tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ilmaisia aarteita









Eilen illalla kävin kykkimässä metsässä. Saaliiksi sain pienen kipollisen ilmaisia vitamiiniaarteita, kauniita  ja herkullisia mustikoita. Poimin jokaisen marjan yksi kerrallan, aikamoinen työ. Poimurikin löytyy, mutta se tuntuu liian "ammattimaiselta" ja roskiakin tulisi sen mukana kippo puolilleen. Joku mummeli oli löytänyt MINUN jokavuotiset mustikka-apajani. Siitä sitten tuli hiljainen kisa, kumpi löytää parhaimmat mättäät. Pakko myöntää tappioni, hänellä oli poimuri. Mutta ei se määrä vaan laatu. Kyllä oli kiva ropsauttaa tänään aamupalajogurtin päälle omin pikku kätösin poimittuja mustikoita. Hyvin riittää vielä huomiseksikin. Pitänee joku päivä käydä uudestaan, jos vaikka löytäisin uudet apajat. Pystytän sinne sitten kyltin "Anun mustikat, näpit irti!" :)

Muistakaahan tekin nauttia luonnon ilmaisista antimista! Aurinkoista, joskin tuulista tiistain jatkoa!


*AnuElina


Ps. Voitin blogiarpajaisissa! Eilen tupsahti postiluukusta ihana arpajaisvoitto, kaunis nilkkakoru ja suklaata makeannälkään. Kiitos Eija (http://korukoppa.blogspot.fi/)!!




12 kommenttia:

  1. Joko mustikat on kypsyneet.. Pitääkin käväistä tuolla talon takana katsomassa, siitä alkaa meidän marjamaat.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsiä olivat, pääasiassa aika pieniä, mutta mahtui joukkoon muutama iso mollukkakin. Teillähän on marjamaat turhankin lähellä. :)

      Poista
  2. Ihan kunnon kokoisiakin mustikoita olet löytänyt...me kävimme, myös metsässä...tarkoitus poimia kanttarelleja....no ei sitten löytynyt tatin tattia ja mustikat olivat nuppineulanpään kokoisia....sen tästä ihanasta ja aurinkoisesta kesästä saa maksaa...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasiassa aika pieniä ovat, kuivuus tehnyt tehtävänsä. Ja mun mustikkamailla on aika laiha tarjonta verrattuna kunnollisiin mustikkametsiin. Mutta tarkoitus ei olekaan säilöä/pakastaa, joten muutama mustikka aamujogurttiin riittää minulle. :)

      Poista
  3. Namskis, mustikkametsään pitäisikin mennä..oon aika laiska marjastushommissa, mutta juuri tuollainen pieni satsi -jugruun tai piirakkaan- menee just ja just ;-)
    Kiva, jos tykkäsit paketista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään mikään kovin innokas marjastaja ole, mutta pieninä annoksina sekin menee. Kru oli ihana, vielä kauniimpi livenä kuin kuvissa ja sopii nilkkaani täydellisesti. Kiitos!

      Poista
  4. Minä olen delegoinut tuon kykkimisen muille, kun en vain ehdi nyt lomani aikana käydä mustikoita poimimassa ja ens maanantaina kutsuu mua jo työt. Mutta pakkaseen täytyy noita metsän marjoja saada talveksi :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin delegoin aikoinaan marjanpoimimisen äidilleni. Sain aina pakastimen täyteen herkkuja. Valitettavasti marjanpoimijani on istunut pilven reunalla jo vuosia ja nyt täytyy itse huolehtia, jos meinaa marjoja syödä.

      Poista
  5. Nam, ihania mustikoita! <3 Olen koittanut torilta katsoa pensasmustikoita, mutta en vielä ole löytänyt. :) Onnea arpajaisvoitosta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä etelässä kyllä on pensasmustikoita myynnissä, mutta törkeän hintaisia. Mä en suostu maksamaan litrasta 10e!

      Poista
  6. Minäkin täällä lueskelen blogeja kulhollinen mustikoita maidon kanssa kädessäni :) Mustikkamaito on nostalginen herkku jo lapsuudesta asti ja aina se maistuu yhtä ihanalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mustikkamaito todellakin on herkku lapsuudesta!

      Poista