tiistai 24. tammikuuta 2017

Ho Chi Minh Cityn ihanat kahvilat


Terveisiä Vietnamista!

Saavuin idän villiin länteen, Ho Chi Minh Cityyn viime perjantaina ja vietin tuossa sähäkässä kaupungissa kolme kokonaista päivää katuja tallaten ja älytöntä sählinkiä ihmetellen. Kaupunki on todellakin aivan mahdoton sekamelska, liikenne on jotain aivan käsittämätöntä ja se melusaaste nenään käyvän saasteen lisäksi on korvia huumaavaa. Mutta mitä muuta voikaan odottaa kaupungilta, jossa on miljoonia mopoja, ihmisistä puhumattakaan! Kävelin päivittäin reilut kymmenen kilometriä, jalkaisin on mielestäni parasta tutustua uusiin paikkoihin. Otin missioksi rennon hengailun, kahviloissa istuskelun, kauppoihin kurkkailun ja niiden "pakollisten" nähtävyyksien bongailun. En halunnut ohjelmoida päiviäni sen enempää.

Yksi missioni oli siis kaupungin ihaniin ja äärettömän lukuisin kahviloihin tutustuminen. Joitain tärppejä olin bongannut netistä muiden suosittelemina, joihinkin kurkistin sisään ihan sattumalta. Kaupungista löytyy toki useampi Starbucks ja muita ketjukahviloita, mutta minä halusin tutustua yksilöllisempiin tapauksiin. Tässä maistiaisena neljä ihanaa suosikkiani:


L'Usine

Ihana industrial-henkinen kahvila löytyy samaa nimeä kantavan lifestyle-kaupan yläkerrasta. Rouhea ja pelkistetty sisustus on juuri minun makuuni. Marmoripintaisia- ja puisia pöytiä, hauskoja metallituoleja, kaakelia, betonia ja liitutaulumenu. Kahvilasta saa perinteisten kahvilatuotteiden lisäksi ruokaa, mm. herkullisen näköisiä salaatteja. Itse päädyin kahvilaan peräti kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla hörppäsin latten ja toisella kerralla tilasin hyvinkin sitruksisen setin: sitruunapiiraan ja tuorepuristettua limemehua. Hintataso hipoo melkein Suomen hintoja (latte 3,20e),  trendikkyydestä saa maksaa.
The Workshop

Tämä kahvila noudattelee samanlaista industrial-tyyliä kuin  edellä mainittu L'Usine. Jostain syystä tykkään hakeutua tämän tyyppisiin kahviloihin. Kahvilaan ei varmastikaan löydä sattumalta, sillä kahvila on erään vanhan rakennuksen kolmannessa kerroksessa eikä kadulla ole kummoisia opasteita. Kadulta poiketaan sisäpihalle, josta lähtee ihanat kulahtaneet portaat ylös. Kolmannesta kerroksesta löytyy upea avara kahvila rentoon hengailuun. Moni näytti tekevän töitä (vai huvia?) läppärin ääressä kahvilan herkuista nautiskellen. Minulle visiitti oli vain pikainen virkistäytyminen (jo herkuksi tulleen) raikkaan limemehun ääressä. Menussa näytti täälläkin olevan monenlaista syötävää ja juotavaa.


Fly Cupcake Garden

Kolmas ihana kahvila poikkeaa edellisten tyylistä täysin. Fly Cupcake Garden sijaitsee vähän syrjemmässä keskustasta, kuitenkin ihan kävelymatkan päässä. Tämä puutarhakahvila on ihana vehreä keidas keskellä betoniviidakkoa. Ulkona kasvien varjossa on mukava viettää pieni hengähdyshetki. Kahvila on tyyliltään romanttinen, mikä näkyy sisustuksessa erityisesti sisätiloissa (ei kuvia, epäonnistuivat...). Listalta löytyy nimensä mukaisesti paljon erilaisia kuppikakkuja valtavan kauniisti koristeltuina. Myös muut kahvilaherkut ovat hyvin edustettuina, myös ruoka-annoksia on saatavilla. Minä herkuttelin cappuccino-kakulla ja hedelmäisellä jääteellä. Hintaa tälle lystille tuli noin 5.50e.


M2C Bistro

Tämä pikkuinen kahvila oli jotenkin hyvin kotoisa eriparisine kalusteineen. Pöytäryhmä tuoleineen voisi olla kuin suoran suomalaisesta keittiöstä. Kahvila oli hyvin rauhallinen, tunnelma oli rento. Listalta löytyi ne perinteiset kahvilaherkut ja hintataso samaa luokkaa edellä olevien kanssa. Sisäänkäynnin patio näytti myös varsin houkuttelevalta, mutta minä halusin paahtavasta kuumuudesta sisälle ilmastoinnin hellittäväksi. Ja tilasin kakkua. Taas. Nyt on pakko alkaa kakkulakkoon!

Jos joskus matkustat Ho Chi Minh Cityyn niin suosittelen lämpimästi tutustumaan kaupungin kahvilatarjontaan. Tästä kaupungista nimittäin löytyy varmasti kahvila jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetille. Minä olen jo vaihtanut paikkaa ja tällä hetkellä nautiskelen reilun viikon ajan pikkuisen Hoi Anin kahvila- ja ravintolatarjonnasta. Mutta ne kakut pitäisi kyllä unohtaa...

Ennen kuin saatte maistaa tätä ihanaa Hoi Ania niin luvassa olisi vielä ainakin yksi HCMC-aiheinen postaus luvassa. Kaupungissa oli niin "kiire" koko ajan ettei oikein joutanut edes bloggailemaan. Mutta nyt täällä maalla on aika ottaa t o d e l l a rennosti! Pysykääpä siis kuulolla! Ja ilolla otan vastaan kommentteja! Nyt on aika haukata torilta ostamaani mangoa iltapalaksi ja sitten taitaa nukkumatti jo odotella, klo 5.30 herätys alkaa jo painaa silmäluomilla.

|| Ho Chi Minh City is a coffee lovers paradise! There is a lovely cafe almost in every corner of a street. You can choose between cool industrial style cafés and ooh-so-romantic style cafés. Enjoy! ||


*Anu


1 kommentti: