sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mustaa kultaa


Muutama päivä sitten kävin metsälenkillä. Kykkimiseksihän se meni. Mustikat ovat kypsyneet. Onneksi oli pussi taskussa ja sain noukittua kesän ensimmäiset ilmaiset herkut aamupuuron ja jogurtin kaveriksi. Löysin pari hyvä apajaa ja nyt pitää vain odotella muutama päivä, että pääsen oikein poimurin ja ämpärin kanssa viuhtomaan. Kunha vaan kukaan muu ei ole huomannut samoja apajia! Toiveena olisi saada muutama rasia pakkaseen talven varalle. Toivotaan siis sopivia kelejä, että viimeisetkin raakileet pääsevät kypsymään ja kasvamaan isoiksi ja makoisiksi.

Joko sinä olet käynyt metsässä kykkimässä? Mitä sait saaliiksi? Vai kykkiikö joku muu puolestasi?

Aurinkoista kesäsunnuntaita!


*Anu


13 kommenttia:

 1. Ihanat mustikkakuvat <3 täällä samoja herkkuja on ikuistettu myös useampaan otteeseen kameralle :)
  Kyykkimässä on siis käyty ja jos pari pientä reissua vielä tekisi :) sitten olisi hyvä :)

  Mukavaa sunnuntaita <

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mistähän sitä repisi aikaa, että ehtisi mennä taas metsään ämpärin kanssa? Päivät on niin täyteen buukattuja... Ehkä viikon loppupuolella...

   Poista
 2. Täällä ei vissiin vielä ihan kypsiä ole.. mutta meinasin taas pitkästä aikaa hieman käydä itekin kyykkimässä. Mutta suurempi 10-15 kg satsi tulee kyllä ostettua tutulta torimyyjältä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan minäkin ostaa reilumman satsin valmiiksi poimittuna. Puuro/jogurttimustikat lähipäiviksi käyn poimimassa itse. :)

   Poista
 3. Nam, miten herkullisia kuvia! Meillä olisi hyvät maastot ihan vieressä, mutta saa nähdä mitä on jäljellä kotiutuminen jälkeen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän mustikkakausi ole vähän pitempi kuin mansikkakausi. Jäin nimittäin ilman mansikoita, kun en ajatellut, että kausi loppuisi jo heinäkuun alussa. Murrr!

   Poista
 4. Ihanat mustikat! Ehdottomasti marjoista mun ykkösherkkua ja niitä tahtoo mennnäkin päivittäin. Koska kulutus kovaa, pitää niitä myös saada pakastin pullolleen! Joten täälläkin odotellaan mustikkaan menoa.. tovi täytynee vielä vartoa kypsymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikka on mun suosikki puuron kanssa! Pakkaseen pitää saada hyvä jemma talven varalle.

   Poista
 5. En o, enkä mee! Hahaah.
  Mua ei kyykkimään saa. Pelkään kaikkii ötököit ja käärmeitä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaaaa! Onneksi ei oo pakko jos ei halua! :D

   Poista
 6. Ollaan käyty kykkimässä parikin kertaa, aika kivalla tuotoksella😊. Lisäksi ostettiin ystävän tyttäreltä yksi ämpärillinen mustikoita, ne vaan on niin ihania talvella❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Toivottavasti minun apajille ei ole muut löytäneet. Jos ehtisi vaikka torstaina/perjantaina käymään...

   Poista
 7. Nam! Minun pitäisi mennä kykkimään takapihalle mansikkamaalle. Yhden rasian sain jo mansikoita pakkaseen, mutta sehän ei riitä vielä mihinkään :)

  VastaaPoista