torstai 22. joulukuuta 2016

Oi, kuusipuu!

Niin siinä sitten kävi, että eipäs-juupas-väittely kuusen hankinnasta kääntyi "juupaksen" voitoksi ja nyt olkkarin nurkassa tönöttää itseni pituinen aito metsäkuusi. Latvasta harva ja vyötäröltä pönäkkä niinkuin omistajansa. Ihan luvallisesti Bauhausin kuusitorilta kävin sen hakemassa huokeaan 15 euron hintaan. Ei ole kuusi ainakaan hinnalla pilattu ja kestänee varmasti neulasineen joulunpyhien yli. Kuusi kotiutui eilisaamuna ja hätäpäissäni ennen iltavuoroon suunnistamista kaivelin koristelaatikosta vanhat koristeet ja ripustelin ne puolihuolimattomasti kuusen oksille. Vaikka koristelu on tyyliltään sellainen jouluun sopiva sekametelisoppa, niin onneksi värimaailma on turvallinen musta-valkoinen. 

Oksilla keikkuvat sulassa sovussa itse virkatut (joo, olen joskus osannut!) ja tärkätyt (vasta viime viikolla) lumihiutaleet, kennopaperipallot, paperitähdet ja -hiutaleet sekä jokunen perinteinen pallerokin. Kuusenkynttilöitä en ole koskaan omistanut, joten valaistuspuolen hoitaa ihan tavalliset jouluvalot, jotka on nähty välillä niin taulujen ympärillä, ikkunassa kuin lasipulloihin sullottuinakin. Varsin monikäyttöiset ja vanhat valot toimivat edelleen. Kun kuusi oli valmis ja kuusenjalka täytetty vedellä niin tajusin, että olisihan joku kuusenalusmattokin ollut kiva. No, ilman mattoa mennään nyt, onpahan helpompi imuroida varisseet neulaset. 

Nyt täällä kotona näyttää vihdoin jouluiselta. Kyllä se kunnon joulu kuusen vaatii! Kun muuten olen aika hillitty joulukoristelujen kanssa (kukat, kynttilät ja valot), niin kuusi tuo joulutunnelman takuuvarmasti tuoksuineen päivineen. Tulipa tuossa innostuksissani heitettyä myös pari jouluista tyynyä sohvalle ja nojatuoliin. Nyt mun joulukoti on valmis.

Rentoa aatonaatonaattoa!


*Anu


6 kommenttia:

 1. Oi että, kauniin kuusen olet ostanut ja koristellut 🤗 nyt alkoi ihan harmittaa kun on kuusen kuvia katsellut että kun oma samainen väittely kuusen tulosta päättyi eipäs puolelle. 🤗 on se kuusi vaan kuitenkin niin ihana ❤

  Upeita koristeita ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tuli hankittua tuo kuusi, kyllä se tuo niin jouluisen tunnelman tänne kotiin. :)

   Poista
 2. Kaunista ja tunnelmallista <3 Koristeet ovat kovasti minunkin makuun ja vau, virkattuja lumihiutaleita, ne ovat ihania!
  Tunnelmallista aatonaattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäisi kyllä palautella nuo virkkaustaidot mieleen niin voisi loihtia kaikenlaista kivaa sisustukseen...

   Poista
 3. Tosi kaunis kuusi, eikä todellakaan hinnalla pilattu! Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja neulasetkin tuntuvat kestävän hyvin hinnastaan huolimatta! :)

   Poista