tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kotihommia

Sadepäivä. Siivouspäivä. Sisustuspäivä.
Tänään sai hyvällä omallatunnolla jäädä sisähommiin kun ulkona ripotteli vettä aamusta alkaen. Olin pitkään suunnitellut että lomalla käyn vanhojen pinttyneiden ruokailuvälineiden kimppuun ja kiillotan ne. Mutta en "malttanut" odottaa lomaan asti vaan tartuin toimeen jo tänään. Uskomatonta miten kiiltävät niistä tuli, ihan kuin uudet! No, voitte varmaan arvata kuinka tummuneet ne oli 15 vuoden käytön jäljiltä. Ois varmaan aiheellista puhdistella niitä useammin... Kun pääsin hyvään vauhtiin niin samalla kiillotin myös kaikki kattilat... ja nekin hohtaa nyt lähes uuden veroisesti!


Tein myös normaalin "viikkosiivouksen" ja pieniä sisustusmuutoksia eteisessä. Kesäkenkiä on yllättäen kerääntynyt aikamoinen läjä ja ne oli hujanhajan lattialla, kun eivät kaikki mahtuneet kenkätelineeseen. Sitten muistin että ullakkovarastossa on toinen samanlainen teline, joten hain sen ja laitoin telineet päällekkäin. Nyt kengät on siististi paikallaan. Eteisen pikkunaulakosta siirsin pienet olkalaukut toiseen naulakkoon ja tähän kauniimpaan naulakkoon laitoin jokin aika sitten ostamani lehtikorin ja vanhan "Tervetuloa"-kyltin. Siitä tuli ihan kiva.
Ja tulihan sitä taas napsittua kuvia kodista vähän sieltä ja täältä. Tässä maistiaisia...
Nyt olisi kauhea hinku hankkia kotiin uusia huonekaluja ja tekstiilejä, mutta yritän hillitä intoni ja säästän sisustusprojektit syyspäivien iloksi. Ostoslistalla on mm. uudet verhot ja matto olohuoneeseen, verhot keittiöön, apupöytä/sivupöytä olohuoneeseen, joku säilytyskaluste ja kattovalaisin eteiseen... No, tässä ehtii hyvin suunnitella kaiken valmiiksi enne syksyä, sitten vaan ostoksille (jos kesän jälkeen on vielä euroja kukkarossa...).

Hei, sateen jälkeen paistaa ihana ilta-aurinko!! Ja yötyöt kutsuu... Moikka!

*AnuElina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti