maanantai 6. toukokuuta 2013

Kuin etsisi neulaa heinäsuovasta...

Tuo otsikko on hyvä kuvaus siitä, millaista tuskaa kenkäostoksillä käyminen minulle useimmiten tuottaa. Kenkäostoksille pitää lähteä tietyssä mielentilassa, ei missään tapauksessa ex-tempore. Pitää psyykata itsensä siihen, että tuskinpa mitään löytyy. Hiki virtaa, posket punottaa, ahistaa ja puristaa...ne kengät ainakin. Kun on siunattu siroilla neljäkakkosen jaloilla, niin vaihtoehdot ovat aika rajalliset. Varsinkin kun aina ei mene edes se neljäkakkonen! Useimmiten joudun tyytymään niihin mitkä mahtuvat jalkaan. En voi koskaan lähteä kenkäostoksille ajatuksella "haluan sellaiset punaiset, 6cm:n korolla ja mielellään pyöreäkärkiset". Juu, ei löydy! Voin asettaa vaatimukseksi korkeintaan värin ja/tai tyylin (korkkari, saapas, tennari). 

Nyt mulla kävi kuitenkin tuuri, joskus onni potki minuakin. Ja tällä kertaa vielä aika ex-tempore. Poikkesin viime viikolla Aleksi13:lla ja aivan puskista silmiini osuivat kauniit mustat balleriinat (Tamaris) konjakin värisillä yksityiskohdilla. Ja koko 42! Ja ne mahtuivat jalkaan! Sen enempää miettimättä marssin kassalle ja nyt mulla on toooooosi kivat baltsut kesäksi. :) Kengät sopivat kivasti yhteen talvella ostamani Benettonin arkilaukun kanssa. Ja vielä tuo Ggrrrrr-huivi kaulaan niin kyllä kelpaa! 

(kuvan kaikki tuotteet Aleksi13)

Nyt taitaa nuo kelitkin vähän lämmetä, joten eiköhän se balleriinakausikin pian ala. Ja voi sitä riemua, kun kohta ei tarvitse enää pukea trikoosukkia jalkaan ja pärjää vaikka paljain varpain sandaaleissa. 
Kesä, tule jo!

Aurinkoista viikon alkua sinulle!5 kommenttia:

 1. Toinen " bigfoot " ilmottautuu :)
  Mulle kävi klassisesti, että 41 sen jalka levähti ensimmäisessä raskaudessa 42 seen... Ei tosiaan ole helppo löytää kivoja kenkiä... Helsingissä on Mannerheimintiellä Kenkämarski, joka on oikeastaan ainoa, mistä löytyy mitään vähänkään kivempaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vagabond on mun luottomerkki, useista malleista on neljäkakkosia ja lesti sopiva tämmöseen pitkään ja kapeaan puikulajalkaan. Merkeistä myös Tamaris on välillä yllättänyt iloisesti. Kenkämarskissa olen joskus pyörähtänyt, mutta en ole tainnut koskaan löytää mieleisiä/sopuhintaisia.

   Poista
  2. Hintaviahan ne Marskissa ovat, se on totta. Mutta esim. Juhlaklopoja on vähän pakko aina lähteä sieltä hakemaan :D
   Tamaris on tuttu mullekkin. Mukavia jalassa, mutta eivät jatkuvassa käytössä kovin pitkäikäisiä :[
   Ballerinat olis hakusessa täälläkin...
   Kun vaan löytäisi jostakin sopivat!

   Poista
 2. Ja täällä jälleen yksi kanootteja jalkaansa tarvitseva..
  Sama homma, koskaan ei voi mennä etsimällä etsimää tiettyjä kenkiä. Jos jotain jalkaan mahtuvaa sattuu eteen tulemaan, se on heti ostettava.
  Kauniit ballerinat olet löytänyt ja tuo laukku on myös söpö <3

  VastaaPoista
 3. Hieno yhdistelmä - onnittelut!! ;) Mulle kenkien osto on kans vaikeaa, vaikka ihan perus 39, mutta erikokoiset jalat ja muutenkin "vaativat" räpylät, kaikki kengät jotenkin puristavat tai sitten eivät pysy jalassa... Ostan aina, jos satun löytämään kengät joista sekä tykkään että sopivat, enkä katso hintaa koskaan kenkäkaupoissa...onneksi useimmiten löytämäni kengät ovat ihan kohtuu hintaisia ;D

  VastaaPoista