keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Asiaa aidasta ja aidanseipäästä

Kevät saa ihmisessä aikaan kaikenlaisia vimmatiloja. Pitää tehdä suursiivous, pestä ikkunat, siivota kaapit, karsia turhat rojut kirpputorille, sisustaa kotia. Pitää  ryhtyä sosiaalisemmaksi, käydä ulkona, tavata ihmisiä.
Pitää syödä terveellisesti ja kevyesti, pitää urheilla ja kuntoilla, pitää laihduttaa ja kiinteyttää. Kylläpä yksi vuodenaika saa ihmisen ihme tiloihin!

Puhutaan nyt vaikka siitä keventelystä. Kuten jo aiemmin mainitsin, toin lomareissulta kolme ylimääräistä kiloa...vyötärölläni! No, siinä ovat olleet ja pysyneet, lomasta aikaa jo kuukausi. Motivaatio keventelyyn ja liikuntaan on ollut totaalisen hukassa. Herkutteluputki jäi pahasti päälle ja liikunnan sijaan olen touhuillut kotona sisustusprojektien kimpussa. Kas kummaa, kun kilot vielä istuvat sitkeästi tuossa navan ympärillä! Vihdoin olen saamassa otteen kevyemästä elämästä. Kaksi viikkoa olen ollut karkkilakossa ja JO kuusi päivää totaalisessa herkkulakossa. Uskallan sanoa, että ei tee tiukkaa...vielä. Parempi vaan pysyä pois kahviloiden ja kauppojen pullatiskeiltä. Tämä totaalikieltäytyminen jatkuu vain pääsiäiseen asti, sillä en usko totaalikieltäytymiseen pitemmällä aikavälillä. Pieneksi alkuspurtiksi se sopii. Jatkossa mennään sitten "yleisterveellisellä" linjalla ja koitetaan tavoitella sitä biitsikuntoa kesää varten. ;)Ruokavalion olen yittänyt hiljalleen muuttaa kevyempän suuntaan. Siihen kuuluu kasvis- ja proteiinipainotteinen ruoka. Kaikkea sopivasti, myös joidenkin kammoksumia hiilareita. Kasviswokkeja, kasviskeittoja, salaatteja, rahkaa, raejuustoa, maustamatonta jogurttia, hedelmiä, marjoja. Näillä mennään ja toivotaan että ylimääräiset vararenkaat saadaan kutistumaan.Liikkuminenkin alkaa taas maistua 1,5 kuukauden löysäilyn jälkeen, pari jumppaa jo takana. Viikonloppuna luvassa paljon kuntoilua ja ulkoilua. Tänne etelään on luvattu aurinkoista ulkoilusäätä!
Ja arvatkaas mitä? Me ilmoittaudutaan työporukalla Naisten Kymppiin, joka juostaan 26.5.! Eli nyt täytyy alkaa treenaamaan juoksukuntoa oikein urakalla. Ulos en uskalla lähteä vielä liukastelemaan, mutta Elixian juoksumatto tulee käymään kuumana tämän kevään aikana. Kivaa, kun on joku projekti, tulee varmasti treenattua ahkerammin.

Tässä kevään mittaan tulette kuulemaan välillä näitä keventelyuutisiakin, skipatkaa jos ei kiinnosta tai kannustakaa jos siltä tuntuu. Jotenkin tuntuu, että motivaatiota on enemmän, kun asian jakaa julkisesti muiden kanssa. Tästä on nyt vaikeampi luistaa... Mikään terveellisen elämän laihdutus&kuntoilu-blogi tästä ei kuitenkaan tule, olkaa huoletta! :)

Nyt tukka kuosiin, meikkiä naamaan ja keskustan kautta kolmanteen yövuoroon! 

Keväistä keskiviikkoa ystävät!

6 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit kommentoimassa niin löysin tänne sinun ihanaan blogiisi :) Jään seurailemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, toivottavasti viihdyt!

   Poista
 2. Hieno tsemppi sulla, onnea!
  Minusta ainakin on kiva kuulla keventelyuutisia myös jatkossakin..toivon vain, että sama kipinä pääsisi ruudun kautta hiipimään myös tähän torppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän lähetellä oikeanlaisia signaaleja täältä sinnepäin, toivottavasti löydät kipinän! :)

   Poista
 3. Tosi hyvältä kuulostaa! Tsemppiä keventelyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tässä tarvitaankin!

   Poista