perjantai 21. marraskuuta 2014

Tuunattu aamupuuro





Talven tullen alkaa tehdä enemmän mieli lämpimiä ruokia. Salaatit vaihtuvat keittoihin ja uuniruokiin. Sama pätee aamupalaan. Koko kesän ja syksyn surauttelin aamupalaksi smoothien. Nyt olen alkanut kaivata lämpöä myös aamuihin, joten puuro on taas tullut kuvioihin. 

Tunnustaudun puurofaniksi. Kaurapuuro, riisipuuro, vispipuuro, mannapuuro, ohrapuuro: Kaikki käy! Pääasiassa kuitenkin syön kauapuuroa ja valmistan sen nopeasti mikrossa. Perus kaurapuuro sokerin ja voisilmän kanssa on varma valinta, sitä perussettiä, mutta välillä on kiva tehdä puurostakin vähän "juhlavampi" ja monipuolisempi versio. Kaurapuuro on helppo tuunata mieleisekseen, lisukkeita on tarjolla jokaiseen makuun ja vaihtelua saa vaikka viikon jokaiseksi päiväksi.

Tänä aamuna kaurapuuroni sai lisukkeeksi banaania, kuivattuja hedelmiä, hasselpähkinöitä ja ihanaa mango-ananashilloa. Useimmiten puuroaamiaisen jälkeen nälkä tulee aika nopeasti takaisin, mutta tällä tuhdilla tuunatulla puurolla nälkä pysyy poissa useamman tunnin. Puurotuunauksia tulee taatusti vilahtelemaan täällä blogissa myöhemminkin, sen verran innostuin näistä kokeiluista. Jos sinulla on joku supermakoisa puuroherkku mielessä, niin jaa se ihmeessä kanssani!




Minä vetäisen nyt laukun vetskarin kiinni, koitan pitää silmäni auki ja sinnitellä hereillä (tulin juuri yövuorosta!) ja suuntaan lentoasemalle. Viikonloppu talvisessa (onhan siellä lunta, pliiiis?!) Joensuussa odottaa!

Nyt toivottelen sinulle ihanaista ja rentouttavaa viikonloppua!


*AnuElina

18 kommenttia:

  1. Näyttää oikein herkulliselta :) itsekin koetan sinnikkäästi syödä aamuisin puuroa mutta se harmi tosiaan kun ei oikein nälkää pidä :)
    oma lemppari on se valmis omena kaneli ja päälle pähkinöitä :) nyt on hyvä kun on itse annosteltavana :)

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin iloisesti että tuunattu puuro pitää nälkää paljon paremmin. Kokeilut jatkuu!

      Poista
  2. Nams, kylläpä näyttää herrkulliselta :)) Mukavaa perjantaita!!

    VastaaPoista
  3. On, lunta on. :) Näyttää herkulliselta! Kotona odottaakin purkki tuota hilloa, joten täytyypä kokeilla huomenna kera pähkinöiden. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olihan siellä vähän lunta. Mutta niin on nyt täällä kotonakin. Loskaa...

      Poista
  4. Täällä en ole vielä kotona oikein osannut puuroa kaivata. Töissä sitä saan joka aamu syödä päiväkodin lasten kanssa ja siksi se ehkä kuuluu vaan arkiaamuihin. Hyvää se kyllä on! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ihan joka aamu jaksaisi puuroa syödä...

      Poista
  5. Herkulliselta näyttää, vaikka en varsinainen puurofani olekaan. :) Eiköhän Joensuussakin lunta ole, kun täälläkin näkyy olevan ihan kinoksittain! :D Ihanaa reissua! <3

    VastaaPoista
  6. Puuro näyttää ja kuulostaa hyvältä, ja kun kulhokin on noin kaunis niin pakkohan sen on myös maistua hyvältä! Rentoa viikonloppua Joensuuhun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistuu! Tänä amuna skippasin, mut eilen illalla vetäisin taas makoisan puuron. :)

      Poista
  7. Näyttää herkulliselle! :)

    Täällä syödään joka ikinen päivä puuroa, usein miten kaurapuuroa. Se oli aiemmin inhokkini, mutta kummasi sitä makumieltymys muuttui synnärillä ollessa, siellä kun sitä tarjoiltiin aamuisin aprikoosihillon tai luumusopan kanssa :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuihin tottuu... moni lapsuuden inhokki on tällä hetkellä suurta herkkua! :)

      Poista
  8. Puuro on loistojuttu. Valmis kaura-riisi hiutaleseos, johon lisätään sekaan mustikoita tai vaikka raastettua omenaa. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuo raastettu omena kuulostaa herkulta!

      Poista