keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Vitamiinipommi
Hedelmäaddikti tässä hei! Näillä eväillä käynnistyi tämä keväisen harmaa keskiviikko. Verigreippiä, kiiwiä, ananasta ja mangoa. Tuoreena, ei purkista. Ihanan makeaa ja raikasta. Rutkasti c-vitamiinia ja kuitua. Ja väriä niin että silmiä särkee. Luulisi flunssapöpöjen pysyvän minusta kaukana, sisuskalut ja röörit on nyt kuorrutettu c-vitamiinilla!

Kuten arvata saattaa, rakastan hedelmiä ja ne kuuluvatkin päivittäiseen ruokavaliooni. Eivät joka päivä ihan näin laajassa mittakavassa kuin tänään, mutta vähintäänkin sen "lääkärinkarkottajaomenan" syön päivittäin. Suosikkejani ovat ehdottomasti eksoottiset/trooppiset hedelmät kuten mango, ananas ja passion (ja lukuisia muita). Meille suomalaisille tutummista hedelmistä suosikkejani ovat verigreippi, kiiwi, päärynä, melonit, satsuma ja makeankirpeät omenat (laadulla on väliä!). Okein, melkein kaikki siis. Banaania ja appelsiineja en koskaan himoitse, banaani toimii toisinaan vain pikaeväänä reissussa/retkillä. Käytän hyväkseni kauppojen hedelmätarjouksia, mm. verigreippejä ostin juuri ison pussillisen, maksoivat 1e/kg. Valitettavasti meillä hedelmät ovat aika kalliita, etenkin nuo eksoottisemmat. Mutta maksoi mitä maksoi, päivittäinen vitamiinipommi on saatava!

Oletko sinä hedelmien suurkuluttaja? Mikä on suosikkisi?


Raikasta ja reipasta keskiviikkoa kamut!


*AnuElina


7 kommenttia:

 1. Nams! Näyttääpäs herkulliselta ja raikkaalta! Tuore ananas on kyllä maailman parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoretta sen olla pitää, purkkiananas (niinkuin muutikin hedelmät) on aika onnetonta!

   Poista
 2. Tykkään hedelmistä ja syön jotakin joka päivä...vähintään sen omenan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, pysyypä lääkäri loitolla!

   Poista
 3. Nyt hävettää..olen surkea hedelmien syöjä.. Mutta lupaa parantaa tapani, tämä postaus oli niiiin inspiroiva!!

  VastaaPoista
 4. Mun kaapista löytyy lähes aina viinirypäleitä, siihen lisäksi vaihtelevasti appelsiineja (tämän hetken herkku), kiiwejä, greippiä... Satsumia syön kuin pieni eläin kun ne syksyllä ilmestyy kauppoihin!
  Mulle moni hedelmä aiheuttaa tuoreena allergiaoireita niin joudun usein tyytyyn näihin "tylsiin" vaihtoehtoihin.

  VastaaPoista
 5. Ihanan raikkaita kuvia! :) Meidän perhe on hedelmien suurkuluttaja! Mä otan hedelmän aina kun iskee makeanhimo (eli tosi usein :D), tepsii hyvin. Lemppareita tällä hetkellä on appelsiinit ja punaiset omenat :)

  VastaaPoista