keskiviikko 10. joulukuuta 2014

#10 Tonttupostia
Tämä asia aiheuttaa pohdintaa joka vuosi: Lähetänkö joulukortteja vai en. Lähes joka vuosi päädyn kuitenkin lähettämään muutaman, niin tänäkin jouluna. Toisinaan ostan kortit valmiina kaupasta (huomattavasti edullisempi vaihtoehto), mutta viime vuosina olen näperrellyt ne itse. Jotenkin se vaan kuuluu jouluun, niin kortit kuin pieni askartelukin. Yksinkertaisia korttimalleja, vaativampiin suorituksiin ei riitä taito eikä into. Viime vuonna joulukorteissa satoi lunta ja viirinauhat hulmusivat (klik-klik) mustilla ja harmailla korttipohjilla. 

Tänä jouluna DIY-kortteja koristavat peurat. Peurafiguurit bongasin netistä ja piirsin ne "näppärästi" läppärin näytöltä paperille. Sitten jäljensin kuvan kartongille ja leikkasin irti. Korttipohjana toimi tänäkin vuonna musta kaksiosainen kortti. Lisäkoristukseksi liimailin kortteihin valmiita ääriviivatarroja, samaisilla tarroilla hoidin myös tekstiosuuden. 

Heitin jo kortit postipojan kuljetettavaksi, sillä viimeinen postituspäivä (edullisempaan hintaan) on 12.12. eli ylihuomenna. Kortit lähtivät muutamalle ystävälle (joita näen harvoin) ja perheelle. Niin, nyt te sitten näitte millaiset kortit postiluukusta tupsahtavat parin päivän kuluttua, se siitä jouluyllätyksestä. ;)

Pitäkää kiinni hatuistanne, täksi päiväksi on luvattu myrskyä! On meillä ihana talvisää...


*AnuElina


18 kommenttia:

 1. Kylläpä korteista tuli supersöpöt!! ♡

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavat kortit :) aivan hurmaavat <3

  VastaaPoista
 3. Hienot kortit! Tykkään mustavalkoisesta teemasta ja sarvipäihin varsinkin olen ihan heikkona! :) Itse en ole koskaan tehnyt omia kortteja, ja tänäkin vuonna olen ostanut lähetettävät kaupasta. :) Arvostan hirmuisesti teitä jotka panostatte yksilöllisiin joulutervehdyksiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliitahan noista itsetehdyistä tulee, mutta kerran vuodessa voi vähän satsata. Ja onneksi ei tarvitse tehdä kymmeniä kortteja. ;)

   Poista
 4. Wau, aivan upeat kortit! Meillä on vielä tämä projekti edessä! Saa nähdä saammeko joulukortit lähetettyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän noista tuli aika kauniit...

   Poista
 5. Ihania kortteja! Ei ne aina tarvi olla niitä joulunpunaisia. Kyllä minäkin näperrän joka joulu ite kortteja, vaikka tosiaan saisi halvemmalla kaupasta. Olen viime vuosina kopioinut suvun vanhoista joulukuvista korteiksi nostalgisia kuvia, käyttänyt askarteluun vanhoja sanomalehtiä ja edellisen vuoden joulupapereita. Tänä jouluna tein jonkin verran teippikortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mahtava idea käyttää kierrätysmateriaalia kortteihin. Täytyypä muistaa tämä jatkossa...

   Poista
 6. Todella kauniit kortit olet askarrellut, varmasti ilahduttavat saajiaan. <3 Mukavaa myrskypäivää! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kauniita! Minulla vaihtelevasti kortit jäänyt lähettämättä/tekemättä. Nyt on lasten kans heidän kaverille jo tehty,katsotaan ehdinkö tehdä omille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kyllä joulunaikaan täytyy vähän askarrella, korttien teko on mulle ihan mieluisaa puuhaa.

   Poista
 8. Kauniita kortteja oot näperrellyt <3 Mullekin oli vuosikausia kunnia-asia tehdä itse joulukortit, vaan nyt taitaa olla jo toinen (vai peräti kolmas?) perättäinen joulu kun mennään ihan valmiskorteilla. Ehkä ens vuonna löytyy taas kipinä korttiaskarteluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Itse tykkään itse askarrelluista korteista enemmän, vaikka onhan valmiitkin nykyään tosi kauniita.

   Poista