maanantai 28. huhtikuuta 2014

Elämäni ABC




Blogeissa olen törmännyt viime aikoina hauskaan haasteeseen, jossa kerrotaan omasta elämästä jokaisella aakkosella. Tähän on ihan pakko osallistua. Omien aakkosten miettiminen tosin osoittautui yllättävän kinkkiseksi puuhaksi. Joihinkin aakkosiin tuli heti monta vaihtoehtoa, joista oli vaikea valita vain yksi. Joihinkin kohtiin laitoin sen, mikä tuli ensimmäisenä mieleen. Joistakin aakkosista ei puolestaan synynyt mitään järkevää, saati tärkeää. Mutta näillä mennään, tässä ovat elämäni aakkoset:


Aurinko - Ihana aurinko, valon tuoja! Elän auringosta ja sen valosta. Kevät ja kesä ovat suosikkivuodenaikojani ja niihin kuuluu olennaisena osana aurinko. Rakastan sen lämpöä, jopa kuumuutta. Sen perässä matkustan vaikka maailman toiselle reunalle.

Bangkok - Lapsuuteni kotikaupunki parin vuoden ajan. Kaoottinen, mutta jollain tavalla kiehtova.

Cola - Cola-addikti, myönnän. PepsiMax on ehdoton suosikkini.

Dieetti - Siis ruokavalio. Tähän olen yrittänyt panostaa viime aikoina. Tiedän mistä kroppani tykkää ja mistä ei. Tiedän mikä tekee sen väsyneeksi ja pöhöttyneeksi ja mikä puolestaan antaa virtaa ja saa olon tuntumaan kevyeltä.

Elixia - Toinen olohuoneeni jo usean vuoden ajan. Koukussa salitreeniin. 3-4 kertaa viikossa siellä vierailen.

Facebook - Tärkein keinoni pitää yhteyttä ystäviin. Olen koukussa.

Greippi - Suosikkini sitrushedelmistä. Erityisesti verigreippiä rakastan!

Huivit - Huivi on tärkein asusteeni. Olen huono käyttämään kaulakoruja, joten kaulassani roikkuu lähes päivittäin joku kaunis huivi, niin lämmikkeenä kuin "koristeenakin". Esim. pashminoja (jäljitelmiä) minulla löytyy eri väreissä varmaan 15 kappaletta.

Isä - Tähän ei voi muuta kirjoittaa. Muistoissa aina.

Juokseminen - Salitreenin lisäksi toinen tärkeimmistä urheiluharrastuksistani. Kävely tuntuu tylsältä kun on päässyt juoksemisen makuun. Naisten Kymppi kolkuttelee ovela kuukauden kuluttua!

Koti - Tämä oli vaikea valinta, kesä taisteli myös ykkössijasta. Koti on kuitenkin tärkein. Turva- ja rentoutumispaikka. Piilopaikka. Ihan omannäköinen. Oma valtakunta.

Laihduttaminen - Ai kamala, tämäkö nyt tuli ekana mieleen? No, faktahan on, että joudun koko ajan tarkkailemaan painoani, koska olen taipuvainen saamaan elopainoa lisää salakavalasti. Siksi pari kertaa vuodessa (ainakin) yritän karistaa niitä paria kiloa, jotka aina sujahtavat huomaamatta vyötärölleni.

Matkustaminen - Parasta terapiaa. Tärkein ja rakkain "harrastukseni". Ja ehdottomasti kallein. Vapauden tunne. Uusia kokemuksia ja elämyksiä, jota ei voi mitata rahassa. Jotain muisteltavaa mummovuosille.

Nukkuminen - Olen aina rakastanut nukkumista, vaikka kärsinkin usein univaikeuksista. Tarvitsen paljon unta, 9 tuntia on minimi. Nukun pääasiassa kyljellään. Yöpaita päällä. Pään alla maailman paras tyyny: Tempur.

Orkidea - Yksi lempikukistani. Jos joskus pääsen naimisiin, niin hääkimpussani on näitä. Ehdottomasti.

Puuro - Kaurapuuro, riisipuuro, neljän viljan puuro ja vispipuuro. Siinä suosikkipuuroni. Syön aamulla, illalla ja joskus jopa päivällä. Lisukkeena marjoja tai mehukeittoa. Joskus voisilmä ja ripaus sokeria.

Quote - Käännös: Sitaatti, lainaus. Tällä hakusanalla etsin netistä inspiroivia lauseita eri elämäntilanteisiin. Elämänviisauksia, ajatelmia, lausahduksia.

Rahka - Tällä hetkellä vakio aamupalani. Useimpina päivinä myös iltapalani. Marjojen kanssa sellaisenaan tai smoothieksi pyöräytettynä. En taida kyllästyä koskaan.

Shoppailu - Ja taas oli supervaikea valita! Suklaa, salitreeni ja sisustaminen jäivät nyt shoppailun jalkoihin. Se on nimittäin arkista terapiaa parhaimmillaan (matkustaminen on lomaterapiaa). En ole himoshoppaaja kuitenkaan, luotolle en osta mitään (paitsi ulkomailla joskus). Yritän tehdä (nykyisin) järkeviä ostoksia. Välillä epäonnistun. Shoppailen pääasiassa vaatteita ja sisustusjuttuja.

Thaimaa - Se kaikkein rakkain paikka maailmalla. Krooninen ikävä sinne. Ihanat maisemat, ihana meri, mahtava ruoka, mukavat ihmiset, upea kulttuuri. Toinen kotini.

Urheilu - Entisestä liikunnan vihaajasta on kuoriutunut innokas urheilija parin viime vuoden aikana. Enpä olisi ennen uskonut, että urheiluun ja sen jälkeiseen mahtavaan fiilikseen voi jäädä koukkuun näin pahasti. Urheilu on osa arkea samalla tavalla kuin töissä käynti tai syöminen. Urheilen 3-7 kertaa viikossa.

Villasukat - Lähes aina jalassa. Jopa kesällä ellei lämpömittari näytä hellelukemia. Ehdottomasti itse kudotut. Välillä jopa sisustukseen sopivat. Ja aina matkoilla mukana, lämmikkeenä lentokoneessa ja kylmillä kivilattioilla.

Wellness - Hyvinvointi. Tähän on tullut panostettua viime vuosina ja into senkun kasvaa. Oma hyvä olo niin fyysisesti kuin psyykkisesti on tärkein pääoma. Oman hyvinvoinnin eteen haluan tehdä töitä. Aina on parantamisen varaa niin elintavoissa kuin ajatusmaailmassa.

Xx - Nainen. Kaksi X-kromosomia. Eli minä.

Ystävät - Minun perheeni. Elämäni oljenkorret. Pitävät huolta ja välittävät. Yhden käden sormilla laskettavissa, mutta ovat kultaakin kalliimpia.

Zumba - Pepunketkutusjumppa oli vielä reilu vuosi sitten yksi suosikkijumpistani. Nyt jumpat ovat jääneet väliin, kun viime syksynä koukutuin salitreenistä.

Åland - Kotimaankohde, joka on jäänyt toistaiseksi näkemättä. Tänne on päästävä joskus kesällä!

Äiti - Tämäkään ei selittelyjä kaipaa. Lämmin ajatus äidille pilven reunalle. Olet sydämessäni.

Öitä - Vakioilmaukseni hyvää yötä toivottaessa.


Löysitkö aakkosistani jotain, mitä et vielä tiennyt minusta? Minusta tuntuu, että blogissani kerron juurikin näistä lempiasioistani aika usein, joten en ihmettele jos tiesit jo kaiken. Jos mielessäsi on jotain, mitä haluaisit tietää  minusta, niin laita kysymyksesi kommenttilootaan. Voisin tehdä postauksen teiltä saamistani kysymyksistä! :)




Ja seuraavaksi M niinkuin Maanantaikuulumiset. Täällä otettiin varaslähtö lomaan...nimittäin sairasloman kautta. Ei helv...i! Kurkkua on kaihertanut jo useamman päivän, mutta nyt orastava flunssa sai niskalenkkiotteen ja turha tästä on pyristellä pakoon. Ilmotin aamulla töistä lähtiessä pomolle, että hän saa hankkia kahdeksi seuraavaksi yöksi sijaisen tilalleni. Nyt siis luvssa pakkolepoa, litroittain kuumaa teetä, vitamiiniyliannostus ym. poppakonstit, että koen ihmeparantumisen perjantaiaamuun mennessä. Olisi nimittäin katastrofi, jos joutuisin perumaan koko odotetun ja ansaitun lomamatkan. Sitten vaan peukut ja pottuvarpaat pystyyn kaverit!

Nyt lötkähdän sohvalle katsomaan eilisen jakson lempisarjastani Kostosta. Ehkä saan vielä jonkun postauksen aikaiseksi ennen viikonloppua joten siihen asti MOIDO! Hei, ja pysykää terveenä! Sairastaminen "sucks"!

*AnuElina


Ps. Aakkoset tuli rustailtua jokunen päivä sitten, tänään puolikuntoisena en olisi kyennyt tuollaiseen aivotyöhön.

8 kommenttia:

  1. Ihana postaus, suurin osa oli tuttuja juttuja, mutta mukava näitä on lukea joka tapauksessa! <3

    Ja voihan flunssa! Lähetän paljon parane pian -aaltoja sinne, että olet priimakunnossa perjantaina! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä osa parannusaalloista on saapunutkin tänne jo, koska olo ei ole ainakaan huonontunut...ei tosin parantunutkaan.

      Poista
  2. Olipas kiva postaus:)! Näitä tällaisia on aina mukava lueskella!

    Pikaista paranemista♥ Kurja pöpö pian pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nämä ovat hauskoja haastetehtäviä!
      Ja kiitos, yritän tehokkaasti häätää pöpöt!

      Poista
  3. Olipa hauska postaus, teki heti mieli alkaa miettiä omia aakkosia! ;)
    Kurja juttu tuo sairastuminen juuri loman kynnyksellä :( meikäläinenkin joutui ottaan yövuoronsa saikkua armottoman räkiksen takia, huomenna hakemaan ab-kuuria poskionteloihin. Pikaista paranemista meille molemmille, mulla olis lomaan vielä kaksi viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitten vaan miettimään, tämä on hauskaa!
      Pikaista paranemista sinullekin!

      Poista
  4. Aivan ihana hyvänmielen postaus :) huomaamatta sitä alkoi itsekin joka kohdalla miettiä omia ;D paranemisia sairastelu on niiiin kurjaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Laitahan omat aakkosetkin eetteriin!

      Poista