lauantai 1. helmikuuta 2014

TERVEISIÄ AUSTRALIASTA osa 3: Kukat ja eläimet


Vielä mennään reissupostauksilla. Ethän ole vielä ihan kyllästynyt?
Aihe sentään vaihtuu taas, nyt vuorossa kauniit kukat ja australian hauskat eläimet.
Reissun varrella tuli käytyä ihanissa isoissa puistoissa, niitä löytyi jokaisesta kaupungista. 
Kaunein niistä oli Sydneyn Royal Botanic Gardens, missä tuli vierailtua pari kertaa.
Tässä kukkaloistoa sieltä. Lotukset olivat ehdottomasti upeimpia!


Yksi Australian matkan tavoitteeni oli, että näkisin ne "pakolliset" eläimet. No, näinhän minä!
Kenguruita näin aika paljonkin, mutta olivat mokomat niin kaukana ettei niistä saanut kunnollisia kuvia. Muutama yksilö istui omenapuiden välissä eräällä hedelmätarhalla, pitkällä zoomilla sain pari räpsyä, jossa eläimen tunnistaa kenguruksi. Koaloita näin lähietäisyydeltä ja putkella niistä sai räpsittyä ihana hellyttäviä kuvia. Eikös olekin suloinen tapaus?! 
Lintuja näin paljon, vähän erilaisempia kuin meidän talitintit. Upeimpia niistä olivat kakadut ja toiset värikkämmät papukaijat (joista en kuvaa saanut enkä nimeäkään tiedä). Kauniita lintuja, mutta hurjan pahaäänisiä! Pitkänokkaisia mustavalkoisia ibiksiä oli joka puolella puistoissa. Ne ovat vähän niinkuin meidän valkoposkihanhet, mutta mielestäni paljon kauniimpia ja hauskempia. 
Näin myös muutaman dingon Fraser Islandin reissulla, vähän surkean näköisiä reppanoita olivat.
Kaikki pakolliset siis nähty, onneksi. :)

Minusta on aina luonnollisempaa katsella eläimiä luonnossa kuin eläintarhassa. Yleensä yritänkin vältellä eläintarhoja, missä eläimet elävät vankeudessa tahtomattaan. Isommat "kiksit" saa, kun näkee nuo koalat ja kengurut vapaina, vaikkei niitä niin hyvin saakaan ikuistettua kameralle. Tärykalvolle jäävä muisto on kuitenkin se tärkein.

Nyt aletaan olla näiden reissupostausten kanssa jo onnellisesti loppusuoralla. Seuraavasta eli viimeisestä postauksesta tuleekin sitten oikea sekametelisoppa, kun aion ympätä samaan postaukseen vähän sisustusta, taidetta, ruokaa ja ilmiöitä. Koittakahan vielä jaksaa yhden postauksen verran, sitten palataan ns. normaaleihin blogiaiheisiin. :)

Lumisin talviterveisin, AnuElina


11 kommenttia:

 1. Arvostan niin paljon, että halusit nähdä otukset nimenomaan luonnossa! Kunpa kaikki muutkin ajattelisi nuin. Ihania kuvia (: Me ei nähty koalia ollenkaan, mikä vähän harmitti tietty, mutta ensi kerralla sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on nähnyt mm. Afrikan eläimet livenä niin ei niistä jaksa enää innostua eläintarhassa. Se on jotenkin luonnotonta. Lapsille tietysti mukavia ja helppoja paikkoja, mutta me aikuiset voidaan käydä sitten katselemassa noita elukoita luonnossa. Maksaa toki vähän enemmän kuin eläintarhan pääsylippu...

   Poista
  2. Meidän lapsille, jos sellaisia joskus siunaantuu, tulee kyllä "kurja" elämä, kun minä en eläintarhoihin suostu menemään. Raukat joutuvat sitten raahautumaan toiselle puolen maapalloa katsomaan niitä eläimä ja näkeehän toki Suomenkin metsissä kaikenlaista elikkoa (: Ei aina tarvitsekaan olla kovin eksoottista, varsinkaan lapsille (:

   Poista
  3. Oikea asenne! Ja kaupunkilaislapsille voi olla hienoa nähdä jo lehmiäkin, joten ei niistä leijonista tarvitse heti aloittaa. :)

   Poista
 2. Loistavia kuvia! :-) Ja nuita kukkia..... voi vaan ihastella :-) Tosi kauniita! :-) Eläimet on aina <3 Oikein kivasti tehty postaus :-)

  Mukavaa lauantaita! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Kukat olivat todella kauniita!

   Poista
 3. Kukat ja puutarhat on aina mulle ihan huippua!
  Onhan se ihan eri juttu nähdä eläimet luonnossa, savannilla kuin tarhoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös puutarha/luontoihminen, nautin suunnattomasti puistoissa, metsässä jne. :)

   Poista
 4. Uskomattoman kaunis väriloisto näissä kuvissasi! Kuinka lämmintä tuolla oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä oli parhaimmillaan 25-30'c. Pääasiassa kaupungeissa (Sydney ja Melbourne) lämpötila oli 20-23 paikkeilla ja kova tuuli...enemmän tarvitsi pitkähihaisia/lahkeisia kuin hellevaatteita. Rantaviikolla oli toki lämpimämpää. Paikalliset sanoivat että on ollut poikkeuksellisen kylmä/epävakainen kesä.

   Poista
 5. Voi että, upeita kuvia kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista