lauantai 14. syyskuuta 2013

Uutta ilmettä ilmaiseksi

Huomenia sinne ruudun toiselle puolelle!

Täällä niiskuttelu jatkuu, mutta onneksi tauti ei ole kaatanut totaalisesti petiin. Sen verran on virtaa, että jaksaa kotona puuhastella jotain pientä... ja välillä niistetään ja huilitaan. :) Eilen innostuin sisustamaan. Kyseessä siis sisustamista vanhoilla tavaroilla eli käytännössä tämä muutos syntyi ihan ilmaiseksi. Jokunen teille uusi tavara saattaa kuvissa vilahtaa (mm. Granitin kori nurkassa alakuvassa), hankintoja loppukesästä, jotka ovat minulle jo vanhoja. :) Keräsin tavarat tasoilta pois ja mietin niille uudet paikat. Lyhty sinne, toinen tänne. Lamppu ja kukka vaihtoivat paikkaa, tyynyt saivat uusia (vanhoja) päällisiä. Sohva sai jälleen kesätauon jälkeen Linumin päiväpeiton suojakseen ja ikkunaan ripustin vanhat verhot, vähän syksyisemmät harmaat. Ja koska illat ovat taas pimeitä, täytyy naapureiden uteliaat katseet pysäyttää ompelemallani laskosverholla (Linumin kangas). Kaikki siis vanhaa, mutta nyt olkkarissa näyttää taas vähän niinkuin uudelta. Silmänlumetta? Petosta? Valitettavasti huonekalujen paikkoja ei oikein voi muuttaa, huone on niin hassun mallinen ja vain yksi ehjä seinä koko huoneessa. Tyydytään siis pikkutavaroiden siirtelyyn.

Lisäksi selvittelin eilen illalla vanhat sisustus-, sportti- ym. naistenlehdet. Kummasti niitä kertyy valtavia pinoja kodin nurkkiin. Nyt roskikseen viemistä odottelee 15 kilon (!) pinkka lehtiä. Ja kotiin jäi vielä varmasti yli 30 kiloa! Olettekos ajatelleet kuinka painavaa kamaa nuo lehdet ovat? Ja miten niistä onkin niin vaikea luopua? Pakko myöntää, että en vielä(kään) raskinut luopua vuoden 2006-2010 sporttilehdistä. Jumppa- ja ruokaohjeethan eivä koskaan vanhene niinkuin muoti ja sisustus... eihän? Tosin onpa noita sisustuslehtiäkin vielä jemmassa jopa vuodelta 2009. Hamstraatko sinä lehtiä vuosien takaa?

Tänään pieni puuhastelu jatkuu voimien sallimissa rajoissa, ihan pelkkä makaaminen ei minulle sovi. Välillä toki on pakko hengähtää. Parhaillaan pyykkikone linkoaa Ektorp-rahin päällisiä ja sohvan selkänojien päällisiä. Nojatuolin päälliset pitää vielä valkaista toisessa koneellisessa. Haaveilen harmaista irtopäällisistä, mutta ne ovat nyt mun budjetille sen verran hintavia, että pakko tyytyä näihin valkoisiin. Ehkä ne puhtaanvalkoisena näyttävät vähän uudemmilta?! Lisäksi ajattelin (jos jaksan) käydä ullakolla suhauttamassa pari juttua mustalla spraymaalilla... Niistä sitten juttua myöhemmin.


Nyt toivottelen sinulle oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!


*AnuElina

Ps. Toivottavasti minä pääsen ulkoilemaan jo huomenna, tänne sisälle happanee!


11 kommenttia:

 1. Voin arvata fiiliksesi, tuo kotona sairaana nyhjääminen ei vaan ole mitään herkkua! Toipumista!
  Kivoja juttuja sait aikaan tavaroiden siivouksella ja järjestelyillä, ei lainkaan silmänlumetta vaan järkevää ja fiksua toimintaa ;)
  Olen aiemmin ollut hamsteri lehtien suhteen, mutta viimeksi muuttaessani huomattavasti pienempään asuntoon oli pakko ottaa järki käteen: annoin sporttilehdistä kavereille ne mitkä kelpasivat ja loput heitin keräykseen. Sisustus- ja askartelulehdistä leikkasin talteen kaiken minkä halusin säästää ja kaiken muun kippasin keräykseen. Leikatuista leikkeistä aloitin sisustus- ja tuunailuleikekirjojen kokoamisen ja samaa rataa olen jatkanut nykyäänkin: jonkin aikaa lehdet pyörivät luettavina pöydillä ihan kokonaisina, mutta jossain vaiheessa saksin niistä vain parhaat palat talteen. Neljä isoa leikekirjaa on jo täynnä inspiraatiokuvia (mun lempparikuvakirjat <3 ), ja ne vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin lehtipinot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin miettinyt tuota leikekirjan tekemistä monesti, välillä revin/leikkaan lehdistä inspiraatiokuvia, mutta ne jäävät unohduksiin pöytälaatikkoon. Ruokareseptejä olen kerännyt omaan kansioon jo vuosikaudet, siinä asiassa olen edistyksellinen. :) Eilen kyllä totesin, että eipä noita vanhoja lehtiä tule luettua tai edes selailtua, mieluumin aina ostaa uutta. Siksi olisikin viisasta luopua vanhoista. Teen sen siis hiljalleen. Nyt roskikseen lähtee tuo 15kg, seuraavat 15kg ehkä ensi vuonna?

   Poista
 2. Upea ja raikas tunnelma. Kaikki sopii niin kivasti keskenään yhteen. Lehtihamsteri olen joskus ollut, mutten enää, koska en juurikaan lehtiä hanki. Jos jotain sisustuslehteä tulee ostettua niin kiikutan ne jonkun ajan kuluttua töihin kahvihuoneeseen muiden nautittavaksi. Ei kannata heittää ainakaan lehtiroskikseen. Jätä vaikka rappukäytävässä siistiin pinoon muiden asukkaiden iloksi ja luettavaksi jos sellainen on yhtiössänne luvallista.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että meidän pienessä talossa (8 asuntoa) ei lehdet käy kaupaksi...tai mistä sen tietää, vaikka alakerran papparainen tykkäisi Kauneus & Terveys-lehdistä. Mut en kehtaa jättää niin ikivanhoja lehtiä. Paljastuisin hamsteriksi! ;) Töihin välillä roudaan tuoreempia lehtiä. Vanhoja ei kannata sinnekään viedä, koska pomo ei siedä vanhoja lehtiä hyllyjen täyttenä eli roskiin lentävät viimeistään siellä.

   Poista
 3. Kaunista ja tunnelmallista....tykkään...:)

  VastaaPoista
 4. Tosi tunnelmallista, mustaa, valkoista ja simppeliä. Toimii nyt syksyllä niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värimaailma on todellakin aika simppeli. Itsestä vaan tuntuu että tavaraa on liikaa...

   Poista
 5. Todella kaunista.

  Pikaista paranemista sinulle, flunnsat on aina niin ikäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alkaa jo helpottamaan. Jos huomenna uskaltaisi vaikka vähän ulos...

   Poista
 6. hyvältä näyttää! jeps eipä sitä aina tarvi ostaa uutta uudistumiseen. tulee hyvä mieli kun halvalla tai ilmaiseksi saa :)
  mun kans pitäs sohva pestä.... mutta rungon päällinen ei irtoa , joten vaatii jonkun höyrypesun tai vastaavan.

  VastaaPoista