lauantai 13. joulukuuta 2014

#13 Kaupungin jouluvalot


























Näin Lucian päivän kunniaksi joulukalenterin 13. luukusta löytyy kuvia jouluvalaistusta Helsingistä. Pyörin eilen kamera kädessä kaupungilla, mutta kuvausretki jäi lyhyeksi, kun vettä alkoi sataa (tietysti) juuri kun pääsin Senaatintorille ihailemaan valomerta ja Tuomaan markkinoita. Siinä vesisateessa tuli sitten räpättyä muutama kuva upeasta tuomiokirkosta ja ihanasta vanhan ajan karusellista. Tuota karusellia en ole ennen torilla nähnytkään! Kyytiin olisin voinut hypätä... Olisi ollut kiva kurkkia myös myyntikojujen tarjontaa, mutta oli pakko kiirehtiä sateelta suojaan. Siinä matkan varrella ikuistin tietenkin kauniit Aleksanterinkadun  jouluvalot. 

Sadetta pitelin sisätiloissa, kävin ihailemassa mm. UPEITA Forumin jouluvaloja. Siellä ovat satsanneet joulutunnelmaan oikein kunnolla (ei välity kuvista yhtä upeana). Ja tulihan ne joululahjatkin ostettua itselle, niistä lisää myöhemmin. Eikä sovi unohtaa sushilounasta, josta on tullut minulle jo melkein perinne, jos liikun kaupungilla lounasaikaan.

Kuvausretki kaupungille pitänee ottaa uusiksi paremmalla säällä (tuleeko sellaista tämän vuoden puolella?), kaupunki on täynnä ihania valoja ja tunnelmaa. Voi kun silloin olisi vielä vähän luntakin... Viime yönä tänne satoi maan valkoiseksi, mutta ei taida kauan kestää, koska nyt sataa jo vettä. Voi surku! 

Valoisaa mieltä sinulle Lucian päivänä!


*AnuElina



11 kommenttia:

  1. Ihana valaistus :) tunnelma kyllä on niin kohdillaan :)
    Kaunis vapaapäivä sinulla ollut :)

    Mukavaa lauantaita <3

    VastaaPoista
  2. Oikein kauniita kuvia. Tykkään :)). Voi kun tulisi lunta. Olisi niin paljon valoisampaa.

    Mukavaa iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä luntahan tuli (siis loskaa!), mutta aika kovaa vauhtia tuntuu sulavan pois. Nyyh. :(

      Poista
  3. Me ollaan parina vuotena tehty reissu Helsinkiin jouluvaloja katsomaan. :D Ei tänä vuonna, joten kiitos tästä postauksesta! Nyt saa kotinurkilta käsin katsauksen piäkirkon valoista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun olisin sanut sinulle parempia kuvia, noista tuli vähän hutaistuja vesisateen takia.

      Poista
  4. Kiitos kuvista! Mun tätini on tuolla Tuomaanmarkkinoilla myymässä hattujaan - harmi etten ole koskaan näin joulun aikaan sielläpäin. Onneksi näitä pienempimuotoisia joulumarkkinoita on ympäri Suomea, aina löytyy joku kiva paikka käydä ihastelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulumarkkinat kuuluvat kyllä minun jokaiseen jouluun. Pääasiassa käyn vain ihailemassa kauniita käsitöitä, harvemmin tulee mitään ostettua, vaikka kiva olisikin tukea pienyrittäjyyttä ja käsityöperinnettä.

      Poista
  5. Ohhoh, jopas on upeat jouluvalot tuolla Forumissa!!

    VastaaPoista
  6. Kävin tyttäreni kanssa ihastelemassa samoja paikkoja ja valoja perjantaina, kun sade oli lakannut. Kyllä oli kaunista. Harmi, että 13-vuotias tyttäreni kieltäytyi karusellin kyydistä eikä päästänyt äitiäkään...

    VastaaPoista
  7. Tiina/Bridgehill
    Kyllä Senaatintori on kaunis jouluvalossa ja miksei Aleksanterinkatukin.
    Me siirsimme vierailun tuolla ensi vkonloppuun, sillä Seurasaaren tonttupolku piti vielä tänä(kin) vuonna testata.
    Toivottavasti saan yhtä hienoja kuvia kaupungilta, kuin sinä.

    ps. talolyhdyt (toinen postaus) ovat mielestäni aina olleet kivoja. Minulla on niitä vain myös, mutta mökilä.

    VastaaPoista