sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Syksyn satoa: Suppilovahverokeitto








Edelleen mennää ruokateemalla. Pahoittelut niille, joilla on nälkä, joiden jääkaappi on tyhjä ja jotka vihaavat sieniä. Nyt nimittäin herkutellaan sienillä. Rakastan sieniä, mutta käytän niitä todella harvoin ja aivan liian vähän. Miksi? No, luultavasti siksi, että en muista sienien olemassaoloa, kun mietin mitä seuraavaksi kokkaisin. Edullinen (jopa ilmainen, jos itse kerää), vähäkalorinen (ilman kerma- ja juustolisukkeita) ja maukas raaka-aine monenlaiseen kokkailuun. Olen jo jonkin aikaa panostanut kasvisruokaan ja kokkaillut kaikenlaista hyvää vihanneksista, juureksista, pavuista ja linsseistä, mutta sienet ovat unohtuneet. Mutta eivät unohdu enää. Keittelin eilen (ensimmäistä kertaa elämässäni) ihanaa suppilovahverokeittoa. Tämän helpon ja herkullisen ohjeen nappasin Valion reseptipankista. Soppa valmistui nopeasti eikä raaka-aineitakaan tarvinnut kovin montaa. Kannattaa kokeilla! 

Valitettavasti kesä meni jo ja paras sieniaika on ohi, mutta eiköhän kaupasta jotain sieniä löydy pitkin talvea. Sienikeittoa, sienipiirakkaa, marinoituja herkkusieniä, sienisalaattia. Sieniä wokissa, sieniä jauhelihakastikkeessa, sieniä ruisleivän päällä. Nam!

Mikä on sinun suosikkisienesi ja sienireseptisi? 

Minä saan kohta supertärkeitä vieraita oveni taakse, ne kaikkein rakkaimmat. Luvassa laatusunnuntai. <3
Ihanaa aurinkoista sunnuntaita sinullekin!


*AnuElina

Ps. Tulipas sinisävyiset kuvat iltahämärässä...tähän värimaailmaan on vissiin talven hiipiessä totuttava. :/


13 kommenttia:

  1. Hehhee, inhoan sieniä, mutta onneksi juuri kävin kaupassa, jääkaappi on täynnä ja kohta herkutellaan nachovuoalla, joten kestän ihastella kuviasi <3
    Riemullista rakkaiden vierailua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmekös kun tätä postausta ei kommentoida, sienivihaajia taitaa olla muitakin. ;) Kiva että sinä rohkenit visiitille, nachovuoan kuvat silmissä?! :)
      Rakkaat lähtivät juuri, nyt pari tuntia kotona relaamista ja sitten töihin.

      Poista
  2. Nam, maistaisin heti, jos voisin! :D Oma lemppariresepti on cannellonit, joiden täytteessä on siitakesieniä, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kuulostaapa hyvältä! Täytyypä pitää mielessä tuokin herkku. :)

      Poista
  3. Tykkään sienistä ja etenkin kanttarelleista ja kanttarellikeitto on lempparini. Suolasienet ovat kyllä myös herkullisia. Hyvältä näyttää tuo sinun keittosi!! Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolasieniä alkoi tehdä kovasti mieli kun tuossa postauksessani luettelin kaikkia ihania sieniruokia...kaupasta vaan ei saa hyvää salaattia, pitäisi saada jostain itse tehtyä.
      Keitto oli ihanaa ja nyt se on syöty. Kolme ihanaa ateriaa siitä sain. :)

      Poista
  4. Tuohon ensimmäisen rivin jatkoksi sopisi myös ulkosuomalaiset naiset;), sienihullut sellaiset! Antaisin nyt vaikka mitä moisesta herkusta. Nuuskin täällä ruutua, jospa saisin osani;) Terkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, siellä ei taida olla näitä metsäsieniä tarjolla. Onko sentään tuoreita herkkusieniä?

      Poista
  5. Mulla ei valitettavasti ole mitään maatamullistavaa reseptiä sienien varalle, mutta voisin kyllä ottaa lautasellisen tuota sinun keittoasi. Näyttää herrrkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, keitto meni jo! Pidän sinut mielessä kun seuraavan kerran keittelen sienikeittoa. ;)

      Poista
  6. Nam näyttää hyvältä ja ihan varmasti maistuukin!Meillä jää aina tuollaiset tekemättä kun muut ei innostu sienistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se varmasti hasteellista tehdä jokaisen suuhun maistuvaa ruokaa. Jotain hyvää siis sinkkuudessakin: Aina voi tehdä sitä mitä ITSE haluaa. ;)

      Poista
  7. Herkun näköistä! Meillä tykätään hirmuisesti sienistä ja niitä laitellaan vaikka mihin,mut kanttarellit on varmaan kaikkien suosikki.
    -k-

    VastaaPoista