perjantai 3. toukokuuta 2013

Valkovuokot

Kesä alkaa kukkasista. Ensimmäisistä leskenlehdistä, krookuksista ja lumikelloista. Tänään bongasin kevätsuosikkini: Valkovuokot. Niin kauniita, hentoja, valkoisia kukkasia muuten niin karun kevääseen hiljalleen heräävän luonnon keskellä. Poimin muutaman pikkuruisen mukaani juoksulenkin varrelta. Sulloin ne taskuuni, mutta ihan hyvin näyttivät kestävän hieman epämukavan kuljetustavan. 

Ihan pikkutytöstä asti olen kantanut kukkia kotiin. Hyppinyt pelloilla, niityillä, ojanpientareilla ja metsissä. Aina jonkinlainen puska mukanani. Sama jatkuu näköjään vielä aikuisenakin. Tulen tänäkin kesänä olemaan tuttu näky lähiniittyjen ja -metsien reunoilla, pylly pystyssä milloin missäkin kukkien perässä kykkimässä. Ilmaista kaunistusta kesäkotiin!

Aurinkoista ja keväisen ihanaa viikonloppua! 

Mä aloitan taas työt... tottakai! Heippa!

10 kommenttia:

 1. Ihanat valkovuokot! :-) Toivon niin itse löytäväni myös viikonlopun aikana maljakkoon nuo ihanuudet :-) Mutta vasta vappuna näin ensi leskenlehdetkin, ihmeen myöhään!

  Mukavaa viikonloppua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on todellakin pahasti myöhässä. Mutta parempi myöhään kuin...
   Toivottavasti löysit valkovuokkoja. Ihania ovat!

   Poista
 2. Suloiset valkovuokot! <3 Ihania kuvia! <3 Itsekin bongasin ekat jo, mutta vielä ei ole maljakossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee käydä hakemassa isompi kimppu tässä joku päivä, niin kauniita ovat ja yllättävän hyvin kestävät maljakossakin.

   Poista
 3. Ovat ne vaan ihania! Pakko oli munkin pistää tänään auto tien sivuun ja mennä kyykkimään pusikkoon. Ei pissalle, vaan tietty valkovuokkoja poimimaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä ei tekisi kauniiden kukkien saamiseksi. Sanokoot ohikulkijat mitä tahansa. ;)

   Poista
 4. Valkovuokot on ihania. Kun kevät oli niin myöhässä pelkäsin ettei ne ehdikään kukkaan äitien päiväksi, mutta taitaa käydä toisin. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti saat vielä valkovuokkoja äitienpäivää ilahduttamaan, nythän ne vasta alkoivat kukkia. :)

   Poista
 5. Me kerättiin ja ihasteltiin valkovuokkoja jo vappuna. Toivottavasti ne kukkisi vielä äitienpäivänäkin, luonto näyttää niiden ansiosta kovin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto todellakin herää kukkien myötä ja näyttää tosi kauniilta. Tänään käyn hakemassa ISON kimpun valkovuokkoja, nuo edelliset alkaa olla jo parhaat päivänsä nähneitä...

   Poista