tiistai 6. lokakuuta 2015

Karusti kaunista


Tänään aamuna töistä lähtiessäni tuntui ensimmäistä kertaa siltä, että talvi tulee. Mittari lähenteli nollaa, maa oli kuurassa, hengitys höyrysi. Kaunista oli, myönnetään. Mutta kyllä minä olen sen verran vastarannan kiiski, että en halua ajatella talvea vielä lokakuun alussa! Lumen tuloa saadaan toivottavasti odotella vähintäänkin marraskuulle, kuivia juoksukelejä kaipaisin vielä pitkälle myöhäissyksyyn.

Mutta faktahan se on, että syksy on täällä, kesä meni jo. Syksy on hiljalleen hiipinyt myös kotiini. Mitään suurta ei sisustusrintamalla tapahdu (edelleenkään), koska tykkään kodistani tällaisena. Jotain pientä piristystä kuitenkin aina kaipaan. Tykkään kovasti karun kauniista asioista, siksipä uuteen Annon maljakkoon päätyivät mustuneet ja kuivuneet koiranputket. Kovin varisevia ovat, parempi olla tönimättä niitä. Mutta varsin kauniita kyllä. Sittemmin maljakko on siirtynyt jo ruokapöydälle, missä ne ovat pois pahimmalta vaaravyöhykkeeltä ja pysyvät siten paremmassa kunnossa. 

Vaikka kovasti haraankin talven tuloa vastaan niin täytyy myöntää, että on tässä syksyssä jotain aika ihanaa. Kirpeät aurinkoiset päivät, kuura maassa, kynttilät, villasukat, karu luonto, kutominen, höyryävä teekuppi, ruska, vilttiin kääriytyminen... Jokaisessa päivässä on jotain kaunista ja nautittavaa! Nauti sinäkin!

*Anu17 kommenttia:

 1. Instassa jo ihailin tuota kuvaa, u p e u s! <3 Aivan ihania :-) Ottaisin heti meillekin ellei kissaneidit olisi myös vähintään yhtä innoissani kun itse :-D

  Todella hienoja kuvia, ja tuo Annon maljakko on... <3

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon ihaillut näitä luonnon karuja kaunokaisia tien poskilla, upeita!
  Täällä talven tulo ahdistaa, vaikka just tämä vuodenaika onkin niin kaunis. Mutta kun lehdet lähtevät ja se pimeän musta ajanjakso alkaa- plääh. Täytyy keksiä paljon kaikkea kivaa pitkän talven ajalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy tosiaan on ihan ok, mutta se talvi, kylmyys ja pimeys ahdistavat niin paljon! Mutta kai siitä tälläkin kertaa selvitään niinkuin niin monena vuonna aikaisemminkin...

   Poista
 3. Mäkin ihailin tätä jo instassa! Joskus parhaat asiat vaan on yksinkertaisia - ja ilmaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täytyy vaan osata katsella sillä silmällä. ;)

   Poista
 4. Ihana löytö ja sopii hyvin sun olkkariin <3

  VastaaPoista
 5. Onpas kyllä hienonnököisiä... ja huikeita kuvia :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia <3 Hyvin sopivat koiranputket syyssisustukseen ! Voisin allekirjoittaa jokaisen sanan tekstistäsi....toisaalta ikävä aika,mutta toisaalta jotenkin karun kaunis aika tämä syksy. Meillä oli jo -8 astetta pakkasta, hrrrrrrr !!!

  Kirpeää syysviikkoa Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmenee kylmenee... Täälläkin Vantaallakin oli tänä aamuna -1* vielä klo 9 aikaan. Hrrr!!!

   Poista
 7. Wautsi! Kyllä on kivoja kuvia ja karu on joskus kaunista :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! karu todellakin on kaunista kun osaa katsoa oikealla asenteella.

   Poista
 8. Oikein kaunista! Kuoleva ja karukin ovat usein kaunista ja syksyhän on täynnä sitä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi kauneutta löytyy luonnosta vaikka kesä meni jo...

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia ja koiranputket ovat kyllä tosi kauniita karuudessaan. <3 Ihanan kutsuva olkkari, en yhtään ihmettele, ettet kaipaa vaihtelua! <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista