sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivänä 2015
Täällä pienessä vantaalaisessa "penthousessa" on herätty sateiseen ja harmaaseen sunnuntaihin. Kun sain silmät auki, sytytin kynttilät ja tunnelmavalot. Vedin lökäpöksyt ja villasukat jalkaan. Keitin teetä ja lusikoin aamiaispuuron vatsaa lämmittämään. Päivä alkoi heti näyttää kirkkaamaalta ja toiveikkaammalta. Säästä huolimatta tästä tulee hyvä päivä. 

Tänään on itsenäisyyspäivä. Ja toinen adventtisunnuntai. Ja kotonalorvailupäivä. Ajattelin keitellä ensimmäistä kertaa borch-keittoa (katsotaan tuleeko syötäväksi kelpavaa) ja paistaa myös pienen erän (pakostakin pienen, koska unohdin ostaa vehnäjauhoja!Marjan kanelimuropikkuleipiä. Jospa vielä saman tien paistaisi vuoden ensimmäiset joulutortut, kun kerta uunin lämmitän. Luvassa siis myös herkuttelupäivä! Katselen TV:stä asiaa ja varmasti jotain asian vierestä. Jos jaksaisi ensimmäistä kertaa keskittyä katsomaan myös Tuntemattoman sotilaan. Kolme tuntia pyssyjen pauketta, ei ehkä ihan mun juttu, mutta Suomn kunniaksi voisin siitä selvitäkin. Ehkäpä tartun samalla kutimiin, niin saa jotain hyödyllistä aikaan. Ja ei tietenkään unohdeta iltaa ja linnan juhlien pukuarvostelua. Saatanpa jossain välissä heilutella vähän kahvakuulaaki, etteivät tortut ja piparit heti näkyisi jenkoissani. Sellaiselta kuulostaa minun itsenäisyyspäivä. Miten sinä ajattelit viettää tämän juhlapäivän?


TUNNELMALLISTA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!


*Anu


13 kommenttia:

 1. Niin kauniita ja kotoisia kuvia <3 ja aamusi kuulostaa juuri oivalta :)

  Täällä tehtiin kuusi lenkki ja kummitytön synttärit odottaa pian :) iltasella vielä yrittää ehtiä ajamaan linnan juhlille kotiin :)

  Hyvää Itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia kauniista kodista ♥ Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja kotoista siellä! Täällä kans heti aamusta jo kynttilät palamaan, jopas tuli heti juhlallisempaa ja tunnelmallisempaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Minä polttelin kynttilöitä koko pitkän sunnuntain, ihana tunnelma aamusta iltaan!

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Erityisesti nuo kanelimurokeksit kuulostaa ihanalta, laitathan reseptiä jos toteat sen hyväksi! Ja kauniilta näyttää sinun kotisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntai meni juuri suunnitelmien mukaan. PIpareista ja tortuista tuli tosi herkullisia. Piparireseptiin on linkki tuosa postauksessa.

   Poista
 5. Kaunis joulukoti sielä. Mukavaa toista adventtia sekä itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää teille :)

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa hyviltä vapaapäivän suunitelmilta. :) Tuliko hyvää keittoa?

  VastaaPoista