maanantai 8. syyskuuta 2014

A cup of tea, please!


Viikko sitten kerroin käyneeni ensimmäistä kertaa Tiirinkosken tehtaalla Hämeenlinnassa. Sieltä lähti mukaani pari ihanaa juttua, joista toinen pääsee esittelyyn nyt. En voinut vastustaa ihanaa isoa Monday to Sunday Home-teekuppia, joten eikun kassan kautta kotiin. Nyt saan nauttia aamu- ja iltateeni kunnon kupista, josta ei pohja ala pilkistää ihan heti. Kuppi ja aluslautanen ovat ihanaa "rosoista" keramiikkaa, niin kaunis pari ettei sitä voi piilottaa kaappiin, vaan se saa olla esillä keittiössä. Tänään iltateen kaveriksi tein ihan perinteiset Reissumies-leivät: kalkkunaa, tomaattia ja reilusti vihreää.

Tämä ensimmäinen lomapäivä alkoi lähes neljän tunnin ikkunanpesuoperaatiolla. Makuu- ja olohuoneen ikkunat sekä parvekkeen ovi hohtavat nyt niin kirkkaina, että maisemakin tuntuu muuttuneen (?!). Kunnon puhdistuksen saivat myös sälekaihtimet, joita ei taatusti ollut kukaan pessyt koskaan. Ne vaativat nimittäin pyhinnän neljä kertaa (!) ennenkuin kaikki "kura" oli saatu niistä pois. Mutta kyllä nyt kelpaa tiirailla maisemaa (ja naapureita...)! 

Huomenna lähdenkin taas vaihteeksi Hämeenlinnan suuntaan moikkaamaan veljen perhettä. Odotan innolla, että näen heidän keittiön, joka on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Samalla he innostuivat uusimaan koko alakerran kalusteet, joten mahtaa siellä olla vähän eri näköistä kuin edellisellä visiitillä. Ja toki odotan ihan hirmuisesti, että pääsen taas paijaamaan pikkuista Mauno-mäyristä!

Tämmöistä tänne tänään, mutta mitenkäs sinun viikkosi on alkanut?

*AnuElina


4 kommenttia:

 1. Täällä myös ikkunoiden perusteellinen pesu odottaa tekijäänsä, kesän pölyt ja ravat häiritsevät jo suuresti maisemien katselua.

  Mukavaa viikkoa sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ois vielä parvekelasien pesu tälle syksylle tehtävä... Ja muutenkin parvekkeen sisustaminen syksyä varten.

   Poista
 2. Ääh, tuo ikkunaoperaatio pitäisi saada tehtyä ennen..no ainakin talvea :)
  Teetä on pakko juoda isosta kupista! Pieni ei vaan toimi!
  Iloista Hämeen reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella ikkunoiden pesu ei taida onnistua, siksi se on hyvä hoitaa pois alta näin syksyllä. :)

   Poista