perjantai 27. helmikuuta 2015

Lammassaareen pitkospuin


Tämä satunnaisten auringonsäteiden kirkastama perjantaipäivä alkoi parin tunnin ulkoilulla Helsingin Lammassaaressa hyvän ystävän seurassa. En ollut tiennytkään tällaisesta paikasta ennen tätä päivää. Kauniita, karun talvisia ja lähes lumettomia maisemia melkein keskellä Helsinkiä. Näppärästi lyhyen bussimatkan päässä kotoani, vaikka asunkin Vantaalla (tosin vain n. 150-200 metriä Helsingin rajasta). Suuntasimme Lammassaareen Vanhankaupunginkoskelta pitkospuita pitkin. Pitkää keltaista heinikkoa/kaislikkoa, hoikkia ja pitkiä koivuja, lintutorneja, sulavia joentapaisia, horisontissa kaupungin kattoja ja savupiippuja, lintujen sirkutusta, hiljaisuutta.   

Kaverini muisteli, että Lammassaaresta on laulettu, joku kesärenkutus se taisi olla. No niinhän se oli.Kesäyössä, vaeltaa, lupauksein mun rinnallain.
Taluttaa mua mukanaan, saatan olla saatilla.
Kesäyössä, vaeltaa, Lammassaareen pitkospuin.
Sanottuu en saa sanaakaan, saatan olla saatilla.

-Elokuu: Saatilla-


Ei ole kesä enkä ollut saatilla, mutta Lammassaaressa kuitenkin. Ja ihan varmasti käyn siellä myös kesällä. Jos se oli kaunis paikka näin karunakin vuodenaikana, mitä se onkaan kun puut vihertää! Vierailemisen arvoinen paikka mikäli asut pääkaupunkiseudulla (voi toki tulla kauempaakin!).

Näissä pirteissä perjantaitunnelmissa toivottelen sinulle mukavaa viikonloppua!


*AnuElina11 kommenttia:

 1. Oi. wau! <3 Tosi mahtavia tunnelmia olet taltioinut! :-) Vapaapäivä alkoi siis mitä parhaimmissa merkeissä! :-)
  Ihastuttavia maisemia! :-)

  Iloista viikonlopun alkua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaapäivä alkoi todella hyvin! Parin tunnin ulkoilun päälle kävin vetämässä vielä salitreenin, joten nyt voi huoletta ottaa iisimmin. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Täytyykin joskus käydä tuolla.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaunista oli, vaikka tämä vuodenaika onkin aika karu.

   Poista
 3. Siis apua, onko siellä NOIN keväistä?? Täällä on viellä täysi talvi :(
  Ihanaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä, lunta ei kaupunkimaisemassa enää näy, luonnossakin aika minimaalisesti. Nyt saisi sää vähän lämmetä niin alkaisi tuntua vielä enemmän keväältä. :)

   Poista
 4. Voi kun löysin kivaan blogiin! Onneksi en mennyt nukkumaan jo äsken.. En malta odottaa, että ehdin vilkuilemaan muitakin postauksia läpi. Innolla uusia odottelemaan ainakin! :)

  VastaaPoista
 5. Nonni... nyt sinäkin olet siis käynyt siellä. Missä ihmeessä tämä paikka on? Täytyy varmaan kaivaa Helsingin kartta esiin. Muutamaan kertaan olen törmännyt kuviin, jotka on otettu juurikin tuolta, mutta vielä en ole paikkaa löytänyt. Asianlaitaan tehdään siis muutos... Mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivahan kartta esiin ja paikallista sieltä Vanhankaupunginkoski. Kosken luona on ravintola Koskenranta, siitä lähtee polku Lammassaareen. Vierailun arvoinen paikka, sinne mars!

   Poista