keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukukilla koti kauniiksi
 

Minun tämänvuotiset joulukoristelut ovat muodostuneet aika pitkälti kukista ja kynttilöistä. Helppoa ja kaunista "kulutustavaraa", joka ei jää nurkkiin pyörimään joulun jälkeen. Kynttilöitä polttelen toki koko talven, mutta näin joulun aikaan varmasti tuplasti enemmän. Joka pöydällä ja hyllyn kulmalla keikkuu jonkinlainen tuikku tai isompi kynttilän möhkäle. Sytyttelen kynttilät heti herättyäni ja ne palavat koko päivän aina kotona ollessani. 

Kukkiakin kotoani löytyy ympäri vuoden, mutta näin joulun aikaan villiinnyn ehkä vähän tässäkin asiassa. Perinteisesti olen ostanut vain hyasinttejä, mutta tänä vuonna rakastuin amaryllikseen. Jos ihan oikein muistan, niin minulla ei ole ollut amaryllistä koskaan (?) aikaisemmin... Tai ainakan blogin elossaoloaikana? Muistaako kukaan nähneensä? Ostin kerralla kaksi ruukkuamaryllistä ja olen nauttinut niiden aukeavista ja täydessä loistossaan olevista kukista joka päivä. Toivottavasti kukat säilyvät hengissä vielä muutaman päivän, sillä kohtahan on joulu! Olen minä toki amaryllishuuruissani nauttinut hyasinteistakin, ne kuuluvat minun jouluun yhtä vahvasti kuin tortut ja glögi. 

Mulla alkaa olla tämän viikon työt kohta paketissa, enää ensi yöksi töihin. Huomenna saan ystäväni luokseni viettämään koti-iltaa kutomisen merkeissä. Olemme molemmat innokkaita kutojia ja päätimme viettää illan yhdessä mukavan harrastuksen ja muun oheistoiminnan (sauna, ruoka ja viini) parissa. Perjantaiksi on luvassa vähän pikkujoulumeininkinä Chisun keikan siivittämänä ja viikonloppunakin jotain sosiaalista ja mukavaa tiedossa. Kivat vapaat siis edessä! 

Mukavaa keskiviikon jatkoa sinulle, kiva kun käyt täällä kurkkimassa!

*Anu


10 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kuvia joulukukista // joulukodista! <3 Näyttää todella hyvältä ja ihanan raikkaalta :-)

  Täällä on toinen samanmoinen amarylliksen kanssa. Työpaikalta olen kolmena vuonna saanut, mutta se nyt ollut se "pakollinen", nyt kuitenkin tänä vuonna kun alkoi aueta kivasti niin jopa tykästyin, ja hain tänään uuden :-)

  Tsemppiä viimeiseen yöhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on amaryllikset leikattu ja pistetty maljakkoon jatkamaan elämää. Alkoivat olla jo ihan kenollaan, että pelkäsin niiden kaatuvan ruukkuineen päivineen...

   Poista
 2. Amaryllis on kaunis kukka, itse tykkään tosi paljon. Kauniita kuvia ja mukava ihastella hyasintteja kun meille niitä ei voi tulla allergian takia. Ihanalta näyttää! <3 Tsemppiä töihin!

  VastaaPoista
 3. Täällä myös valkoinen amaryllis kukkii. On kyllä niin kaunis kukka kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella kaunis, rakastuin nyt ihan ikihyviksi amaryllikseen!

   Poista
 4. Voi että teidän koti-ilta kuulostaa aivan ihanalta :))!!! Tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi kiva ilta! Olisi voinut jatkaa iltaa vielä, mutta aika loppuui kesken. Seuraavaan kertaan siis... :)

   Poista
 5. Minä olen hankkinut kolme hyasinttia, ja ne ehtivät jo kukkansa tehdä. Viikonloppuna olisi tarkoitus nyt etsiä uudet tilalle ja totta tosiaan, amaryllis olisi kiva lisä kukka-arsenaaliin! :) Jouluisaa viikkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on toiset hyasintit menossa ja ne alkavat nyt aukoa kukkiaan. Noilla pärjään varmaan tiistaihin ja se riittää, sillä keskiviikkona lähden joulun viettoon muualle.

   Poista