perjantai 20. helmikuuta 2015

Temppelissä


Täällä kotimaassa on jälleen niin harmaata ja hämärää ettei kotona kuvaamisesta tule mitään. Monta postausaihetta olisi plakkarissa, mutta ei niitä ilman kuvia voi julkaista. Niinpä pääsette tänään jälleen kerran nojatuolimatkalle Thaimaahan. Tällä kertaa kurkistetaan buddhalaisiin temppeleihin, joita löytyy Thaimaasta joka kylästä ja kymmenittäin (ellei sadoittain) isommista kaupungeista. Nämä temppelikuvat ovat Chiang Maista, Chiang Raista ja Bangkokista. Upeita, erilaisia, valkoisia, kultaisia. Kiekuroita, värejä, kimallusta ja koreutta. 

Chiang Raista löytyy koko Thaimaan reissuni (ja ehkä koko Thaimaan?) upein temppeli Wat Rong Khun, The White Temple. Temppeli on kauttaaltaan valkoinen (paitsi sisältä, missä ei saanut kuvata) ja hohtaa kauniisti sinistä taivasta vasten. Koristeelliset yksityiskohdat ovat mielettömän taitavasti tehtyjä, katseltavaa ja ihmeteltävää riittää. 






Chiang Main tunnetuin temppeli on Doi Suthep-vuorella sijaitseva Wat Phrathat Doi Suthep. Temppelille vievä tie kiemurtelee vuorenrinteillä, sinne on noin 15 kilometrin matka Chiang Maista. Temppelin pihalta on upeat maisemat kaupunkiin päin. Temppeli näytti olevan paikallisten palvojien suosiossa.








Wat Phra Singh temppeli sijaitsee Chiang Main keskustassa. Kaunis ja iso temppelialue vetää puoleensa niin paikallisia kuin turisteja. Temppelin puiston puihin on kiinnitetty elämänviisaustauluja. Ajattelemisen aihetta meille kaikille.






Wat Ket Karam-temppeliin (Chiang Maissa) "eksyin" samalla reissulla, kun kävin ihanassa Woo Cafessa (klik). Temppelin piha oli todella kauniiksi laitettu, paljon kukkia ja vihreää. Tämä temppeli on sen verran syrjässä turistikeskustasta, joten täällä sain seikkailla melkein yksin, pari muuta valkonaamaa ja paikallista oli minun lisäksi.






Bangkokin suurin ja ehkä tunnetuin temppelialue (Wat Phra Kaeo ja Suuri Palatsi) on tullut minulle jo tutuksi edellisillä Thaimaan reissuilla, joten tällä kertaa suuntasin Chao Phraya-joen toiselle puolelle. Wat Arun, Temple of Dawn on Bangkokin vierailijalle yksi ehdottomista käyntikohteista (minä mattimyöhäinen kävin siellä vasta nyt!). Temppeli on hieman erinäköinen kuin perinteiset buddhalaistemppelit Thaimaassa. Temppelin keskustorni on 67 metriä korkea ja se on verhoiltu merisimpukankuorilla ja rikkinäisillä posliininpalasilla. Torniin pääsee kiipeämään jyrkkiä portaita pitkin. Varsinkin alastulo oli ihan pikkuisen (kääk!) jännittävää sandaalit jalassa... ja hiki virtasi 35-asteen helteessä!








Siinäpä taas muhkea kuvapläjäys perjantai-illan ratoksi. Mikä näistä temppeleistä oli suosikkisi? Vielä olisi ainakin yksi Thaimaa-aiheinen postaus tulossa. Vieläkö jaksatte näitä vai tuleeko jo ähky? Jotain aivan erilaista olisi seuraavaksi tarjolla... Mutta jos nyt väliin saisin taas jotain sisustusaiheitakin. Toivotaan siis kirkkaampia kuvauspäiviä!

Mukavaa perjantai-iltaa ja viikonloppua!

*AnuElina


8 kommenttia:

  1. Oi oi, sama maku minulla kuin sinullakin, ensimmäinen oli kauneudellaan mieluisin. :) Itse olen poikennut tuolla Suuressa Palatsissa, mutta tämä toinen Bangkokin upeus on näkemättä. Ilman muuta lisää Thaimaapostauksia. :)

    Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thaimaassa on niin paljon nähtävää! Joka kerta löytää uusia hienoja paikkoja. :)
      Vielä yksi Thaimaa-postaus on tulossa (vaikka tilastojen mukaan nämä eivät kuulu suosikkipostausten joukkoon...), sitten loppuu!

      Poista
  2. Ihana nojatuoli matka <3 ja rutkasti taas tietoa :) tosi hieno juttu :)
    Ekassa ja vikassa oli omat suosikit, vaikea päättää :)
    Lisää vaan matka postausta :)

    Iloa viikonloppuun <3

    VastaaPoista
  3. Wau mitä kuvia! Sinulla on kyllä ollut aivan upea matka Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, matka oli kyllä hieno, paljon uusia kokemuksia tällaiselle kokeneellekin Thaimaan-matkaajalle! :)

      Poista
  4. Mukava vierailla Tahikuissa näin kotisohvalta :)

    VastaaPoista