sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Herkullinen juhannus
Heissan! Juhannus alkaa olla taputeltu. Minulla se meni mukavasti (?) ja kiireisenä töissä. Nyt olisi edessä yksi vapaa ennen seuraavaa yöputkea. Pikapalautuminen siis toivottavaa. Ja vielä kaksi kokonaista viikkoa (7 yötä) ennen odotettua kesälomaa. Jaksaa jaksaa!!

Meillä on töissä usein tapana herkutella juhlapyhinä. Niin kävi tänä juhannuksenakin. Tuomme nyyttäriperiaatteella herkkuja pöydän täyteen ja nautimme vähän paremmista eväistä työn tiimellyksessä. Juhannusyö oli kovin kiireinen, joten emme ehtineet yhdessä istua pöydän ääreen, jokainen kävi nokkimassa ruokia aina kun ehti. Onneksi viime yönä ehdimme hetken aikaa istua myös koko porukalla ja söimme juhannusyön jämiä. Tarjolla oli mm. kanasalaattia, perunasalaattia (uusista perunoista), grillikylkeä, lohta, tuoretta leipää ja jälkkäriksi lajitelma kakkuja ja piirakoita. Minä tein kesän ensimmäisen raparperipiirakan ihan perinteisellä "mamman marjapiirakan" ohjeella (googlettamalla löydät reseptin eri versiot). Yksinkertainen, helppo ja nopea resepti, jolla saa taatusti hyvää olipa täytteenä sitten marjoja tai raparperia. 

Syömiset ovat olleet sattuneesta syystä aika herkkupainotteisia tämän viikonlopun aikana. Nyt olisi tarvetta ruokaremontille ja keventämiselle, olo on aika tukkoinen ja blösö. Kroppa tuntuu taistelevan sokeriyliannostusta vastaan. Täytyy vaihtaa kakut, piirakat ja jäätelö tuoreisiin marjoihin ja herneisiin. Niitä alkaakin olla jo tarjolla kohtuuhintaan. 

Leppoisaa sunnuntai-iltaa!


*AnuElina


6 kommenttia:

 1. Itse pääsin jo nauttimaan kesälomapäivistä. Jaksamista sinulle! Jostain kumman syystä alkoi siivousinto nostaa päätään. Blösö ja tunkkainen olo täälläkin kaikesta herkuttelusta johtuen. Tänään oli pakko jo päästä juoksulenkille, vähän helpotti.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kivalta perinteeltä. Meillä myös mentiin juhannuksena nyyttärityylillä ja vitsit mitä herkkuja sitä tuli syötyä. Nyt tosiaan roti taas päälle, heti tämän viinilasillisen jälkeen :) No, juhannuksena saa vähän näuttia. Kivaa vapaata ja tsemppiä viimeisiin viikkoihin.

  VastaaPoista
 3. Ai että! Siellä on laitettu tuulemaan kunnolla, onnea uudesta kodista ihan hirmuisesti! :D

  VastaaPoista
 4. Teillä on hauska perinne töissä :-) hiukan juhlaa työn keskelle :-)

  Piirakka näyttää todella herkulliselta :-)

  Mukavaa vapaapäivää ♡

  VastaaPoista
 5. Kovasti sulle tsemppiä viimeisiin työputkiin ja lomanodotusjaksuja :)
  Olet lomasi kyllä ansainnut, kovasti olet pakertanut töitä!

  VastaaPoista
 6. Täällä alkaa myös uudet kuviot ruokailun suhteen :))!! Tsemppiä <3

  VastaaPoista