perjantai 5. huhtikuuta 2013

Rosmariini

Perjantai, mahtavaa! Vapaa viikonloppu, herkkua! Ei suuria sunnitelmia, fiiliksen mukaan mennään. Urheilua, lepoa, hyvää ruokaa. Ehkä vähän jotain sosiaalistakin. Ja toivottavasti paljon aurinkoa ja hyvää mieltä!

En muista mainitsinko teille jo, että tänä keväänä lupasin itselleni, että opettelen tekemään erilaisia kasvisruokia. No, kasvisruokakokeilu vaatii myös perehtymistä erilaisiin mausteisiin, jotta ruuasta saadaan maukasta. Yrtit ovat minulle aika vieraita, joten nyt täytyy perehtyä niidenkin käyttöön. Basilika, rucola, persilja ja tilli ovat tuttuja ystäviä, muut vähän vieraampia. Yksi niistä on tämä kaunis rosmariini. Mihin sitä kannattaisi käyttää? Hmm...jos siis raskin tuota edes käyttää, kun se näyttää niin hienolta! :)





Kotiuduin juuri töistä, neljä yövuoroa selätetty. Nyt ottamaan muutaman tunnin kauneusunet, sitten jaksaa ehkä puuhastella jotain. Puuhalistalla olisi juoksuvaatteiden shoppailua, siivousta, ikkunoiden pesua, leipomista ja jumppaa. Katsotaan mikä tuntuu unien jälkeen mukavimmalta...

Mukavaa, rentoa, reipasta ja aurinkoista viikonloppua lukijoilleni!

9 kommenttia:

  1. että tekemistä riittää ;)
    Mulla oli kans kerran rosmariini, mutta se kuoli pystyyn :( lihanruokiin siitä napsin makua.
    Kivoja vapaita, mie lähen duuniin töihin ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsin shoppailun, siivoilun ja leipomisen. Nyt on siisti koti, tuoreita bataattirieskoja ja uudet juoksuvermeet!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, tämä tulee tarpeeseen! Sinulle myös!

      Poista
  3. Minä käytän rosmariinia uunijuureksien, lohkoperunoiden ja joidenkin laatikkoruokien kanssa niihin ainakin omasta mielestä tuo sopii. Hyvää viikonloppua sinnepäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla uunijuureksiin, niitä rakastan!

      Poista
  4. Kivoja suunnitelmia viikonlopulle!:)

    VastaaPoista
  5. Minäkin kuivasin viime kesän rosmariinit talveksi ja käytän niitä juuri uunijuureksiin.
    Pilkon perunaa, porkkanaa, punajuuria ja paprikaa isohkoiksi paloiksi.
    Laitan kulhoon, sekaan oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja runsaasti kuivattua tai tuoretta rosmariinia. Ikinä niitä ei tule tehtyä tarpeeksi, aina loppuu kesken!

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti viikonloppu oli mukava :)
    Iloista uutta viikkoa!

    VastaaPoista