keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään
Vuoden vaihtuessa ajatukseni olivat vahvasti jo tässä uudessa vuodessa, joten ei käynyt mielessäkään, että olisi aika tehdä jonkinlainen yhteenveto menneestä vuodesta. Bongasin parista blogista kivan kysymyslistan, jonka avulla tuli mietittyä mennyttä vuotta vähän tarkemmin. Ja koska minä R A K A S T A N näitä listoja, niin pakkohan mun oli. Täytyy sanoa, että vastauksista kyllä näkee, mitkä asiat ovat olleet päällimmäisenä mielessä. Tuskin siis mikään tulee suurena yllätyksenä. Mutta tässäpä tämä, minun vuosi 2016!


1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt? Juoksin 18 km yhteen putkeen ilman taukoja!

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset? Luultavasti en. Tänä vuonna en edes lupaa mitään, asetan vain tavoitteita.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana? Muutama uusi blogisisko taisi tulla.

4. Menetitkö ketään läheistäsi? En onneksi. Eiköhän kahden läheisimmän menettäminen riitä vuosikymmeniksi.

5. Missä matkustit? Tammikuussa Dominikaanisessa Tasavallassa, toukokuussa Berliinissä, kesäkuussa Pärnussa, syyskuussa Madeiralla ja joulukuussa Tallinnassa.

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut? Rakkautta <3

7. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana? Irtisanoutuminen vakituisesta työstä. Se vaati rohkeutta ja hullua heittäytymistä. Ja ennenkaikkea sydämen kuuntelua järjen sijaan.

8. Mikä oli suurin pettymyksesi? Kyllä ne suurimmat pettymykset liittyy ihmissuhteisiin.

9. Sairastitko tai loukkaannuitko? Kyllä vain, molempia! Dominikaanisessa Tasavallassa sain ärhäkän ruokamyrkytyksen ja Berliinissä teloin ukkovarpaani. Elokuussa podin flunssaa ja sama homma marras-joulukuussa. Lisäksi joulukuussa kylkiluut murtuivat yskimisestä. Toivottavasti tänä vuonna olisin vähän terveempi...

10. Mikä oli paras ostoksesi? Kaikki lentoliput!

11. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Kyllä mun suurin rahasyöppö on matkat maailmalle (jos asumiskuluja ei lasketa tähän). Tuhansia kuluu joka vuosi. "Travel is the only thing you buy that makes you richer".

12. Mistä ihan todella, todella innostuit? Kyllä se on tämä iso elämänmuutos, mikä on saanut innostumisen tunteet ihan uusiin sfääreihin.

13. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta? Varmaankin Haloo Helsingin "Huuda". :)

14. Viime kauteen verrattuna, oletko:
*Onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi ehdottomasti!
* Laihempi vai lihavampi: Samankokoinen. Aion kyllä olla vähän laihempi (tai sanotaanko tiukempi) tänä vuonna.
* Rikkaampi vai köyhempi: Henkisesti rikkaampi, mutta taloudellisesti köyhempi.


15. Mitä toivoisit tehneesi enemmän? Olisin voinut rentoutua ja levätä enemmän, lukea kirjoja ja katsoa leffoja. Ja tavata enemmän ystäviä ja perhettä. Ja kai aina voisi myös urheilla enemmän.

16. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? Olisin voinut räplätä puhelinta huomattavasti vähemmän, samoin vähentää tietokoneella istumista. Töiden vähentäminen olisi ollut tervetullutta, mutta eipä siihen voinut itse vaikuttaa. Myös sokeria olisin voinut syödä huomattavasti vähemmän. Näitähän olisi vaikka miten pitkä lista!

17. Miten vietit joulua? Entä juhannusta? Jouluna olin yövuoroissa töissä, iltapäivät/illat rentoilin, lenkeilin ja varailin hotelleja tulevalle matkalle. Juhannuksen vietin veljen perheen luona skumppaa juoden ja mansikkakakkua syöden.

18. Rakastuitko kauden aikana? Valitettavasti en ainakaan kehenkään ihmiseen. Tai korkeintaan vähän enemmän itseeni. <3

19. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?  Oijoi, enhän mä muista mitä kaikkea olen katsellut. Yksi suosikki oli Blindspot.

20. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna? Viha on liian voimakas sana. En suoranaisesti vihaa mitään/ketään. Eikä kulunut vuosi tuonut inhokkilistallekaan mitään "uutuuksia". Kylmyyttä ja pimeyttä inhoan joka vuosi!

21. Mikä oli paras lukemasi kirja? Rosita Juurisen Toimistosta Travelleriksi (e-kirja). Suosittelen lukemaan vähintäänkin hänen Matkaopas vapauteen-blogia. Ne tekstit saavat miettimään voisiko elämänsä elää toisin. Minä löysin nämä aarteet vasta kun olin tehnyt ison päätökseni, joten näistä sain vain vahvistusta sille, että päätös oli oikea. Luin ja itkin helpotuksesta.

22. Mitä halusit ja sait? Vapaus

23. Mitä halusit, mutta et saanut? Rakkaus.

24. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?  Täytin hurjat 40 vuotta! Juhlistin päivää järjestämällä kakkukahvit kollegoille.

25. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman? Että olisin älynnyt lähteä töistä aikaisemmin. Väsytin itseni turhaan. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

26. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana? Yksinkertainen ja rento. Farkut (revityt siniset) ja neuleet/neuletakit. Väriskaala tylsä ja turvallinen musta-valko-harmaa. Ja kesällä sinistä.

27. Mikä piti sinut järjissäsi? Urheilu, ystävät ja perhe.

28. Ketä julkkista himoitsit eniten? En ketään.

29. Ketä kaipasit? Edesmenneitä vanhempiani ja yhtä entistä kesäheilaani.

30. Kuka oli paras tapaamasi ihminen? Ei ihmisiä laiteta paremmuusjärjestykseen. Nih! Mutta jos puhutaan tärkeimmistä, niin perhe menee ykköseksi.

31. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna? Yllätin itse itseni. Rohkeudella, heittäytymisellä ja ajatusmaailman muuttumisella. 

32. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi uudelle vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
* Haluan olla levännyt ja rentoutunut. Tämä krooninen väsymyskooma on liian kuluttavaa.
* Haluan käydä viidessä uudessa maassa.
* Haluan olla pari kiloa kevyempi ja varreltani vähän tiukempi.
* Haluan huomioida läheisiäni enemmän, auttaa ja osoittaa kiitollisuutta.
* Haluan olla joustavampi ja armollisempi itseäni (ja miksei muitakin) kohtaan. Vähemmän kontrollointia ja suorittamista.


Vähän erilainen vuosikatsaus tällä kertaa. Katsotaan millaisen saan aikaiseksi tästä ihanasti alkaneesta vuodesta. Nyt ei enää muistella vanhoja vaan ladataan kaikki odotus, innostus ja seikkailumieli vuoteen 2017! 


Reipasta keskiviikkoiltaa!


|| Remembering year 2016. It was a year of big decisions. I'm proud of myself for being fearless and a littele bit insane too. I'm much happier! Now it's time to focus on year 2017. I'm not looking back anymore! Have a nice Wednesday evening! ||


*Anu6 kommenttia: