keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Remonttitaidoton remppaa!


Blogisiskojen innostamana ja rohkaisemana päätin minäkin, remonttitaidoton tumpelo, ryhtyä remontoimaan. No, ehkä nyt ei voi ihan remontista puhua tässä tapauksessa. Kerronpa siis asiasta tarkemmin.

Tässä uudessa (tai ei niin uusi enää...) kodissa alusta alkaen minua on vähän tympinyt lattian ja keittiön työtasojen tumma väri. Faktahan on, että tumma väri imee itseensä kaiken valon, sen vähäisenkin näin pimeään vuodenaikaan. Lattiaan tekisi mieli vaihtaa vaalea laminaatti, mutta vielä en ole saanut veljeäni (sitä remonttitaitoista isosiskon apuria) innostumaan lattian laitosta. Sitä intoa odotellessa ajattelin käydä työtasojen kimppuun, sillä sen uudistamiseen ja valkaisemiseen löytyi helppo ja edullinen ratkaisu kurkkimalla blogisiskojen aikaansaannoksia.

D-C-Fix, remonttitaidottoman (ja pihin) pelastus! Niinpä marssin maanantaina läheiseen Bauhausiin ja nappasin mukaani pari rullaa valkoista (puunsyyt näkyvät himmeästi) kontaktimuovia. Vaaleanharmaata metsästin, mutta sellaista ei ollut tarjolla. Muovien kiinnittäminen on helppoa, mutta eihän se tietenkään onnistunut heti ensiyrittämällä. Onneksi muovi sallii epäonnistumiset (ts. kun muovi menee vinoon) ja se on helppo irroittaa ja asentaa uudelleen. Kulmaosaan tuli sauma, mutta niin siinä oli alkuperäisessäkin versiossa, joten ei häiritse silmää. Nyt on sitten valkoista niin, että silmiä häikäisee. Keittiön ilme muuttui kertaheitolla valoisammaksi ja mielestäni valkoinen sopii paljon paremmin tuohon tummanharmaaseen välitilalaatoitukseen. 


Keittiön tasot ennen


Ennen / Jälkeen
Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, toivottavasti uusi tasojen pinnoitus kestää käyttöä. Ja jos ei, niin kympillä saa vaihtaa uuden! Mitäs sinä tuumaat tästä muutoksesta? Jos sinulla on samalla muovilla uudistettuja kalusteita, niin kerropa miten ovat kestäneet käytössä.

Kivaa keskiviikkoa kaverit!


*AnuElina


Ps. Kun keittiön muutoksista on puhe niin mainittakoon tässä samalla, että muuton yhteydessä viime syksynä vaihdoin kaikkien kaappien (keittiö-makuuhuone) vetimet tuolliaisiin "kolollisiin" (kuvat yllä). Mielestäni nämä alla näkyvät vanhat olivat todella epäkäytännölliset, koska niistä ei saanut kunnon otetta eikä kahvoihin saanut mitään roikkumaan (esim. henkari makuuhuoneessa). Jos siis joku tarvitsee n. 20 kpl alla näkyviä vetimiä niin ilmaiseksi saa hakea! :)19 kommenttia:

 1. Tulipas heti valoisamman näköiseksi :) Itsellä sama pohdinnassa pitkään jos vetäisi tuolla dc-fixillä tasot mutta mahanko osata.. :D Ja mietin juuri että miten kestää hellan vieressä ja altaan vieressa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tullutkin?! Kyllä sä osaat, kiinnittäminen on helppoa. Mä mietin myös miten kestää etenkin lavuaarin vieressä, kun vesiroiskeita tulee koko ajan. Aika näyttää...

   Poista
 2. Tulipas siitä kiva! Tuo on kyllä ihmeellinen löytö ja oon myös itse todella onnellinen, että keittiöremppa onnistuu ihan ilman remppatiimiä ;) Itselläni nuo olleet nyt paikoillaan muutamia kuukausia ja edelleen tosi hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ovat kestäneet käyttöä. :)

   Poista
 3. Oho! En ole tuommosesta kuullutkaan! Itsellä on sama ongelma, keittiö on liian tumma ja tahtoisin siihen vaaleutta valon saamiseksi. Pitää pitää tämä kikka mielessä. Kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässäpä sulle hyvä vinkki edulliseen ja helppoon muutokseen. :)

   Poista
 4. Täällä keittiön taso laitettu dc fixsillä noin puolitoista vuotta sitten ja mitään valittamista ei oo ollut :) aivan loisto tuote ja huippu kunnossa edelleen :)

  Miksi en löytänyt itse samasta kaupasta noin hienoa vaaleaa?! :) kävin toissa viikolla tv tason pintaan etsimään meinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on kestänyt käytössä. :)

   Poista
 5. Hieno lopputulos! En tiennytkään tuollaisesta hienosta tuotteesta! Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on hyvä pitää mielessä jos kaipaa pientä pintaremonttia huonekaluille, kaapin oville, tasoille jne.

   Poista
 6. Valtavan valaiseva muutos!! Kahvamuutoskin tosi järkevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään valoisuuden lisääntymisestä kovasti!

   Poista
 7. Joo, tuo on ihan mahtava tuote! :) Edellisessä kodissa päällystimme myös tummat tasot kauniilla vaalealla sävyllä. Meillä kesti todella hyvin käytössä sekä eteisen tasolla, että wc-tilan tasolla. Ja wc:ssä joutui tosiaan kosketuksiin veden kanssa eikä mitään ongelmaa ollut. Helppo pyyhkiä kuivaksi ja pitää puhtaana. Nyt uudessa kodissa 80-luvun keittiö saa vaihtua kokonaisuudessaan, tässä ei enää muu auta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kestää myös vesipisteen lähellä. :)

   Poista
 8. Meillä kans dcFixittiä ja olen ollut niin tyytyväinen!!! :))

  VastaaPoista
 9. Ihanasti tuli valoisuutta lisää, kauniilta näyttää! <3 Itse olen tätä testaillut vain vaatehuoneen ikkunaan läpikuultavana kalvona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan ihastuksissani olen täällä!!

   Poista
 10. Toi muutos oli ihan bueno! Olen kuullut pelkkää hyvää muovin kestosta, joten eiköhän se kestä sullakin. :)
  Jos vetimet on vapaana vielä niin ne voisi saada meiltä kodin, tosin mittoja niiden ruuvien välistä tarttisin (hienosti selitetty).

  VastaaPoista