Moikka!
Se on kuulkaas perjantai ja minullakin vapaa viikonloppu!
Turkuunhan minun piti lähteä, mutta reissu peruuntui. Jään siis nauttimaan kesäisestä kotikaupungistani Helsingistä. Ihanaa säätä luvattu, toivottavasti ennusteeseen voi tällä kertaa luottaa.
Biitsille tekisi mieli, kauppatorilla voisi fiilistellä ja hakea kesäherkkuja ja toki myös lauantai-illan terassit houkuttelevat ottamaan pari lasia kuplivaa. Kesän kunniaksi tottakai!
Pyörähdin ruokakaupassa tekemässä viikonlopun ruokaostokset ja nappasin mukaani myös pari uutta ja tuoretta yrttiä tuomaan keittiöön vähän eloa ja väriä. Olen ehkä aiemminkin jo kertonut miten saan yrtit elämään kauemmin. Istutan ne samantien isompaan ruukkuun ja runsaampaan multaan. Näin ne pääsevät juurtumaan hyvin, eivät kaipaa ihan joka päivä kastelua ja kestävät jopa pari kolme kuukautta. Basilikan ennätys taitaa olla lähes neljä kuukautta, uudet lehdet tosin olivat paljon pienempiä kuin "alkuperäiset".
Yrttejä käytän suhteellisen laiskasti basilikaa lukuunottamatta. Timjamia heitän toisinaan uunijuureksiin ja esim. sienimuhennoksiin. Mutta pääasiassa ne vaan tuovat viherrystä ja hentoa tuoksua keittiöön.
Kauniita ja edullisia koristekasveja!
Oikein rentoa ja mukavaa viikonlppua kaikille!
*AnuElina
Yrtit on kauniita ja käyvät ihan kukkasten sijasta keittiössä. Kaiken lisäksi tuoksuvat ihanasti ja ovat vielä käytössä ruuanlaitossa.
VastaaPoistaTotta, todella "monikäyttöisiä". :)
PoistaPirteää viikonloppua, suunnitelmasi kuulostavat loistavilta :)
VastaaPoistaKiitos Eija! Juuri lähdössä biitsille! :)
PoistaMoikka,
VastaaPoistaVoitit 5-vee-arvontani, ja kynttilälyhdyn, onneksi olkoon! Meilaathan yhteystietosi sähköpostitse minulle: elsass(at)luukku.com.
Voittoterkuin,
Elsa
Mahtavaa! Mikä hyvän onnen putki mulla on nyt oikein menossa?! :) Laitan meiliä!
Poistamullaki basilika ja minttu voivat hyvin :)
VastaaPoistamutta persilja heitti veivinsä melko pian...
hauskaa iltaa !
Persiljaa en olekaan kokeillut...ehkä ei kannatakaan?
Poista