perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kaikilla herkuilla




Uusi koti on löytynyt, siitä kerroinkin teille jo ennen juhannusta (klik). Tässä kesän mittaan ajatukset uudesta kodista tulevat näkymään blogissani aika vahvasti. Kaikki sisustussuunnitelmat, haaveet ja tietenkin muuttoon valmistautuminen saavat varmasti runsaasti "palstatilaa". Tämä ensimmäinen osa koskee niitä asunnon herkkuja, joita minun ei tarvitse viedä mukanani. Ne ovat jo siellä.

Uudessa kodissani on muutamia arjen pieniä luksusasioita, joita ilman olen elänyt jo vuosia. Asioita, jotka ovat monille itsestäänselvyyksiä, mutta minulle silkkaa luksusta (ennenkuin alan pitää niitä itsestäänselvyyksinä). Koti kaikilla herkuilla, kuulostaa houkuttelevalta. Tässäpä siis "ylellisyydet", jotka löytyvät uudesta kodistani.

* Parveke: Tämä oli vaatimuslistani kärkipäässä kun uutta kotia etsiskelin. Olen vuosikaudet kaivannut omaa parveketta tai pihaa. Haluan nauttia ulkoilmasta kotona, vaikka yöpaita päällä. Nyt minulla on sellainen: Pieni, mutta varmasti toimiva ja hulppeilla näkymillä varustettu parveke. Haluan tehdä parvekkeestani ihanan rentoutumiskeitaan. Mukava sohva, kukkia, lyhtyjä, vilttejä, tunnelmavaloja. Ajatus parvekkeen tyylistä on jo hautumassa.

* Sauna: Toivelistallani ei ollut saunaa, mutta nyt minulla on sellainenkin. Mikä ihana syy järjestää tyttöjen saunailtoja! Kunnon löylyt ja kylpytakki päällä parvekkeelle viiniä nauttimaan. Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?! Eikä lenkkisauna kirpakkana syysiltana kuulosta ollenkaan huonolta. Luvassa siis myös saunan "sisustamista" tekstiileillä ym. pakollisella tilpehöörillä. Myönnettäkön, että ensimmäiset ostokset saunaan on jo tehty. ;)

* Lattialämmitys kylpyhuoneessa: Kylmavarvas-vilukissa nauttii tästä suunnattomasti! 

* Laminaattilattia: Pääsen eroon ihan karmivasta muovimatosta! Uuden kotini lattia on tosi tummanruskeaa laminaattia. Väri ei ole se mieluisin, mutta ehdottomasti parempi kuin koivun, tammen tai männyn värinen.  Ja ehdottomasti parempi kuin koivun värinen muovimatto! Jossain vaiheessa saatan vaihtaa laminaatin vaaleampaan, ehkäpä vaalean harmaaseen. 

* Astianpesukone: Tämä luksuskapistus minulla on ollut viimeksi asuessani lapsuudenkodissani ja siitä on aikaa! Tykkään kyllä tiskaamisesta, mutta pahimmillaan kokkaus/leivontapäivinä joudun tiskaamaan kolmesti, koska en jaksa katsella likaisia tiskejä altaassa/pöydällä. Myös eväsrasioita on tiskattava päivittäin. Nyt saan tunkea kaikki kipot ja kupit piiloon koneeseen ja saan taatusti puhdasta liottamatta herkkiä käsiäni. Tämä on todellinen arjen helpottaja!

* Liesituuletin: Usko tai älä, mutta tämäkin tuntuu luksukselta sen jälkeen, kun on lähes kahdeksan vuotta kokannut keittiössä, josta se puuttuu. Kamala ruuan käry kämpässä pahimmillaan pari päivää (varsinkin jos kokkaa kalaa)! Tämäkin ongelma on pian historiaa, sillä uudessa keittiössäni hurisee liesituuletin. :)

* Pakastin: Nykyisessä kodissani minulla on ollut vain pieni jenkkikaapin pakastinlokero. Sinne ei kovin montaa pakasterasiaa/pussia mahdu. Suurin harmitus on aina kesäisin, kun haluaisin pakastaa marjoja koko talven tarpeiksi. Olen saanut pakastettua vain muutamia rasioita, että tilaa on jäänyt myös ruokapakasteille. Uudessa kodissani on kunnollinen jääkaappi-pakastin, jonne saan taatusti mahtumaan enemmän kesäherkkuja talven varalle. Jee!

* Hissi: Paree ollakin hissi, kun uusi kotini on talon ylimmässä eli seitsemännessä kerroksessa! Onhan tämä ollut ihan hyvää pepputreeniä, kun olen viimeiset 10 vuotta kiivennyt kolmanteen kerrokseen kaikkien ostoskassien, matkalaukkujen, huonekalupakettien ym. kanssa. Mutta kyllä se hissi vaan on luksusta, varsinkin silloin kun on paljon kantamuksia mukana. Ja ikääkin tulee koko ajan lisää...




Kuulostaa varmaan hullulta, että olen ihan innoissani näistä asioista. Tästä saa jopa sen vaikutelman, että olen elänyt viime vuodet hyvinkin askeettisissa olosuhteissa. No, en nyt kuitenkaan. Vuonna 1954 rakennettu talo vaan ei voi olla yhtä hyvin varusteltu kuin 2009 rakennettu. Varsinkaan kun tähän asuntovanhukseen ei ole tehty pintaremonttia kummempaa vuosien varrella. Kovasti olen tykännyt tästä kodista, mutta nyt kaipaan jo muutosta. Ja luksusta elämään! :)

Ihanaista viikonloppua!


*AnuElina


Ps. Nyt lähden raapustamaan nimen paperiin ja ryhdyn ensimmäistä kertaa velalliseksi. Sitten tuo koti on MINUN! Sitä on syytä juhlia iltapäivällä terassilla (aurinko paistaa!) ystävän kanssa skumppalaseja kilistellen. :)
Juu, ja kuvathan eivät liity mitenkään uuteen kotiin. Kukat vaan on niin kauniita!


16 kommenttia:

  1. Kuulostaa AnuElina aivan mahtavalta! <3 Uudesta kodistasi tulee ihana, se on selvää, mutta nuo mainitsemasi arjen luksukset kyllä tuovat asumiseen sitä jotain. :) Onnea asuntokaupoista nyt vielä ihan virallisesti! <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa ihanalta! Onnea asuntokaupoista! :) Kivoja sisustuspostauksia odotellen toivottelen sinulle ihanaa kesää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Syksy on pyhitetty blogissani sisustusaiheille, kannattaa jäädä odottelemaan.

      Poista
  3. Ihana lukea miten innostunut olet...vieläkin onnea♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, into piukeana täällä odotelaan muuttoa, joka muuten saataa aikaistua parilla viikolla. :)

      Poista
  4. Siis aivan ihanaa ja kuulostaa ihan täydelliseltä :). Et todellakaan hehkuta turhista asioistta vaan juuri niistä joita täytyykin iloita <3

    Onnea vielä ja innolla seuraan projektiasi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näetkö muuten auringonlaskut vai nousut? :)

      Poista
    2. Kiitos! Elämän pieniä (ja isoja) iloja! Ikkunat/perveke on etelään päin, joten aurinko paistaa (silloin kun sattuu paistamaan) koko päivän asuntooni. Kuuma siellä tulee olemaan helteellä, mutta minähän tykkään lämmöstä. :D Eli luultavasti saatan nähdä pilkahduksia auringon laskusta. :)

      Poista
  5. Onnittelut tulevan uuden kodin johdosta :) Jos tarvitset remppa vehkeitä esim. maaleja ym. tule shoppailemaan Rautia Malmille niin saat multa hyvät alennukset tuotteista!!

    terveisin. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Tuo tarjouksesi kuulostaa todella houkuttelevalta, kiitos. Täytyy pitää mielessä, sillä kaikenlaista tarviketta kodin kohennukseen kyllä tarvitaan. :)

      Poista
  6. Ihanaa luksusta. Niinhän se on, että mitään ei arvosta jos kaikki on aina kultatarjottimella edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee! Osaan todella arvostaa noita asioita!

      Poista
  7. Aijaijai, kylläpä olet herkkuja löytänytkin <3
    Ykkönen ja kakkonen tulivat minullekin tämän kodin myötä herkkuina ja olenkin niistä nauttinut juuri noin, niinkuin suunnittelit ;-)
    Laminaatin perään itsekin haikailen..ällö muovimatto on jo haaveissa vaihtunut vaaleanharmaaseen laminaattiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun laminaattia naputtelemaan vaan! Ei ole kovin hintavaakaan, näin olen ymmärtänyt. :)

      Poista
  8. Voiii ihanuus! Kuulostaa ihanalta kodilta♥ Onnea tuhannesti uuteen kotiin!

    VastaaPoista