sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kesän parhaat
Kesä on lempivuodenaikani. Erityisesti rakastan alkukesää, kun luonto on heleän vihreä ja ensimmäiset auringonsäteet antavat lupauksen valoisista kesäilloista ja lämmöstä. Nyt mennään jo keskikesässä, mutta yhtälailla rakastan tätäkin. Myös loppukesässä, sen hämärtyvissä illoissa ja syksyisessä tuoksussa on taikaa. 

Kesässä on parasta... pitkät valoisat päivät ja illat... auringon paahde... lintujen konsertti metsässä... tuoreet mansikat aamujogurtissa... luonnonkukat maljakossa... pisamat nenänpäässä... uudet perunat tillillä ja sillillä... paljaat varpaat sandaaleissa... itse poimitut mustikat... terassit meren äärellä... pitkät kävelylenkit metsässä... rantasauna järvimaisemassa... kevyet vaatteet... pionit ja auringonkukat... herneet ja kirsikat... auringonnousut ja -laskut... jäätelö... vastaleikatun nurmikon tuoksu... ukkosmyrskyt... sateen tuoksu metsässä... haaveilu ja spontaanius... 

Kuten huomasit, minun lempiasiat ovat pääosin hyvin arkisia ja tavallisia asioita, jotka ovat ilmaisia tai ainakin hyvin edullisia. Jätin suosiolla listasta asiat, joihin tarvitsee taloudellista panostusta, lomaa tai seuraa. Näistä voi nauttia yksin vaikka työpäivän päätteeksi, lähes ilmaiseksi.

Mitä sinulle tulee mieleen kesästä? Mikä on parasta? 


*Anu


8 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja miten herkkuja kuvia <3 Ihan samaa mieltä ollaan täällä, kesä on ehdottomasti minunkin lempparivuodenaika. Kaikki on jotenkin niin paljon helpompaa ja spontaanimpaa kesällä. Aurinko, meri ja varvassandaalit ovat omat ykköseni, joskin heti perään tulee mansikat, mustikat ja jätski jajaja... Kesä vain on <3

  Mukavaa sunnuntaita ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Kun tämä meidän kesä olisi vielä vähän lämpimämpi ja kuivempi niin antaisin sille täyden kympin. Valitettavasti meidän epävakainen kesäsää laittaa usein jarrua kivoille kesäsuunnitelmille ja menoille.

   Poista
 2. Ihana postaus! Ja täällä liputetaan myös samojen ilmaisten asioiden puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Eikö olekin aika ihanaa huomata, että monesti ne parhaat asiat ovat ilmaisia?!

   Poista
 3. Kesässä on parasta lomailu - satoi tai paistoi :)
  (kaksi vuotta lähes ilman lomaa ja tänä kesänä lomaa 4 viikkoa - ihan luksusta).

  VastaaPoista
 4. Hyvin kiteytetty Anu! Juuri ne pienet hetket on ihaninta. Monesti niihin liittyy itselläni luonto. Ja lasten kesäilo tuo ilon itsellekin.

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus :) kuinka mahtavia asioita listasit :)
  Tänään oli onnen hetkiä tehdä siskon pienten työttöjen kanssa marjoista ja heinistä nauhoja :)

  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 6. Olipas ihana postaus ja niin kesäisiä ja valoisia kuvia! :) En ole kolmeen vuoteen pitänyt kesälomaa, mutta siitä huolimatta nautin kesästä ja se on edelleen paras vuodenaika: paljon auringonpaistetta, lämpöä, jäätelöä ja mansikoita. :)

  VastaaPoista