lauantai 27. syyskuuta 2014

Supervoimat
Launatai-Hei sulle!
Pähkäilläänpäs välillä terveysasioita ettei sohvat, pöydät ja tuolit ala kummitella unissakin...
Nykyisin tuntuu olevan tosi "pop" vedellä kaikenmaailman superfoodeja: jauheita, rouheita, marjoja, pipanoita ja papanoita. On chia-siemeniä, maca-jauhetta, camu camu-jauhetta, goji-marjoja, inka-marjoja jne. Itse en ole näihin "terveystuotteisiin" perehtynyt millään tavalla. Kovasti olen kuullut tuotteiden terveysvaikutuksista, mutta jostain syystä en ole innostunut, vaikka tavallaan uskonkin niiden vaikutuksiin. Olen monesti hypistellyt kaupassa näitä pussukoita ja miettinyt miten voisin sisällyttää ne ruokavaliooni. En tiedä vieläkään. Mutta pari päivää sitten otin ensiaskeleen kohti superruokaa. 

Läheisestä marketista bongasin helposti lähestyttävän pussin, Pirkan Supermixin. Sekoitus sisältää kuivattuja inka-marjoja (ananaskirsikka), mulperimarjoja ja gojimarjoja. Kai näitä voisi heittää vaikka aamujogurtin päälle, mutta toistaiseksi minä olen popsinut sellaisenaan. Hyviähän ne ovat, vaikka gojimarjoja kohtaan minulla oli pieni ennakkoluulo, ajattelin niiden olevan tosi kirpeitä tai muuten pahanmakuisia (ja yleensähän minä en ole ollenkaan ennakkoluuloinen). Ensiaskel on kuitenkin otettu, seuraavaksi uskallan kokeilla ehkä jotain jauhemuotoista. Ja tämän positiivisen kokemuksen myötä aion ottaa paremmin selvää näistä ihmeaineista. Koskahan minä saan ne supervoimat?

Syötkö sinä superfoodia? Mitä terveysvaikutuksia olet huomannut? Kerrothan kokemuksiasi ja suosituksiasi tuolla kommenttilootan puolella, olisi kiva kuulla mitä seuraavaksi kannattaisi kokeilla. 


* Superwoman AnuElina


Ps. Ettei se pääasia eli sisustaminen ihan kokonaan unohdu, niin käyhän kurkkaamassa viimeisimmät sisustuspostaukseni uudesta kodista, jos ne on syystä tai toisesta jääneet huomaamatta.  Täältä löytyy postaukset  makuuhuoneestakeittiöstäruokailutilasta (myös täällä), olohuoneesta ja parvekkeelta. Uuden kotini pohjapiirros löytyy oikeasta sivupalkista.


5 kommenttia:

 1. Täällä on vedetty "super"-pöperöitä jos jonkinlaista elämän varrella...
  MSM-jauhe on ollut kokeilussa (toimii nivelkipuihin), Maca-jauhe (toimii väsymykseen), Chian siemenet (hyvä kuidun ja Omega-3 lähde),
  mustikat (antioksidantit), raakakaakao (suklaan himoon) ja taisi niitä olla muitakin, mutten enää muista.
  Säännöllisessä käytössä mulla noista on mustikat, eli ei nyt niin super kamoja ole, etteikö ilmankin voisi elää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti pärjää ilmankin, olenhan minäkin vielä hengissä ja vieläpä ihan hyvissä voimissa, vaikka en olekaan näitä superherkkuja popsinut. Mutta ihan mielenkinnosta näitä voisi kokeilla...

   Poista
 2. Mä en ole jotenkin innostunut näistä superfoodeista! Perusruoalla mennään täällä :)

  VastaaPoista
 3. Perusruoka riittää varmasti. Mut joskus on kiva kokeilla jotain uutta...

  VastaaPoista
 4. Minulla on kokeilussa booster-kapselit..nonihedelmää mm sisältää :)

  VastaaPoista