torstai 24. huhtikuuta 2014

Jotain uutta - jotain tuttua


Reissua pukkaa! Johan siitä on kolme kuukautta vierähtänyt, kun palasin talvilomaltani Australiasta. On jo aikakin päästä taas Suomen rajojen ulkopuolelle. Nyt olisi edessä kesäloma osa 1. Lomaa pidän viisi päivää, mutta vapaiden kanssa pituudeksi tulee 10 päivää. Kyllä kelpaa! 

Viikon kuluttua starttaan "eksoottiselle" Tukholma-Praha-yhdistelmämatkalle. Lennän ensin Tukholmaan ystäväperheen luo kolmeksi päiväksi. Tarkoitus olisi tutkia jo suhteellisen tutuksi tullutta kaupunkia uusin silmin. Aina löytää jotain uutta tutustakin paikasta. Uusia kujia, kahviloita, putiikkeja, puistoja, maisemia. Ja mikä parasta, oppaana toimii jälleen kerran ihana ystäväni J. Hän tuntee Tukholman jo niin hyvin, että minä voin vain heittäytyä vietäväksi. Jotain toiveita saatan toki esittää (J, jos luet tätä niin alahan miettiä, minne minua kuskailet!)... Ihanaa aloittaa loma hyvässä seurassa!

Tukholmasta jatkan matkaa yksin kohti Prahaa. Se onkin sitten täysin vieras kaupunki minulle. Paljon olen kuullut hehkutusta kyseisestä paikasta ja olenkin jo pitkään haaveillut matkasta sinne. Nyt saan yhden lisäruksin "seinään". Vietän Prahassa neljä päivää ihmetellen ja ihastellen. Kaupungin arkkitehtuuri kiinnostaa kovasti. Paljon kauniita rakennuksia ja maisemia luvassa. Täytyy varmaan opetella juomaan oluttakin, koska onhan kyseessä todellinen olutmaa. Eikä kotiin ole tulemista ilman shoppailuaarteita.

Odotan lomaa ihan innoissani. Olen etsinyt matkainfoa netistä ja äsken pyörähdin kirjastossa hakemassa pari Praha-opasta. Eivät kylläkään ole tuoreimpia versioita, mutta ehkä nähtävyydet eivät ole muuttuneet miksikään muutamassa vuodessa. Seuraavaksi heitänkin pallon sinulle, koska voit omalta osaltasi tehdä reissustani vieläkin onnistuneemman. Kerrohan minulle oma TOP 10 molemmista kaupungeista. Mitä kannattaa tehdä ja nähdä? Taiteesta ja museoista en ole kovin kiinnostunut, mutta upeat rakennukset, puistot, ravintolat, kahvilat ja shoppailumahdollisuudet kiinnostavat. Ja toki myös paikallinen kulttuuri, ehdottomasti! Kiitos sinulle jo etukäteen! 

Torstaiterkuin, 

*AnuElina 


Ps. Arkikuvahaaste loppuui pari päivää etuajassa. Arkeahan nämä kaikki postaukseni ovat, turha näitä on numeroida. :)


5 kommenttia:

 1. Mekin mennään kesällä Prahaan, mutta vielä toistaiseksi se siis on itselle myös täysi mysteeri! Reissu kuulostaa tosi kivalta (:

  VastaaPoista
 2. Oho, pääsitpäs yllättään matkakohteilla! Mä olisin veikannut jotain ihan muuta... ;) Mutta hauskaa reissua sinulle kun se aika koittaa!

  VastaaPoista
 3. Oi oi, ihania matkasuunnitelmia! Praha on itselleni vieras kohde ja edellisestä Tukholman reissustakin on niin pitkä aika, että en osaa mitään suositella, mutta huippureissu varmasti luvassa! :)

  VastaaPoista
 4. Oi että, kuulostaa ihanalta!! <3 Matkakuumetta kovasti pukkais täälläkin, mut miehen lomatkin on vielä auki, joten tarkkoja suunnitelmia ei olla vielä tehty. Norjassa täytyy päästä käymään, mut muutoin taidetaan keskittyä kotimaan matkailuun :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista