torstai 25. syyskuuta 2014

Pöydän ääressä





















Olen viimein päässyt pöydän ääreen. Syömään, bloggaamaan, lukemaan, kahvittelemaan (tai teeskentelemään). Kyllä tätä pöytää odotinkin, kuukausi meni sohvalla eläen ja toivoen, ettei sohvalle päädy lasagnet, salaatit, teet ja punaviinit. Eivät päätyneet. Nyt nautin (jälleen kerran) tuosta ikkunasta avautuvasta maisemasta, kun syön pöydän ääressä aamupalani, luen blogiasi ja kirjoitan omaani. 

Pöytää etsin monesta huonekaluliikkeestä, mutta sopivaa ei meinannut tulla vastaan millään. Liikaa korkeakiiltoisia, väärän värisiä, liian isoja tai liian pieniä. Halusin pöydän neljälle ja sen verran suuren, ettei tarvitse ihan kylki kyljessä ruokailla. Ja värivaatimus oli ehdottomasti valkoinen. Niinhän siinä sitten kävi, pitäisikö sanoa "vanhanaikaisesti", että luottotavaratalostani Ikeasta se oikea pöytä sitten löytyi. Kyseessä on jatkettava Bjursta-pöytä, joka on pienimmillään 140cm (arkikäytössä sopiva), mutta sen saa tarvittaessa jatkettua 180/220cm:iin. Jatkettuun pöytään mahtuu kattamaan suuremmankin pitopöydän! 

Tuolit aiheuttivat myös harmaita hiuksia. Haaveilin tietenkin Eamesin DSR-tuoleista, mutta valitettavasti olen sen verran pihi (ja kaikki extraraha menee matkusteluun), että en todellakaan maksa yhdestä tuolista 300e. Kopioita tästä tuolista on onneksi myynnissä vähän siellä sun täällä. Yksi vaihtoehto oli Kodin1:stä löytyvä Porgy-tuoli, mutta senkin hinta sai vähän nieleskelemään. Habitare-messuilla bongasin JYSKin (joo, kuulostaa aika pahalta...) esittelypisteeltä vastaavanlaisen tuolin paljon huokeampaan hintaan. Pähkäilin mustan ja valkoisen välillä, lopulta tein mielestäni viisaan valinnan ja ostin neljä valkoista tuolia. Tummaa lattiaa vasten mustat olisivat olleet ehkä hieman synkät. Istuinosat ovat keinonahkaa, joten pitempään istuessa takamus hikoaa aikalailla. Siksi ostin parille tuolille ihanan pehmoiset harmaat lampaantaljat, ne tuovat mukavuutta ja lämpöä (ja eläinaktivistit kauhistuvat). Näihin tuoleihin olen tyytyväinen eikä hintakaan rasittanut kukkaroa kovin pahasti. Halvallakin saa kaunista!

Nyt kelpaa kutsua ystäviä syömään ja pirskeisiin, kun on pöytä, jonka ääreen voi kokoontua. Pirskeitä ja illanistujaisia onkin luvassa pitkin syksyä, kun tulee järkättyä parit tuparit ja muita ruokakestejä erinäisille porukoille. Sitten vaan menu-suunnittelut käyntiin!

Ihanaista iltaa kaikille!


*AnuElina


15 kommenttia:

  1. Oikein sievä ryhmä :-) sopii tosi osuvasti uudistuneeseen kotiisi ♡ oikein eloisa keittiö nyt :-) kelpaa illan istujaisia viettää ♡

    Mekin keväällä katsottiin kun samoilla ostoilla oltiin niin kodin 1 bess tuoleja jotka vastaavat. :-) jyskiltä olikin uutta että löytyy myös :-) hienot on :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä kovasti, hhyvä välintä tähän kotiin. Eikä ollut niin kalliskaan, että voi sitten jossain vaiheessa vaihtaa jos siltä tuntuu. :)

      Poista
  2. Voi Ikea sentään! Sieltä minäkin olen ostanut yhtä ja toista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikea on mun luottokauppa, sieltä löytyy suurin osa huonekaluista/sisustustavaroista. :)

      Poista
  3. Kauniilta näyttää uusi ruokailutilasi ja ihanan iso pöytä, tuossa mahtuu emännöimään hyvin illanistujaisia. :)

    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En aluksi edes ajatellut hankkivani jatkettavaa pöytää, mutta tää on kyllä tosi järkevä ostos! Työskentelytilaa on keittiössä tosi vähän, joten pöytä tuo sitä kivasta lisää.

      Poista
  4. Toimii tuo kombo!
    Jatkettava pöytä on kyllä todella kätevä. Noi tuolit on kyllä kivat, ei liian "kopiot", vaan niissä on myös jotain omaa. :)

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihania juttuja täältä löytyy!! Taidankin tutkia blogia lisää :)

    VastaaPoista
  6. Just niin ihanan näköistä. Ihana kun on valkoisen ja vaalean puun sävyjä <3 ihanan raikasta. Kauniit uudet tuolit. Yllättävä paikka, mutta ikinä ei tiedä mistä niitä löytöjä tekee :) Tuo pöytä on tosi hyvä. Meidän entinen pöytä oli juurikin sama mutta isomassa koossa. Väri oli vaan väärä. Muuten tykättiin tosi paljon. Valkoisena se näyttää ihan eriltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun periaatteena on sisustaa edullisesti mutta hyvällä maulla, joten koskaan ei pidä "dissata" halpisliikkeitä...niistä voi tehdä hyviä löytöjä! Pöydästä olen kyllä tykännyt paljon!

      Poista
  7. Hei, millaiset tuolit ovat olleet käytössä? Olen kovasti miettinyt samojen tuolien ostoa, mutta mietityttää mahtavatkohan jalat kestää ison miehen painoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mukavat nämä tuolit on, varsinkin kun laittaa taljan päälle ettei takamus hikoa. Siitä en osaa sanoa miten kestää käytössä esim. 100 kiloisen ihmisen...

      Poista
  8. Hei, millaiset tuolit ovat olleet käytössä? Olen kovasti miettinyt samojen tuolien ostoa, mutta mietityttää mahtavatkohan jalat kestää ison miehen painoa? :)

    VastaaPoista