tiistai 24. helmikuuta 2015

Makuuhuoneen kevät ja maalaussuunnitelmia












Harmaata tiistai-iltapäivää! 

Täällä olokin on vähän harmaa, töhnäinen, tokkurainen ja väsynyt. Sitä se yön valvominen (24h) teettää. Harmaus tosin sopii tähän postaukseen oikein hyvin, joten eikun asiaan.

Makuuhuoneeseen on tullut pieniä muutoksia sitten viime näkemän. Valkoinen, muhkea, päiväpeiton virka toimittanut tuplapeitto sai lähtöpassit, koska liiallinen valkoinen alkoi riittää. Kaivoin sängylle takaisin vanhan tummanharmaan päiväpeiton, joka tuo mukavasti kaipaamaani kontrastia. Sänkyyn on pedattu HM Homen valkoiset pellavalakanat ja koristetyynyt ovat Annon mallistosta. Pellavalakanat on yksi fiksuimmista sisustusostoksistani aikoihin. Näiden ihanien valkoisten lisäksi minulta löytyy myös vaaleanharmaat pellavalakanat, muita en oikein osaa enää sänkyyni laittaakaan. Vanhan Ikean ryppypeiton heitin rennosti sängyn kulmalle tuomaan pehmeää ilmettä. Vuodenvaihteessa ostamani matot olivat nappivalinta makkariin, lisäpisteet ne saa käännettävyydestä (toinen puoli tummanharmaa).

Kontrastista puheen ollen... Olen muutosta asti (puoli vuotta jo) suunnitellut maalaavani makuuhuoneen pitkän seinän  (tuon sängynpäätyseinän) harmaaksi. Asia on välillä unohtunut, mutta nyt se on jälleen pinnalla ja ennen kesää täällä heiluu maalisuti ihan varmasti. Haaveissa olisi joku keskiharmaa sävy, mielellään matta, ehkä vähän rouhea, mitä ikinä se maaliasioissa tarkoittaakaan. Maalikaupoille pitäisi siis suunnata pikapuoliin katsomaan millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Maalaamisesta minulla ei ole minkäänlaista kokemusta (ellei pienesineiden spray-maalausta ja koirankopin maalaamista 25 vuotta sitten lasketa), mutta olen innokas tarttumaan pensseliin ja telaan! Otan myös mielellään vinkkejä vastaan teiltä lukijoilta, osaatte varmasti kertoa suosituksia maaleista. 

Suunnittelin jälleen kerran ottavani sisustukseen jotain keväisiä tehostevärejä. No, aika köyhältä näyttää. Makuuhuoneeseen  tuo hillitysti lisäväriä hempeä roosa, jota näkyy Hemtexin kauniissa rasioissa (toinen ei näy näissä kuvissa), jotka hankin jo viime vuoden puolella alesta. Lisäksi samaa väriä löytyy orkideasta, joka kotiutui edelliseltä Ikean reissulta. Ei siis tämän enempää, ei kannata, koska tiedän että liiallinen värien roiskinta alkaa pian tökkiä. Olohuoneessa tehostevärin kanssa kävi "vanhanaikaisesti", siitä kerron lisää myöhemmin. 

Nyt on aika toivotella kaikille iloa harmauden ja vesisateen keskelle!

*AnuElina



22 kommenttia:

  1. Raikas tunnelma makkarissa :) ja tuokin päiväpeitto on oikein hyvä :)
    Tuolla samalla tavalla itsekin pidän tehosteväristä, kun sitä on vähän :)

    Kauniilta näyttää :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähemmän on enemmän, näinhän se menee monen asian kanssa, etenkin tehostevärin! :)

      Poista
  2. Ihanalta näyttää sun makkari! Uskon, että takaseinän maalaus antaa siihen vielä kivan kontrastin ja luo tunnelmaa. Jos rouheutta kaipaat, niin uskallan suositella Country French-maalia, jolla maalasin meidän työhuone/kirjaston seinän juuri hiljattain. Kokemus oli niin hyvä, että jatkoa tulee varmasti. Olkkariin olen suunnitellut hieman vaaleampaa harmaata...Nyt käytin sävyä nimeltä laava, ja se on tosi tumma, mutta ihana. Käy kurkkaamassa:
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/02/haaveesta-totta-tyohuoneesta-kirjasto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy tutustua tuohon maaliin.

      Poista
  3. Erittäin kauniita kuvia ja ihana makuuhuone <3. Miyen olisi sillä Kalkitir -maalilla! Tulis vähän rouheutta ;))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kalkkimaali on mielessäni käynyt monta kertaa kunnes kuulin, että siihen sattaa tulla todella helposti tahroja, jos se joutuu jatkuvasti kosketuksiin esim. ihon kanssa. Ja tuossa sängynpäädyssähän se todellakin on kosketuksissa ihoon ja hiuksiin joka päivä. Onko sinulla tietoa asiasta?

      Poista
  4. Kaunis ja rauhoittava makkari. Mäkin meinasin kalklitir- maalia ehdotella. Sitä vähän kaavailin meillekin makkariin, mutta jätettiinkin toistaiseksi valkoisiksi seinät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Kalklitis-maali olisi yksi vaihtohto, jos vakuutun sen laadusta... (kts. mitä kommentoin yllä)

      Poista
  5. Onko tuo matto henkkamaukalta?kauniita sisustusjuttuja olet laitellut makkariin!

    VastaaPoista
  6. Upeasti se pienikin tehosteväri tulee esiin seesteisen tyylikkään harmauden seasta ;) tuo Annon liukuvärjätty tyyny olis aikas kiva! Ja sama matto koristaa meillä sängynvierusta, olen myös tykännyt siitä! Kalkkimaali voisi oikeasti olla aika helppo sudittava/telattavakin, ja sopisi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Täytynee nyt tutustua tuohon kalkkimaaliin paremmin, kun teistä niin moni sitä suosittelee...

      Poista
  7. Todella kaunis ja harmoninen makkari teillä ♥

    VastaaPoista
  8. Niin kaunista. <3 Sinulla on samanmoisia suunnitelmia kuin täälläkin, meinasin uskaltaa tehdä maalauskokeilun ensi viikolla, kun olen talvilomalla. Ikinä ennen en ole sisäseiniä maalannut, joten mahdollisimman yksinkertaisella tekniikalla ja tökötillä yritän pärjätä! :D Ja minäkin etsin kuvaamaasi harmaan sävyä, pitäisi tosissaan nohevoitua ja lähteä sellaista metsästämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina! Minäkin haluaisin menettää "seinämaalarineitsyyteni" mahdollisimman helpoilla ja turvallisilla tuotteilla. En uskalla ryhtyä kikkailemaan...

      Poista
  9. Ihanalta näyttää! Meidän makkarin seinä sai uuden värin eilen ja olen niiiiiin tyytyväinen valintaani (Teknoksen maali, täyshimmeä eli matta, NCS S 1500-N) :) Postailen asiasta pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! Täytyypä kurkata teidän makkariin!

      Poista
  10. Ihanalta näyttää! Oon ite kans ollut tosi tyytyväinen samaan mattoon, enpäs olekaan siitä juuri blogiin mitään laittanut. Pitääkin taas innostua kuvaamaan :) rouhea tai muutenkin harmaa seinä kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Matto on kyllä todella mieluinen. Harmaa seinä on nyt ihan pakko saada, huone näyttää liian haljulta vitivalkoisena.

      Poista