perjantai 29. heinäkuuta 2016

Vitamiinit talteen







Mikä onkaan parempaa kuin kesän makea maku jogurtissa, smoothiessa tai puurossa?! Niinpä. Täällä on nautittu tuoreista marjoista monessa eri muodossa. Maustamaton jogurtti ja vadelmat ovat ehdoton suosikkini, kovana kakkosena tulee kaurapuuro itsepoimituilla mustikoilla terästettynä.

Nyt on marjakausi parhaimmillaan ja olenkin käyttänyt tilaisuuden hyväksi ja laittanut marjoja talteen talven varalle. Kävin itse poimimassa mustikoita läheisestä metsästä ja parin pikaisen reissun saldona pakkasessa on nyt 15 rasiaa antioksidantteja ja vitamiineja. Parin viime päivän aikana olen pakastanut myös vadelmia, sillä bongasin lähikaupasta marjat hyvään hintaan. Vadelma on marjasuosikkini, joten nytpä onkin ihanaa, kun saa talvellakin kotimaisia vadelmia aamujogurttiin ja -puuroon. 

Mansikoiden kanssa minulla kävi vähän köpelösti. Missasin parhaan sadon ja edullisimmat hinnat, joten nyt täytyy tyytyä kaupasta ostettaviin pakastemansikoihin. En nimittäin millään raaski enää ostaa 40 euron laatikkoa, kun laatukin on vähän mitä sattuu. Himoitsen vielä pakastimen täytteeksi herukoita. Niitä pitää kipaista torilta ensi viikon alussa. Ja jos vielä vähän mustikoita kävisi itse poimimassa...

Joko sinä olet pakastanut herkkuja talven varalle? Mikä on suosikkimarjasi?

Se ois perjantai nyt, mutta täällä ei suinkaan päästä nauttimaan viikonlopusta vaan nyrpistellään nenää alkavalle kolmen yövuoron urakalle. Mutta näistä kun selviän, niin ensi viikolla on luvassa jo perinteeksi muodostunut mökkikeikka ihanaisen kälyni kanssa. Mutta kun ei malttaisi odottaa...

Mukavaa viikonloppua sulle!


*Anu

12 kommenttia:

  1. Voi nam, vadelmat on meikäläisen lemppareita! Täällä on pakastettu takapihalta mansikoita, tosin sato oli tänä vuonna aika heikko. Viinimarjoja pitäisi vielä kerätä talteen, niistä saa hyvin vitamiineja talven pimeisiin päiviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että mansikkasato jäi niin huonoksi. Ehkä ensi kesänä mansikkaa on taas paremmin saatavilla.

      Poista
  2. Vadelmat on täälläkin lemppareita ihan ehdottomasti! :-) :-) Juuri kaupasta kupposen kanssa tultiin, ja pitäisi kyllä vähän saada pakkaseenkin nyt tuoreeltaan :-)
    Mustikoita vähän onkin pakkasessa, mutta jos vielä lisää saisi?! :-)

    Tsemppiä töihin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikoita pitisi kyllä minunkin saada lisää talven varalle. Taidan tyytyä tosin antimiin, metsään en oikein ehdi.

      Poista
  3. Mansikka on suosikki marjani ja lakka!
    Vaikka tykkäänkin kaikista marjoista!😀
    Minulta jäi mansikat hankkimatta tänä kesänä, kun oltiin reissussa juuri silloin. Ja täällä maksaa 45e mansikat. En raaski sitä hintaa maksaa. Ja nekin oli Ruotsalaisia.
    Ensi vuonna sitten!
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, lakka on kyllä ihana! Tosi harvoin tulee syötyä lakkaa.

      Poista
  4. Ei mullakaan tullut mansikkaa kuin ehkä 3 kg pakkaseen enempää en ostakaan kuin luin että niissä on eniten myrkkyjä marjoista torjunta-aineista :D. heh, vähenipäs mansikansyönti. Mut mustikoita ja vadelmia sitäkin enemmän pakkasessa. Herukat saa vielä kypsyä tuolla puskissa pihalla.. Mutta minnekähän mie pakastan kaikki loput, kun pakastin pullistelee jo nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin alkaa pieni pakastin olla jo aika täysi, mutta onneksi herukoita mahtuu vielä.

      Poista
  5. Meidän tontilla kasvaa yllätykseksemme hirmuisesti vadelmaa ja niitä onkin kerätty talteen. Tosin herkuttelen niillä aamupalalla sellaista tahtia, että mahtaako talveksi jäädä mitään. :) Mansikat on jo syöty, mutta äidin keräämiä mustikoita ja puolukoita on vielä useampi litra. Nam. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihanaa, että vadelmia saa omalta pihalta!
      Mä luulen että tyhjennän pakastimen jo syksyn aikana ja joudun talvella tyytymään kaupan pakastealtaan tarjontaan...sen verran paljon menee marjoja tässä taloudessa.

      Poista
  6. Nam nam, mitä ihania kuvia! Mun lempparit on vadelmat ja mansikat. Anoppi ihanasti poimi meille vadelmia pakkaseen ja äitini hoiti mustikkapuolen, mutta mansikat puuttuu tältä kesältä. Oikein harmittaa, kun en ajoissa tajunnut lähteä poimimaan, kun yleensä olen itse käynyt. Mutta onneksi kaupasta löytyy (suolaiseen hintaan) pakastemansikkaa talven varoiksi.

    Tsemppiä työputkeen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on hyvä palvelu, kun saat marjat melkein itse poimittuna pakkaseen. Mulla oli asiat hyvin sillon kun äiti eli, pakastin oli aina täynnä marjaherkkuja. Nyt on jo yli kymmenen vuoden ajan pitänyt huolehtia marjojen hankkimisesta itse...

      Poista