sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sunnuntaiaamun ajatuksiaHyvää huomenta ja auringonpaistetta!

Hyvin nukuttu yö takana, Grooven jazz-aamu (vanhaksi tulossa, juu) radiossa, hieman parempi (tavallisesti vain tuo jogurtti/rahka ja tee) aamiainen nautittu, santsikuppi teetä hautumassa. Raikas syksyn tuoksu ikkunanraosta, pilviverhon takaa pilkistävä aurinko. Villasukat jalassa, tukka pystyssä. Rauhallinen ja onnellinen aamu. Hyvä aamu.

Kaksi ajatusta onnesta ja onnellisuudesta. Eilen illalla ennen nukkumaanmenoa väkersin tuohon liitutauluuni uuden värssyn. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Onnellisuus on valinta, sinä päätät. Näinhän se menee. Olen itse vastuussa onnellisuudestani. Voin valita keskitynkö elämässäni hyviin vai huonoihin asioihin. Ja samalla valitsen olenko onnellinen ja tyytyväinen siihen, mitä minulla on vai murehdinko asioita, jotka eivät ole menneet suunnitelmien mukaan ja asioihin mitä minulle ei ole. Olen oman valintani tehnyt jo aikoja sitten, valitsin onnellisuuden. Kuulostaa siirapilta ja jonkun mielestä teennäiseltäkin. Voin kuitenkin rehellisesti sanoa olevani onnellinen, vaikka elämäni ei ole täydellistä. Oikeastaan aika kaukana siitä "täydellisestä", mitä joskus toivoin sen olevan, kaikki ei ole mennyt ns. putkeen. Siitä huolimatta elämä on hyvä näin, kaikkine puutteineen, huolineen ja murheineen, ja varsinkin kaikkine iloineen ja onnenhetkineen. Täydellistä elämää ei ole tarjolla, mutta onnellista kylläkin. Sinä valitset.

Viisaista (?) ajatuksista tähän hetkeen. Flunssa ei ole mennyt pahemmaksi, hieman alkaa helpottaa. Tänään haluan ulos. Ehkä vähän ihmisten ilmoille. Mökkihöperyys uhkaa. Mutta ensin virittelen nuo eilen pestyt ja silitetyt päälliset takaisin paikoilleen sohvaan, nojatuoliin ja rahiin. Hommiin siis mars!

Onnellista sunnuntaipäivää sinulle!

*AnuElina
12 kommenttia:

 1. Juuri niin, onnellisuus on valinta ja itse siitä päättää . Ihanaa sunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tämä on hyvä pitää mielessä silloinkin kun elämä kolhii. :)

   Poista
 2. Aivan totta!! Kivannäköinen taulu ja hyvä muistutus joka hetkeen. Oikein onnellista sunnuntaita, hienoa että olo helpottaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä sunnuntaista tuli oikein onnistunut ja pääsin vaihteeksi jopa ihmisten ilmoille niistelemään nenääni. ;)

   Poista
 3. Tuo on kyllä ihan totta! Itse kans virittelin omaan liitutauluuni hetki sitten uuden rimpsun, hassua kuinka pienet asiat saavat ihmisen hyvälle mielelle :)

  Kiva, että flunssakin jo helpottaa! Mukavaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Jansku! Nämä liitutauluvärssyt ovat aika hauskoja ja niitä tulee ihan oikeasti aina ohimennessä katsottua. Hyviä muistutuksia elämästä. :)

   Poista
 4. Juuri niin! Vielä kun ihmiset oppisivat ymmärtämään, että toisen onni ei ole itseltä pois niin jäisi kateudesta johtuva pahansuopaisuus vähiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Se, että kaverilla(kin) menee hyvin ei ole omasta hyvästä olosta pois. Kateus on viheliäistä!

   Poista
 5. Niin totta tuo! Asenteesta iloisuus on kiinni! :) Positiivisuus tarttuu, niin kun negatiivisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Maailmassa ja varmasti meidän jokaisen elämässä on enemmän ja vähemmän ikäviäkin asioita, mutta kannattaa keskittyä siihen mikä on hyvin. Eikä tämä tietenkään tarkoita sitä, että huolet ja murheet lakaistaan maton alle vaan sitä, että korostetaan mieluummin niitä positiivisia asioita. Silloin tämä elokin tuntuu himpun verran kevyemmältä. :)

   Poista
 6. Ihanan positiivinen postaus ja hyvä teksti (kauniisti toteutettu myös). Luin juuri jostain naistenlehdestä kolmesta naisesta, jotka ovat päättäneet keskittyä positiiviseen ja elää onnellisesti. Ei yhtään hullumpi juttu. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Toteutus on suora jäljennös kuvasta, joka löytyi netistä. Vain alla oleva sydän koukeroineen on "omasta päästä". En minä sentään niin taiteellinen ole, että ihan itse osaisin taiteilla noin. ;) Onneksi meillä on netti!

   Poista