lauantai 15. helmikuuta 2014

Raikastusta ja makua yrteistä








Keittiön ikkunalle tupsahti pari yrttiä. Tämän kevään (vaikka talvi se vielä taitaa olla) yrtteilyn aloitin basilikalla ja korianterilla. Kovasti tekisi mieli ostaa koko ikkunalauta täyteen erilaisia yrttejä! Yrtit tuovat kivasti keväistä väriä ja raikastusta keittiöön sekä tietenkin terveyttä ja makua ruokaan. Korianteria olen ruuanlaitossa aikaisemmin karsastanut, mutta nyt olen pikkuhiljaa alkanut pitää sen mausta kunhan sitä ei ole liikaa. Basilika on vanha tuttu ja eniten käyttämäni yrtti, sitä silppuan mm. salaatteihin ja tomaatin kaveriksi leivälle.
Istutan yrtit aina isompaan ruukkuun ja runsaampaan multaan, jotta ne säilyvät ja kasvavat paremmin. Ruukut ovat vanhat, niissä on näppärästi "liitutaulu" kyljessä, mihin voi kirjoitaa "asukkaan" nimen.
Mikä on sinun lempiyrttisi? Käytätkö paljon yrttejä ruoanlaitossa?

Lepoisaa lauantai-iltaa! Niin, ja myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset kaikille blogiystävilleni!


*AnuElina

Ps. Huomasitko kauniit Annon raitapurkit ikkunalla? Ja vilahtaapa parissa kuvassa uusi pöytäliinakin. Raikasta raitaa keittiön talveen/kevääseen! :)



13 kommenttia:

  1. Ihana ikkunalauta, olispa mullakin! Nuo raita-annot on kivoja. Katselin itsekin sillä silmällä =D Yrttejä tulee käytettyä tosi vähän, basilikaa, tilliä ja persiljaa oikeestaan vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhojen talojen ikkunalaudat ovat kyllä ihania ja käytännöllisiä. :)

      Poista
  2. Oi, haaveilen tuoksuvista yrteistä omassa keittiössä! Haaveeksi jää siihen asti kunnes saan ne pysymään hengissä kauemmin kuin kolme päivää...t: tumpelo :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa istuttaa ne runsaampaan multaan, jospa onnistuisit "elättämään" niitä pidempään. :)

      Poista
  3. Tosi ihanalta näyttää. Minä yleensä kasvatan yrtit itse, mutta en ole tänä vuonna laittanut vielä niitä itämään. Entiset kuolivat talven reissujen aikaan :( nuo sinun yrtit näyttävät niin hyviltä, taidan lompsia kauppaan. Ihania nuo Annon purkit!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvako ne kunnolla ihan siemenestä asti? Tarkoitan sis jos niitä ei saa ulos kasvamaan?!

      Poista
  4. Ikkunalauta ja yrtit siinä on aivan ihanat! Itsellänikin on basilika ollut jo pari viikkoa tuomassa makua arkeen. ;) Rosmariinin onnistuin tappamaan jotenkin. Basilika on minunkin lempparini. :) Ihanat on nuo Annon purkitkin!

    Leppoisaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain kumman syystä yrtit aina ykskaks kuolee...siis elävät aika pitkään, mutta sitten tapahtuu jotain... Minunkin rosmariinille kävi aikoinaan vähän huonosti. ;)

      Poista
  5. Mun kaupasta ostetut yrtit aina kuolee ennenkuin ehtivät suuhun asti.. Auttaisikohan tuo isompi ruukku? Siemenistä kasvatetut taas eivät kasvaneet, jäivät puolen sentin kääpiöksi.
    Raikkaita kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sä teet niille? Pidät jääkaapissa? Huomasin että ne säilyvät paremmin kun säilytän huoneenlämmössä ja kastelen kohtuullisesti. Ja tietysti jos jaksaa istuttaa runsaampaan multaan niin jaksavat paljon kauemmin. :)

      Poista
    2. Ihan huoneenlämmössä, laitan siinä kaupan ruukussa isompaan ruukkuun. Ilmeisesti se uuteen multaan ja isompaan ruukkuun voisi pelastaa..

      Poista
  6. Ihanat! Mä tykkäisin, et olis tuoreita yrttejä aina ruukussa kasvamassa...mut jostain syystä en saa pidettyä niitä hengissä.

    Mukavaa sunnuntaita! Ja myöhäiset ystävänpäivätoivotukset täältäkin! Ystävänpäivähän voi kyllä olla vaikka joka päivä!
    -k-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ystävänpäivä voi tosiaan olla vaikka joka päivä! :)
      Tsemppiä yrttien kasvatukseen!

      Poista