maanantai 24. lokakuuta 2016

Vapauttava hyppy tuntemattomaan
Muutos pelottaa. Hyppy tuntemattomaan saattaa tuntua liian suurelta riskinotolta. Elämä on helpompaa ilman riskejä. Tietenkin. Turvallista, tasaista ja ennalta-arvattavaa. Arjen tuttu kaava toistuu viikosta toiseen, vuodesta seuraavaan. Kaipaat ehkä muutosta elämään ja päätät tehdä sen "ensi viikolla", "sitten kun", "ensi vuonna" tai "kun pääsen eläkkeelle". Mitä jos ajattelisitkin, että teet sen nyt? Tai tänään? Tällä viikolla? Olipa kyse painon pudottamisesta, uuden työpaikan hankkimisesta, perheen perustamisesta, asunnon ostosta, omasta hyvinvoinnsta tai tupakoinnin lopettamisesta, vain sinulla on avaimet muutoksen toteuttamiseen. Ja jos sinulla on siihen mahdollisuus, miksi et tekisi sitä mahdollisimman pian?
Minä olen (ollut) turvallisuushakuinen. Elämä on helppoa ja turvallista, kun on oma asunto, vakituinen työ, ystävät ja perhe lähellä. Palkka tupsahtaa tilille joka kuukauden 16. päivä. Joka vuosi minulla on kesäloma ja talviloma.  Minulla on maailman parhaat työkaverit. Saan käyttää rahani vain itseeni, saan matkustaa, shoppailla, kokea ja nähdä. Minullahan on asiat siis ihan hyvin. Kyllä, elämä on ihan hyvä näin, mutta olen silti tyytymätön. Olen väsynyt, olen kyllästynyt. Olen väsynyt siihen, että jokainen vuosi on samanlainen. Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet yhtä samaa huttua, vuodet eivät erotu toisistaan millään tavalla. Toisaalta, sellaistahan ihmisten arki pääasiassa on. Mutta tarvitseeko sen olla? Voisiko se olla jotain muuta? Edes hetken?

Töissä käyminen on tuntunut reilun vuoden ajan todella raskaalta. Ei, en ole ollut burn-out-lomalla, vaikka joku muu olisi tässä tilanteessa ehkä ollutkin. Olen selviytynyt, halunnut näyttää muille (ja eniten itselleni), että minä pärjään ja jaksan. Kuusitoista pitkää vuotta 100%:sti 3-vuorotyössä kiinni, non-stop. Olen elänyt viime vuodet vapaista seuraaviin, seuraavaa lomaa odottaen, sinnitellen. Hyppinyt toisten määräysten, aikataulujen ja toiveiden mukaan, passannut ja miellyttänyt. Pelännyt että mokaan. Hymyillyt vaikka mieli tekisi itkeä. Toivonut kiitosta ja kannustusta. Lukenut lehdistä miten media riepottelee ja syö alan arvostusta. Rimpuillut oravanpyörässä, läkähtynyt. Pitkään jaksoin, mutta en jaksa enää.
Tarvitsen irtioton, omaa aikaa, vapautta. Otan ison riskin, hyppään tuntemattomaan. Irtisanoudun töistä. Luovun kymmenen vuotta turvaa tuoneesta toimestani. Siitä mistä niin moni alalla oleva pätkätyöläinen haaveilee. Haluan elämääni muutoksen, eikä siihen ole muuta tietä kuin tämä. Päätös oli vaikea, mutta vielä vaikeampaa olisi jääminen. Pelottaa ja jännittää. Mutta samalla olen todella helpottunut ja onnellinen. Ja rohkea. Hullunrohkea. Et usko kuinka monta helpotuksen kyyneltä on poskillani vierinyt. Ja kuinka monta kertaa olen melkein hyppinyt ilosta! Olo tuntuu vapaalta! Vuosi 2017 tulee varmasti olemaan unelmieni vuosi. Tai ainakin hyvin erilainen kuin mikään vuosi tähän mennessä. Kukaan ei määrää tai käske minua, vaan minä päätän. Ei toisten sanelemia aikatauluja, ei velvollisuuksia, ei toisten miellyttämistä. Lepoa, rentoutumista ja hyvinvointia. Seikkailua, unelmien toteuttamista ja vapautta. Päämäärättömyyttä, leijumista, rajattomasti omaa aikaa. Itseni kuuntelemista, rauhoittumista. Uusia tuulia, uusia haasteita ja edessä aukeavia ovia.


Elä hetkessä, elä nyt! Usko unelmiisi ja uskalla toteuttaa ne!


*AnuP.S. Lopetan työt vuoden lopussa ja pidän kertyneet lomat tammi-helmikuussa. Ensi vuoden suunnitelmista kerron lisää toisessa postauksessa. :)

P.P.S. Kai tätä muutoksen halua ja irtiottoa voisi kutsua myös neljänkympin kriisiksi tai keski-ikäistyvän naisen hullutukseksi! ;)


39 kommenttia:

 1. Mä arvasin! Onnittelut rohkeasta päätöksestä, tiedän omasta kokemuksesta, kuinka hyvältä se tuntuu :) Elämä kyllä kantaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Tunne on kyllä aika uskomaton ja taatusti vain paranee!

   Poista
 2. Mäkin arvasin! ONNEA!!! Aivan ihanaa ja tästä varmasti höpistään lisää pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tästä höpistään vielä pitkään...joka paikassa ja joka mutkassa! ;)

   Poista
 3. Saman olen tehnyt minäkin ja samasa syystä, enkä ole päivääkään katunut! Onnea uudelle elämällesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että on muitakin "hyppääjiä" kuuolla! Ja kiitos, tästä tulee varmasti aika ainutlaatuista!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos!! Kaikkea ihanaa on varmasti edessä!

   Poista
 5. Vau, ihanan rohkea päätös! Kaikkea hyvää tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rohkeutta se nimenomaan vaati, mutta nyt on kevyt olo!

   Poista
 6. Onnea päätöksestä! Minäkin tein kolme ja puoli vuotta sitten tuon saman ratkaisun. Olen niin onnellinen kun uskalsin sen silloin tehdä enkä ole hetkeäkään katunut sitä. Onnea ja kaikkea ihanaa uuteen elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että näinkin rohkea päätös voi olla juuri se oikea! Odotan innolla mitä ensi vuosi tuo tullessaan!

   Poista
 7. Onnittelut päätöksestä ja onnea uuden edessä! Itse olen kaksi kertaa jättänyt vakityön aikoina, jolloin muiden mielestä se oli hölmöläisen touhua. Vaan molemmilla kerroilla asiat järjestyivät - ja parempaan suuntaan. Silloin käy hyvin, kun kuuntelee myös itseään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Toivon että aksi ovea aukeaa kun yksi sulkeutuu! Uskon että elämä kantaa ja asiat järjestyvät juuri niinkuin niiden kuuluukin.

   Poista
 8. Vau, onnea rohkeasta päätöksestä, ihan varmasti elämä kantaa ja ties mitä avautuu kun on valmis ottamaan askeleen uuteen suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaimaseni! Rohkeasti uutta kohti, pidän silmät ja korvat auki!

   Poista
 9. Onnea rohkeasta päätöksestä! :-) Upeaa! :-) Wautsi vau, olet rohkea! :-)

  VastaaPoista
 10. No WAU! Olet todella rohkea, en olisikaan arvannut tällaista muutosta. Hienoa, kyllä arvostan! Upeaa, en malta että kuulen lisää! Onnea Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan minäkin näköjään joskus yllättää! Heh! Päätös syntyi lopulta aika nopeasti, joten luultavasti tämä tuli yllätyksenä aika monelle. Kuulet varmasti lisää pitkin syksyä/talvea!

   Poista
 11. Vau! Hurjan rohkea mimmi olet! Mutta kuten aiemminkin totesin: elämä kyllä kantaa <3 Toivotan hirmuisesti kaikkea hyvää uusiin tuuliin, varmasti hienoja asioita on tulossa elämääsi tämän päätöksen myötä. Ja niistä kaikki olet taatusti ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Uskon todellakin ansainneeni pienen breikin ja vähän seikkailua! ;)

   Poista
 12. Onnittelut rohkeudesta hypätä tuntemattomaan!

  VastaaPoista
 13. Aamen. Niin samoja ajatuksia ja fiiliksiä työstä. Puit sanoiksi ne tunteet, jotka olisi voinut olla omastakin kynästä. Onnea kaikkeen mitä ikinä tuletkin tekemään. Elämä kantaa. Nyt ja jatkossa! <3 Isosti onnea rohkeasta päätöksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Oli hienoa lukea myös sinun ajatuksia aiheesta päivää myöhemmin! Ollaan me kyllä rohkeita naisia ja todellakin ansaittu tämä kaikki!!

   Poista
 14. Nyt mä sut hoksaan! Näimme viime keväänä tai syksynä indiedaysim juhlissa. Olin pohjoisen tyttöjen porukassa 😊 Saatetaan taas törmätä ens vkolla 😊 Pitää tulla blogiisi toistekin kylään 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei sitä ihan kaikkia voi muistaa eikä osaa yhdistää blogeihin. :D Törmäillään viikon kuluttua!

   Poista
 15. Nyt mä sut hoksaan! Näimme viime keväänä tai syksynä indiedaysim juhlissa. Olin pohjoisen tyttöjen porukassa 😊 Saatetaan taas törmätä ens vkolla 😊 Pitää tulla blogiisi toistekin kylään 😄

  VastaaPoista
 16. Pakko sanoa heti alkuun, että ihan mahtavaa!!! Juuri noin sitä pitääkin tehdä jos elämä alkaa tuntu puulta, maistua puulta ja ollakin sitä. Nyt uusia haasteita kohti rohkeakin rohkeampana <3 Innolla odotan mitä kaikkea olet ensi vuodelle keksinyt. Vuodesta tulee varmasti unelmien täyttymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!! Ihanaa että tämä uutinen on otettu vastaan todella positiivisesti, kaikki kannustaa!

   Poista
 17. Wow! Hienoa ja rohkeaa! Meillä on vain yksi elämä, joten siitä tosiaan kannattaa tehdä muistamisen arvoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tähän aika paljon rohkeutta vaadittiinkin! Ja nyt tuntuu niin kevyeltä!

   Poista
 18. Upea rohkea sinä <3 Elämä kantaa ja varmasti kaikkea uutta ihanaa tiedossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Uskon myös, että elämä kantaa ja vie mut juuri sine minne mun täytyykin mennä!

   Poista
 19. WAU, iso hatunnosto sinulle!! Kyllä, elämässä pitää tehdä ehdottomasti niin, kuin sydän, tunne tai intuitio sanoo! Se palkitsee varmasti!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Kyllä, järki täytyy välillä heittää syrjään ja kuunnella sydäntä!

   Poista
 20. Hei, löysin juuri ihanan blogisi. Tsemppiä suureen elämänmuutokseen. Olet tehnyt rohkean ratkaisun, onnittelut siitä! Itse jäin pois päivätyöstäni kesällä, kun vaihdoimme asuinmaata. Nyt minulla on oma yritys, oma vapaus, oma aika ja päätösvalta. Välillä kaipaan työpaikan mukanaan tuomaa sosiaalista elämää, mutta toisaalta tätä vapautta ei voita mikään :D Onnea ja iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että olen unohtanut vastata! Kuulostaa aika ihanalta tuo sinun elämäntilanteesi, juuri tuollaista vapautta kaipaan! Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan ja mista itseni löydän.

   Poista