keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Ei oo häppee olla noppee!


Joskus on hyvä toimia nopeasti sen sijaan, että jäisi liian pitkäksi aikaa pohtimaan ja pähkäilemään. Ja pahimassa tapauksessa siinä pähkäillessään missaisi hyvän diilin. Jos olen esimerkiksi uutta TV:tä ostamassa, en jaksa juosta kaupasta toiseen, vertailla hintoja, ominaisuuksia jne. Marssin yleensä ensimmäiseen potentiaaliseen kauppaan, katselen tarjonnan ja teen valinnan. Silläkin uhalla, että naapurikaupasta olisin saattanut saada paremman TV:n halvemmalla. Tällä tavalla toimin myös viime sunnuntaina. Kyseessä tosin oli hieman TV:tä suurempi ostos.

Oma koti on ollut hakusessa muutaman viikon ajan. Viime sunnuntaina lähdin rohkeasti katsomaan kahta asuntoa, tämän asuntoprojektin ensimmäiset näytöt. Ensimmäinen asunto oli ok, mutta maisema aivan kamala. Asunnon pintoja voi muuttaa, mutta sijaintia ja maisemaa ei, joten tämän asunnon hylkäsin samantien.
Seuraavaan näyttöön menin suurin odotuksin, olin nimittäin ihastunut netissä olleisiin kuviin jo ennakkoon ja asunto oli saanut "wau"-ääniä myös perheeltäni. Astuin asuntoon sisälle ja se oli siinä: Rakastuin! Posket innosta ja ihastuksesta punaisina haahuilin pitkin asuntoa, ihailin UPEAA maisemaa ja siistejä pintoja. Tiesin, että tämän minä haluan! En kuitenkaan heti rohjennut tehdä tarjousta, tarvitsin (peräti!) reilun tunnin miettimisaikaa, että sain soitettua perheelleni ja sain heiltä puoltavat äänet. Seuraavaksi vaan viestiä välittäjälle ja vartin päästä välittäjä istui keittiössäni ja rustasin nimmarin ostotarjoukseen. Sitten odotin jännityksellä koko maanantain, kunnes illalla soi puhelin: Onneksi olkoon, asunto on sinun, tarjous hyväksytty! Uskomaton fiilis, jotenkin epätodellinen. Miten tässä näin kävi, koko hommaan meni tasan vuorokausi!




Minusta tulee vantaalainen viimeistään 1.9. Kotini on vuonna 2009 rakennetun kerrostalon ylimmässä (7.) kerroksessa. Neliöitä on 50, iso tupakeittiö, pieni makuuhuone ja tilava kylpyhyuone/saunatilat. Lisäksi tietenkin sopivan kokoinen eteläparveke ja aivan mielettömät näköalat. Koti on niin hyvässä kunnossa, että minun ei tarvitse tehdä remonttia ainakaan heti. Katsotaan sitten jossain vaiheessa, jos haluan vaihtaa  lattian vaaleammaksi ja maalailla seiniä. Koti sijaitsee uudehkolla asuinalueella, lähellä on runsaasti palveluita, ulkoilumaastoa ja luontoa. Töhin pääsen näppärästi bussilla 20-25 minuutissa ja Helsingin keskustaan noin puolessa tunnissa. Koti on melkein täydellinen. Muutama exrtaneliö ei olisi pahitteeksi, mutta maisema ja valoisuus kompensoivat hyvin nuo puuttuvat neliöt. 

Nyt odottelen innolla loppukesää ja muuttoa. Ja tietenkin uuden kodin sisustamista! Koti on pienempi kuin nykyinen, joten joudun karsimaan huonekaluja ja tavaroita tässä kesän aikana. Kirppistelyä siis jälleen luvassa. Mitään uutta en uskalla vielä ostaa, mutta ainahan voi suunnitella. Kesän mittaan täällä blogissa tulen taatusti kertomaan uuden kotini sisustushaaveista ja suunnitelmista. Pysyhän siis "kanavalla"!

Kivaa keskiviikkoiltaa!


*AnuElina



37 kommenttia:

  1. Voi miten mahtava juttu, ONNEA!! Pohja näyttää näppärältä ja siinä on juuri ne toivomasi elementit. Käsissäsi tuosta tulee ihana koti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija! En malttaisi millään odotta muuttoa! Mutta onneksi on kesä ja kaikkea kivaa ohjelmaa niin aikakin menee varmasti nopeasti.

      Poista
  2. Ihan mahtava juttu, ONNEA hirmuisesti!
    Itselläni kävi aikoinaan asuntokaupat lähes yhtä ripeesti: heti kun bongasin myynti-ilmoituksen netistä, sovin näytön. Illalla katsomaan kämppää, seuraavana aamuna jätin tarjouksen, jonka hyväksymisestä taisin saada tiedon vielä samana iltana :) Näissä asioissa mäkin uskon nopeaan toimintaan ;)
    Tuskin maltan odottaa niitä tulevia postauksia uudesta kodista! Onnea vielä kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Nopea toiminta kannattaa jos meinaa saada sen mitä haluaa.

      Poista
  3. Sehan kavi nopeasti!Onnittelut uudesta kodista!
    Voin kuvitella kuinka haluat jo muuttaa uuteen ja OMAAN kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja edelliseen postaukseesi viitaten ehka se sulhasenkin valitseminen tapahtuu nyt yhta nopeaan...Hih!

      Poista
    2. Kiitos! Nopeat syövät hitaan...vai miten se meni! Onneksi ei tarvinnut edes kilpailla kenenkään kanssa, tarjous meni samantien läpi. :)

      Poista
  4. Asunto on varmasti ihana...pojakin näytää toimivalta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana! Pohja on avara vaikka neliöitä ei liikaa olekaan. Varmasti saan siitä toimivan kodin.

      Poista
  5. Mahtavia uutisia!!Hurjasti onnea!:) Kivaa päästä seuraamaan uuden kodin sisustamista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen ihan "pähkinöinä"! Syksyllä on taatusti luvassa PALJON sisustusaiheisia postauksia. :)

      Poista
  6. IIK ja ÄÄK ja aivan mahtavaaa! ONNITTELUT <3 <3 Se kävi kyllä uskomattoman nopeasti, hih! Mutta jos se tuntui heti omalta niin mitä sitä odottelemaan.

    Pohja näyttää tosi kivalta ja toimivalta. 7. kerroksesta on varmasti t o d e l l a upeat näkymät!! Mahtavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En uskaltanut jäädä odottelenaa, siksi oli pakko tehdä hyvä tarjous heti.
      Näkymät ovat aivan uskomattoman upeat, olisin voinut maksaa vaikka extraa pelkistä maisemista. Syksyllä saan ihailla maisemia parvekkeelta viltin alla punkkua nauttien. Ah, ihanaa!

      Poista
  7. Vau vau vau!!!! Onnea tuhannesti!!! Kyllä se unelma-asunto vaan tulee just noin vastaan ja siihen ihastuu kerralla! Jee, en malta odottaa kuvia asunnosta <3

    Onnea!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, WAU!!! Ja kiitos! Kuvia ja sisustusjuttuja luvassa syyskuusta alkaen, maltahan odotella! :)

      Poista
  8. Kovasti Onnea!! Koti vaikuttaa tosi kivalta :-) Asumisessa on aina tehtävä kompromisseja, oli sitten kyseessä talon rakentaminen tai valmiin asunnon osto. 7. Kerros ja eteläparveke...ai että! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva! Oikeastaan kaikessa joutuu tekemään kompromisseja, välillä pieniä ja välillä suurempia.

      Poista
  9. Sen vaan tietää, kun oikea osuu kohdalle :)
    Onnea!

    VastaaPoista
  10. Hip hei hurrraa! Onnea kovasti. Sen todellakin vain tietää. Mulla kävi ihan samoin. Mies supatti, että noin saa sanoa kun välittäjän kysellessä miltä näyttää, hihkuin, että kodilta. Ja sehän siitä tuli. Sulla kävi mahtava tuuri tosi nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!! Kyllä tässä taisi olla onnea mukana!

      Poista
  11. No siinä ei sulla nokka pitkään tuhissut :D! Ihailtavaa tehokkuutta! Onnittelut uudesta kodista ja kesä menee varmasti liiankin nopeaan, joten älä huoli. Ehditpähän suunnitella ka haaveilla riittävästi ennen muuttoa. Niin ja jos tuolla taktiikalla myös miesmetsälle, niin varokaahan Helsingin (vai Vantaan?!) miehet!! Ihanaa juhannusta sinne etelään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tuhissut! Aika toimelias yleensä olen kun johonin hommaan ryhdyn. Valmista on saatava NOPEASTI! Luulen myös että kesä menee liinkin nopeasti (niinkuin keät yleensä) ja ihan kohta on muutto edessä.
      Toivotaan että miehenmetsästys käy jatkossa myös helpommin. ;)

      Poista
  12. Onnea ihan älyttömästi! :)

    VastaaPoista
  13. Vau, tosi hieno juttu! Onnea asuntokaupoista! <3 Kuulostaa aivan mahtavalta ja pohja näyttää tosi toimivalta. Mukavaa päästä seurailemaan suunnitelmiasi. :) iloista juhannuksenodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Mun pitäisi saada asunnon mitat, että voisin vähän suunnitella mitä huonekaluja saan mahtumaan ja mitä joudun myymään jo ennen muuttoa. Ja sit voisin myös valmiiksi katsella mm. sopivan kokoisia parvekekalusteita. Täytynee pyytää mitat kaupantekotilaisuudessa...

      Poista
  14. Vau, onnea :) Joskus vain onnistuu ja kolahtaa nopeaa ja kun tunne on ollut tuollainen heti asuntoon astuessa on ihanaa että sait asunnon! Innolla odotan myös uuden asunnon sisustelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suunnitelmia on tulossa jossain vaiheessa. Ainakin pervekkeesta mulla on jo aika selvä visio...

      Poista
  15. Onnea onnea onnea ♡ mahtava juttu :-) ja tervetuloa vantaa kerhoon, hih :-)
    Aivan ihana päästä seuraamaan tätä projektia :-):-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!! Ai sinäkin olet vantaalainen! :)

      Poista
  16. Onnea uudesta kodista! Kuulostaa täydelliseltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei ehkä täydellinen mutta just hyvä! :)

      Poista
  17. Ou-Wou! Onnea uudesta kodista, huikeeta! ♥ Mitäs minä sanoin aikaisemmassa kommentissani: "ennemmin kuin arvaatkaan"... :D

    VastaaPoista
  18. Mahtavaa!! Onnea asuntokaupoista! Innolla odotan, että päästään seuraamaan uuden kodin sisusteluja. :D

    VastaaPoista