tiistai 3. tammikuuta 2017

Kun kaksi viikkoa lomaa ei riitäKuten kaikki jo tietävät, RAKASTAN reissaamista! Lähes kaikki lomani olen viettänyt viime vuosina ulkomailla, välillä lähempänä Euroopassa, välillä kaukana Aasiassa ja Australiassa asti. Kaikki ns. "ylimääräinen raha" minulla menee reissaamiseen ja olen pitänyt huolen siitä, että rahanpuute ei saa olla koskaan syy siihen etten pääsisi matkustamaan. Tingin mieluummin kaikesta muusta. Säästötili on mun reissutili. Useimmiten syy matkahaaveiden kariutumiseen on ollut reissukaverin ja/tai loman puute. Tosin viime vuosina en ole tuon reissukaverin puutteenkaan antanut estää minua. Suurin haasteeni on oikeastaan ollut aika, lomien lyhyys ja vähyys. Nyt on onneksi tuossa muutos siihenkin asiaan. 

Olen aina haaveillut, että voisin lähteä reissuun vähän pitemmäksi aikaa. Jotenkin nuo 1-3 viikon reissut tuntuvat aina liian lyhyiltä ja niistä tulee useimmiten sellaisia "pikajuoksulomia", jolloin on pakko nähdä ja kokea mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. En myöskään pääse täysin irtautumaan arjen kuvioista lyhyellä lomalla ja paluu lomalta arkeen ahdistaa joka kerta. Olen jopa todennut potevani kulttuurishokkia kotiin palatessani. Pisin lomani on tähän mennessä ollut kolme viikkoa, sen vietin Australiassa kolme vuotta sitten. Silloin alkoi jo vähän tuntua siltä, että nyt ollaan kunnolla lomalla, mutta valitettavasti loma loppui vähän turhan lyhyeen silloinkin.

Edessäni oleva elämänmuutos irtisanoutumisen myötä mahdollistaa minulle tämän pitkäaikaisen haaveen toteuttamisen. Aasia on minulle maanosista kaikista rakkain, joten sinnehän minä suuntaan elämäni pisimmälle reissulle. Reppureissulle!! Juu, minä joka vannoin joskus, että en koskaan reppureissaa, olen lähdössä rinkka selässä Aasiaan! Kyllä se eka kerta voi olla nelikymppisenäkin, vaikka suurin osa aloittaa tällaiset reissut jo puolet nuorempana. Pakkailut on jo aloitettu, sillä starttaan matkalle jo viikonloppuna! Siitä alkaa seitsemän viikon seikkailuni Thaimaassa, Kambodzassa ja Vietnamissa. Reitti on jo selvä, lentoja varattu sinne sun tänne ja suuri osa hotelliöistäkin buukattu. Lähden reissuun jällen kerran yksin. Yritin kyllä huhuilla seuraa, mutta aika laihoin tuloksin. Onneksi ei sentään tarvitse koko reissua hengailla yksin, sillä Vietnamissa tapaan ystäväni perheineen muutamana päivänä ja Thaimaassa saan seuraa reiluksi viikoksi  yhdestä uudesta tuttavuudesta, jonka tapasin netin avulla. Ja sosiaalisena tyyppinä koitan tietysti tutustua ihmisiin joka paikassa! 

Helmikuun lopulla minulla on paluulippu Helsinkiin, mutta onneksi hankin muutoskelpoisen lipun, joten voin hautessani siirtää paluupäivää maaliskuun puolelle. Tällä hetkellä toivon todella etten tunne koti-ikävää helmikuun lopussa ja haluan jäädä vielä reissunpäälle. Tämä katsotaan sitten fiiliksen mukaan, mutta voi olla että reissu pidentyy vielä parilla viikolla. Ja jos näin käy, niin taidan poiketa Malesian puolelle. Onneksi on tämä ihana vapaus, voi tehdä asioita ja päätöksiä sen mukaan miltä tuntuu. Kunhan nyt maltan palata kotiin pääsiäiseen mennessä, sillä huhtikuun lopulla lennän aivan toiseen suuntaan. Kevät aurinkoisessa Kaliforniassa odottaa! Vapaaehtoiset saavat ilmoittautua matkaseuraksi, mm. Los Angeles- San Francisco- road trip suunnitelmissa! 

Aiemmilla matkoilla en ole bloggaillut reaaliajassa (vasta matkan jälkeen), mutta nyt aion tehdä niin aina, kun toimiva nettiyhteys löytyy. Myös Instagram päivittyy ahkerasti. Sinne koitan saada terveisiä jopa päivittäin, yhteyksistä riippuen. Kannattaa siis seurailla näitä molempia kanavia!

En voi uskoa, että tästä suuresta unelmsta tulee totta. Sen toteuttaminen on vaatinut rohkeutta ja (uhka)rohkeaa heittäytymistä, mutta se taatusti kannattaa! Olkaa rohkeita, tehkää omista unelmistanne totta!


// WHEN TWO WEEKS HOLIDAY IS NOT ENOUGH: One of my biggest dreams is becoming true, thanks to quitting permanent job! This weekend I am heading to Asia (Thailand, Cambodia, Vietnam) for the longest trip ever. Seven weeks of traveling around. So excited! Be brave and make your dreams come true! //


*Anu


Ps. Sorry for my mediocre English... I'm trying to learn more!


10 kommenttia:

 1. Aivan mieletön juttu, nostan niin hattua kun olet rohkea 😎 mielettömät kokemukset odottaa sinua ja saat upeita uusia asioita reppuun 😎

  Aivan huippua lomaa 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämäaika paljon rohkeutta vaatiikin. Matkalle lähtö ei ole ikinä jännittänyt näin paljon...

   Poista
 2. Siis vau! Nauti vapaudesta ja kaikesta mitä näet ja koet. Tää olis kyllä unelma mullekkin,mutta tavoittamaton sellainen. Odotan innolla kuvia ja kertomuksia matkastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti nautin! En oikein itsekään ymmärrä mitä on tapahtumassa...

   Poista
 3. Voi apua, miten ihanat suunnitelmat sulla! Onnea ja nautinnollista matkaa. Mä voisin niin lähteä mukaan Kalifornian road tripille. San Francisco on kaupungeista ihanin! Nauti! :)
  Maisa (pienet.suloisuudet@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin?! Olen niin innoissani ja onnesta sekaisin kun pystyn nyt toetuttamaan unelmiani. Vaikka kyllähän tämä on aika jännääkin...

   Poista
 4. Ihan huikeita reissusuunnitelmia! Onneksi sentään kuvien kautta pääsee matkaan mukaan, vaikka mieluusti pakkautuisin vaikka rinkan kyytiin ;)
  Keväinen Kalifornia houkuttelisi aika lailla, kauanko aiot tuolla reissulla viipyä? San Francisco vei meikäläisen sydämen, samoin Yosemite joten niihin olisi ihanaa päästä uudelleen! Ja Losiinkin olisi kiva päästä tutustumaan vähän syvällisemmin, ensimmäinen visiitti kaupungissa jäi vähän pintapuoliseksi.
  Mutta jos joskus ensi syksyn/talven aikana haaveilet safarista Afrikassa tai reissaavasi Uuteen-Seelantiin tai Japaniin/Kiinaan, ja kaipaisit matkaseuraa, niin täällä on yksi vapaaehtoinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Kaliforniassa tasan neljä viikkoa, huhtikuun lopulta toukokuun lopulle. Kaverini asuu Losissa, joten hänen luonaan majailen osan ajasta. Road tripille en hänestä kuitenkaan luultavasti saa seuraa (töissä kun on...), joten otan kaikki seuratarjoukset vastaan. :)

   Poista
 5. Niin ihanaa lomaa ♥ ja arvaa vaa kuka oli taas matkoja katsomassa kun luin tän postauksen :D. Meillä minä haluaisin varata matkat heti ja mies toppuuttelee, ehtiihän ne vielä edellisellä viikolla.. argh.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa aivan täydelliseltä! <3 Nauti joka hetkestä, upeita kokemuksia ja tuo on parasta, kun aika ei kerrankin lopu kesken. Mahtavaa reissua! <3

  VastaaPoista