sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Maalla kaupungissaMinulle on hiljalleen valjennut, että asun maalla kaupungissa. Ihan täydellistä! Uusi kotini sijaitsee aivan palveluiden vieressä, kivenheiton päästä löytyy isot supermarketit ja erikoisliikkeet, kaikki aivan nurkan takana. Eikä Helsingin keskustaankaan ole huima matka, sen hurauttaa vuorokaudenajasta riippuen 20-35 minuutissa bussilla. Sen lisäksi, että tunnen asuvani kaupungissa palveluiden ympäröimänä, minulla on aivan mieletön luonto ihan tässä vieressä. Omalta parvekkeelta avautuu luontomaisema (jos ei katso vieressä olevien talojen kattoja), on metsää ja peltoja, puistoaluetta unohtamatta. Vantaajoki virtaa sameana ihan tässä lähellä. 

Vartin kävelymatkan päässä on maatila, jonka tuoksun (?) tunnistaa jo matkan päästä. Tilalta löytyy hassuja otuksia: lehmiä, possuja ja lampaita. Näistä suloisimpia kävimme viikonloppuvieraani kanssa rapsuttelmassa lauantaina. Iso lauma hellyyttä kaipaavia lampaita, jotka työnsivät päänsä aidan raosta, että varmasti saisivat oman osuutensa rapsutuksista. Ihania! Lisäksi tästä läheltä löytyy vanhoja rakennuksia, kuten kuvassa näkyvä punainen torppa. Ei taida kukaan enää asua siellä... 

Täytyy tässä joku kaunis päivä hypätä pyörän selkään (vähemmän tuulisella säällä) ja kierrellä katselemassa kotiseutua vähän laajemmin. Jos löydän jotain mielenkiintoista niin lupaan kertoa löydöistä täälläkin. Ja voi sitä päivää, kun pääsen murtumasta toipuvan jalkani kanssa lenkille! On kuulkaa aikamoiset lenkkimaastotkin tarjolla meikäläiselle! Mutta vielä pitää tovi malttaa, että jalka saa kunnolla parantua ennekuin sitä alkaa juoksuaskelilla rasittaa.

Nyt täytyy alkaa kanavasurffalemaan, sillä TV:stä tulee samaan aikaan Tanssii tähtien kanssa ja uusi Vino Show. Saapas nähdä, kumpaa jatkossa seurataan tiiviimmin, vai jatkuuko kanavasurffailu jatkossakin. MUKAVAA ILTAA!!


*AnuElina4 kommenttia:

 1. Veikeitä otuksia :-) ja parhautta kun on lenkki maastoa mutta hyvät palvelut lähellä myös :-):-)

  VastaaPoista
 2. Mahtava ympäristö sinulla :)). Meillä on myös luontoa vaikka ja kuinka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän tulee ikää niin sitö enemmän kaipaan luonnonrauhaa ympärilleni...Musta tulee varmaan lopulta joku metsän erakkomummo. ;)

   Poista