keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kiireistä lomailua kotikaupungissa ja vieraalla maalla

Hei taas... pitkästä aikaa!

Kylläpä lomalla on kiireistä! En ole (oikeasti!) ehtinyt edes blogiani päivitellä. Huh! Mutta ihanaa kun lomasäät suosii ja on tekemistä! :)

Viime viikko meni auringosta ja ystävien seurasta nautiskellessa Suomenlinnassa, uimastadionilla ja Pihlajasaaressa. Ihania merimaisemia, porottavaa aurinkoa, uusia tuttavuuksia, skumppaa ym.
Kotona ehti käydä vain kääntymässä ja nukkumassa... ja pikaisesti pakkaamassa sillä lauantaiaamuna lähdin ystäväni Maijan kanssa lomareissulle Latvian Riikaan.


Pari ensimmäistä päivää kiertelimme ympäri kaupunkia katselemassa "pakollisia" nähtävyyksiä: kirkkoja, hienoja vanhoja rakennuksia ja patsaita/veistoksia ja puistoja.


Riian keskustassa on paljon ihania ja erittäin hyvin hoidettuja puistoja, jotka houkuttelevat "jalkapatikkaturistia" levähtämään. Istuskelimme puistoissa ja kävimme myös pienellä veneajelulla puistojen läpi kulkevalla kanaalilla ja Daugava-joella. Puistosta löytyi myös ns. "Rakkauden silta", jonne oli kiinnitetty satoja, ellei tuhansia rakkaudenlukkoja.Maanantaina hyppäsimme junaan ja ajelimme 45 minuutin matkan Jurmalan hiekkarannalle. Samettisen pehmeää hiekkaa 33 kilometriä!


Nautimme auringosta rannalla parin tunnin verran ja sitten kuljimme läpi Majorin kylän. Kävelykadun varrella oli kauniita vanhoja puutaloja...
Neljän päivän lomamatkaan kuului tottakai myös shoppailua... ihan ähkyksi asti! Uusia vatteita ja yhdet kengät toin tuliaisena kotiin. Ja minunhan ei pitänyt lähteä sinne tuhlaamaan... näin siinä aina kuitenkin käy! Toisenlainen ähky tuli sitten herkuttelusta! Lomalla ei olla dieetillä ja se kyllä tuntui (ja tuntuu edelleen...) vatsanseudussa. "Normaalin" reissuruuan (hampurilaiset, ranskalaiset, pasta ym) lisäksi oli IHAN PAKKO maistella ihania leivoksia ja kakkuja. Maailmalla kyllä osataan tuo leipomisen taito! Ja hinnatkaan eivät päätä huimaa. Herkullisten kakkupalojen hinnat olivat 2-2,5 euroa... samasta maksat Suomessa 5-6e!


Nyt on reissu tehty, laukku purettu ja pyykit pesty. Sitten pakataan laukku uudestaan ja jatketaan lomailua kotimaassa: sukulointia ja yhdessäoloa ystävien kanssa luvassa loppuviikoksi. Harmi että sää alkaa muuttua sateisemmaksi. Suunnitelmat saattavat osittain muuttua huonon sään takia...

Tässäpä pikaiset kuulumiset, palaan asiaan taas kun elämä hetkeksi rauhoittuu. :)

*AnuElina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti