sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Lumenvalkoista muhkeutta makkariin













Toinen pyhäpäivä peräjälkeen. Eilen ihanan aurinkoista, tänään synkkää harmaata ja vesisadetta. Niin ne säät vaihtelee... ja innokkaan sisustajan mieli!

Eilen laitoin uutta ilmettä makuuhuoneeseen. Muutoskohteena oli tällä kertaa sänky. Kaipasin huoneeseen lisää vaaleutta ja raikkautta, kun ulkona on pimeää ja synkkää. Niinpä ajatuksena oli päiväpeiton vaihto. Tummanharmaa päiväpeitto alkoi tuntua liian synkältä ja olihan se aika lättänäkin. Kaipasin sänkyyn siis vaaleuden lisäksi myös muhkeutta, sellaista lumihangen tuntua, kevyttä ja ilmavaa. Ja ennenkaikkea sellaista tunnelmaa, joka houkuttelee nukkumaan! Toivottu muutos saavutettiin muhkealla parisängyn peitolla (ei siis mikään päiväpeitto), joka löytyi huokeaan hintaan Ikeasta. Peitto on vitivalkoinen ja ainakin toistaiseksi tosi muhkea. Ja ryppyinen, koska silityskiellon takia en uskalla sille rautaa näyttää...

Eilen oli myös sopivasti lakananvaihtopäivä, joten petasin sänkyyn vanhat vaaleanharmaat H&M Homen pellavalakanat ja uudet valkoiset Annon pellavatyynyliinat. Pieni ripaus tummaa tulee Annon pienestä pitkulaisesta tyynystä. Ja sopivasti särmää huoneeseen tuovat tumma metallihylly tavaroineen ja kirjavat matot. Tykkään makkarin uudistuneesta ilmeestä ja kyllä muuten nukuttikin makoisasti viime yönä!

Tulipa tässä mieleen lakanoista puheenollen, että kuinka usein lakanoita pitäisi/kannattaisi vaihtaa? Minulla on tapana vaihtaa kaksi kertaa kuussa, nyt mulle on vakiintuntu tapa vaihtaa ne kuun alussa ja puolivälissä. Miten teillä tehdään? Entäpä, tuuletatteko/pesettekö vuodevaatteita (peitot ja tyynyt) usein? Minun pitäisi parantaa tapani sen suhteen...

Leppoisaa sunnuntaita ja pehmoisia unia (sitten illalla...)!!


*AnuElina


Ps. Uusi nojatuoli on kotiutunut. :) Ostosreissun jälkeen googlaillessani hämmästyin suuresti kuinka monesta blogikodista tuo samainen tuoli löytyy. Tosin kyllähän sen voi melkein arvata, jos Ikeassa asioi... Postausta tuolista tulossa ensi viikolla. :)

28 kommenttia:

  1. Onpas kutsuvan näköinen lumihankisänky :) Sängynvierusmatot on ihanat!
    Lakananvaihto kahden viikon välein on hyvä. Atoopikoilla kai suositellaan vaihtoa joka viikko. Meillä on ainoastaan untuvaiset peitot ja tyynyt, ne pesen kerran pari vuodessa kun ne pitää kuivata kuivausrummussa ja se löytyy vain vanhempieni luota. Muuten tuuletan aina lakananvaihdon yhteydessä ja talvella pakkasella ulkoilutan tyynyt ja peitot koko päivän ulkona. Päiväpeiton pesen kerran pari vuodessa. Sängyn imuroin silloin tällöin ja Ikeasta ostin petauspatjan päälle semmoisen suojan et pysyy sänky hyvänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, sun rinnalla mä olen ihan sottapytty... Mulla tulee pestyä peitot ja tyynyt max. kerran vuodessa! Mahtaa pölypunkit rakastaa mun vuodevaatteita...

      Poista
  2. Aivan ihana petaus! Kyllä tuonne olisi kiva kömpiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne oli kyllä tosi mukava kömpiä eilen illalla. Pellavalakanoissa saa varmaan parhaat unet. :)

      Poista
  3. Onpas upeannäköinen ♥ Kyllä tuolla uni maistuu varmasti.

    VastaaPoista
  4. Oi, miten houkuttelevan näköinen petaus! Meilläkin on tuplatäkki päiväpeitteenä ja sen on helppo pedatakin, senkun heittää täkin sängylle. :)
    Meilläkin vaihdetaan parin viikon välein lakanat, aika usein tosin tulee tehtyä niin, että heitän aamulla pellavalakanat pyykkiin ja illaksi ne on kuivunut jo käyttöön. :) Ehkä pitäisi ostaa toisetkin pellavalakanat, jotta saisi vähän vaihtelua... No puuvillalakanoita tulee välillä käytettyä toisten pellavatyynyliinojen kaverina! Tyynyliinoja kun voisin vaihtaa useamman kerran vikossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman, todella helppo ja nopea pedata! Mun pitäisi varmaan ostaa myös valkoinen pellavapussilakana, tykkään noista harmaista niin paljon. Voisin nukkua pelkästään pellavassa,,,

      Poista
  5. Upea, talvinen ja ennenkaikkea houkutteleva peti, kyllä tuonne on ihanaa pujahtaa nukkumaan<3
    Täälläkin vaihdellaan petivaatteet yleensä 2 vkon välein ja tarvittaessa tietty useamminkin.
    Mulla on semmonen tehokas imuri suuttimineen, jolla käyn patjat, täkit ja tyynyt samalla läpi, imuri on tosi tehokas ja varsinaista tuulettamista ei tarvita, jos ei nyt sitten välttämättä halua ulkoilman raikkautta petivaatteisiin. Usein imuroinnin jälkeen, pidän ikkunan reippaasti auki jonkin aikaa, näin makkariin ja petivaatteisiin tulee raikas tuoksu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan joskus imuroida koko sänky. Ei vaan tule mieleen lakanoita vaihtaessa... Ja kannattaisi minunkin käyttää vuodevaatteita joskus ulkona tuulettumassa.

      Poista
  6. Ihanan, pehmoisen näköinen sänky <3

    Meillä vaihdetaan petivaatteet viikon välein. Joskus jää välistä, mutta silloinkin vähintään tyynyliinat lähtee vaihtoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin tulee vaihdettua tyynyliinoja toisinaan vähän useammin, koska hikoan niskasta (Tempur-tyynyn vika!).

      Poista
  7. Aaah, tuonne todella tekisi mieli hypätä. Valkoinen on hyvä väri lähestyvään talveen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen toimii aina, niin kesällä kuin talvella!

      Poista
  8. Ihanan muhkea :-) ja tuo juuri sitä kaivattua vaaleutta :-)
    näyttää oikein kivalta :-)
    täällä päiväpeiton metsästys jatkuu edelleen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväpeiton hankinta tuottaa usein päänvaivaa, sopivaa ei tunnu löytyvän millään. Tämä peittoratkaisu oli kyllä helppo ja edullinen!

      Poista
  9. Oi kun upean näköinen makuuhuone. Nyt täytyy sanoa, että on ihan mun lempijutut siellä. Olen haaveillut ja nyt lähiaikoina paljon puhunut valkoisista pellavalakanoista sekä uudesta muhkupäiväpeitosta. Oikein hyvä idea! Mikä peitto on kyseessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäät! Tämä muhkupeittoidea on vapaasti "varastettavissa", joten Ikeaan vaan hakemaan kolmenkympin peitto. Tämä peitto siis kyseessä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20271750/#/30271759

      Poista
  10. Mä olen kanssa miettinyt tuollaista rennompaa päiväpeitto idistä. Meillä kun ei pahemmin päiväpeitettä käytetä, hyvä jos joskus sänky pedataan. Johtuu siis siitä, kun itse lähden aikaisin töihin, mutta Mixu jää nukkumaan ja jos hän petaisi niin lopputulos olisi ihan hirveä. :D
    Se on toisaalta hyväkin, koska sänky kerkeää tuulettumaan...

    Me vaihdetaan kerta viikkoon lakanat, joskus useamminkin. Sänky imuroidaan kuukausittain. Peitot ja tyynyt pestään 2-3 krt vuodessa, pidetään myös välillä saunassa kuumuudessa ja talvella pakkasien aikana ulkona.
    Petauspatja vaihdetaan (ostetaan siis uusi) 2 vuoden välein.

    Itse olen myynyt aikoinaan sänkyjä (ja muitakin huonekaluja) ja käynyt kaiken maailman koulutuksissa, joissa näytettiin ihan hirveitä, mutta todellisia kuvia pölypunkeista, ihon hilseilystä ja muista mikrobeista mitä kehomme erittää sänkyyn. Voitko kuvitella, että ihminen hikoilee ammeellisen verran vuodessa sänkyynsä? ;)

    Mutta sun makkari on aivan ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sängyssä varmasti pesii kaikenlaista, hyi yäk! Ja että ammeellinen hikeä, hyi olkoon!
      Täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja parantaa tapansa myös vuodevaatteiden pesemisen ja sängyn imuroimisen suhteen.

      Poista
  11. Herttinen miten ihana sänky! Tuohon tekisi mieli juosta ja pompata :) Mulla on suunnilleen sama tahti lakanoissa, ulkona tuulettelua pitäisi tehdä ahkerammin kun teen sitä vaan laiskasti ikkunaa avaamalla. Onko pellavalakanat kutiavat? Entä hiostaako ne? Haluaisin ostaa ja kokeilla josko auttaisivat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavalakanat on ihanat!! Alkuun ajattelin, että minusta ei tule pellavan ystävä, mutta parin pesun jälkeen lakanoista tuli mukavat ja pehmoiset, nyt en muissa lakanoissa haluaisi nukkuakaan. Kannattaa kokeilla!!

      Poista
  12. Ihana! Näyttää kyllä hyviin uniin kutsuvalta sängyltä :)
    Meillä vaihdetaan joka viikko (aina ei kyllä ehdi/muista), joten välillä saattaa mennä kaksikin viikkoa samoilla ja samalla imuroidaan patjat. Tyynyjä en oikein jaksa pestä, ne menee pesussa ihan muhkuroille. Ostan siis uusia usein :) Edellis äitienpäivänä sain sikakalliin untuvatäkin lahjaksi, jota en todellakaan uskalla pestä!
    Huiput oli pari kk takaperin kun mä vaihdoin aamulla ja mies illalla, ei muka huomannut että ne oli just vaihdettu! :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama tapa noiden tyynyjen kanssa. Pesussa niistä tulee usein muodottomat joten mieluummin ostan uusia. Nyt tosin olen nukkunut Tempur-tyynyllä kolme vuotta ja se on niin hyvässä kunnossa ettei tarvitse ihan heti vaihtaa. Ihan paras tyyny ikinä!!

      Poista
  13. Ihanan kutsuva sänky! Tuollainen muhku päiväpeite olisi meillekin haussa sitten muuton jälkeen. Ja samoin ne pellavalakanat. Oi oi, ihanalta näyttää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on varmaan pakko lähteä hakemaan valkoinen pellvapussilakana, enhän mä tuolla yhdellä harmaalla pärjää talven yli! ;)

      Poista
  14. On kyllä tosi raikas ja rauhallinen ilme makkarissasi! Sopii hyvin päiväpeiton virkaa hoitamaan tuo peitto, näyttää ylellisen muhkealta ja pehmeältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rauhallista tunnelmaa sinne kaipasinkin. Ja vaaleutta ennenkaikkea!

      Poista