sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tarvitaan apua kameran valintaan!
Tämä aihe ei kuulu blogini joulukalenteriin, joten tämmöinen pieni välikysymys kalenteriluukkujen väliin. Eli tarkoitukseni olisi ostaa uusi kamera pikaisesti. Haluan pienen järjestelmäkameran, jolla saisi hyvälaatusia (ellei jopa superhyviä!) kuvia. Tähän asti olen kuvaillut Canon EOS 1100D-kameralla, jossa 18-200mm objektiivi, ns. "reissuputki". Olen ollut kameraan ihan tyytyväinen, se on riittänyt tarpeisiini, koska en ole ammattilainen enkä halua satsata kameraan tuhansia euroja. Nykyisen kameran ongelma on ollut lähinnä sen koko. Etenkin reissuissa se on koitunut ongelmalliseksi, koska kamera objektiiveineen on niin hemmetin painava, että saan niska/hartiasärkyä sen kantamisesta. Se ei myöskään mahdu pieniin laukkuihin. Nyt olisi siis toiveissa, että löytäisin pienemmän, mutta tasoltaan vähintään yhtä hyvän kameran. Hintakatto olisi 500e, merkillä ei väliä. Nyt siis kysymys sinulle:

Osaatko suositella  kameraa, joka täyttäisi toivomukseni? Joku mistä olet kuullut hyvää tai kenties kamera jolla itse kuvaat?

Olen hurjan iloinen jos saan apua teiltä mahdollisimman pian, sillä uuden kameran tarve olisi viim. 7.1.15! Uskon suosituksiin, sillä itselläni ei ole tietoa/ymmärrystä kameratekniikkaan, joten nettisivujen lukeminen ei ihan hirveästi minua viisastuta... tai se ei ainakaan helpota valintaani. Kameroita myyvissä liikkeissä toki aion käydä kyselemässä, mutta teidän neuvot ovat yhtä tärkeitä kuin kameramyyjien, sillä teillä on  käyttökokemusta. KIITOS!

*AnuElina - tekniikkaurpo!


8 kommenttia:

 1. Vähän aikaa sitten pähkäilin samaa ja päädyin suosituksesta ostamaa Olympus om d 5 minijärkkärin. Rajalassa oli hyviä tarjouksia nettikaupassa ja sain tuon kameran linsseineen noin 600 eurolla. Harkitsin uutta epen 7 mallia, mutta päädyin tähän om d vitoseen kuitenkin. Olen ollut tähän saakka tyytyväinen, pieni, valovoimainen ja tarkkoja kuvia tulee, pimeässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy tutustua kameraan tarkemmin.

   Poista
 2. Mulla on Samsungin NX1000 minijärkkäri ja olen ollut e r i t t ä i n tyytyväinen!!!

  VastaaPoista
 3. Minijärkkäreistä ei ole kokemusta, mutta olen kuullut, että tuo Olympuksen Pen on hyvä. Muuten en osaa sanoa juuta enkä jaata :) kannan omaa möhkälettä mukana :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on olympuksen e-pl 5. Ollaan oltu tyytyväisiä. Mahtuu hyvin käsilaukkuun ja on kevyt.

  VastaaPoista