maanantai 13. heinäkuuta 2015

Mökillä

















Maanantaiheipat ja terveiset mökiltä!

Instagramin seuraajat tietävätkin, että vietin viime viikonlopun Hämeenlinnassa mökkeillen. Jo perinteeksi muodostunut kälysten (siis minä ja veljeni vaimo) mökkiviikonloppu koitti jälleen eli suuntasimme lauantaina jo puolen päivän jälkeen mökille Kankaistenjärven rantaan. Mökki on kälyni isän, mutta veljen perhe on saanut käyttöönsä yhden huoneen omalla sisäänkäynnillä. Huoneesta he ovat tehneet oman pikku mökin keittiönurkkauksineen. Mökki sijaitsee ihanalla paikalla lähellä Hämeenlinnaa, järvimaisema on upea.

Iltapäivän vietimme laiturilla loikoillen, sillä sääennusteen povaama sade ja ukkonen eivät tulletkaan ja saimme nauttia auringonpaisteesta. Lounaaksi herkuttelimme kreikkalaista salaattia ja jälkkärksi vaniljajäätelöä ja mansikoita. Poksautimme myös ensimmäisen (enkä kerro monta yhteensä juotiin...) pullon, joka oli juhlallisesti shampanjaa (lahja eräältä tyytyväiseltä asiakkaaltani). Alkuillasta alkoi ripotella vettä ja siirryimme grillaamaan illallista: naudan ulkofilepihviä ja vihanneksia. Grillatessa terassilla sade yltyi ja saimmekin tästä hupaisan muiston, kun käly grillasi ja minä pitelin sateenvarjoa ettei grillaaja ja eväät kastu. Kyllä oli hauskaa! 

Illalla sateen lakattua kävimme soutelemassa järvellä. Järvi oli tyyni ja ilma yllättävän lämmin. Veneretkelle saimme mukaan myös kälyni lapsuudenystävän. Järveltä palattuamme saunoimme pitkän kaavan mukaan ja uskokaa tai älkää, heitin talviturkkini +18-asteisessa vedessä. Hyi olkoon, miten kylmää, mutta tulipahan pulahdettua parikin kertaa. Loppuilta meni rattoisasti saunan terassilla istuskellessa, viiniä nauttiessa ja 90-luvun hitejä kuunnellessa. Kahdenkymmenen vuoden takaiset muistot palasivat mieleen, melkein tanssijalkakin vipatti. Nukkumaan kömmimme vasta kolmen aikaan eikä silloinkaan olisi vielä malttanut kun oli niin mukavaa. 

Viikonloppu on onnellisesti ja onnistuneesti takana, ihania muistoja jälleen! Ensi kesänä taas uudestaan! Nyt pitäisi tempaista kolme yövuoroa ja perjantaiaamuna suuntana olisi Tampere ja Tammerfest. Uuuu jeeee! Nauttikaahan tekin kesästä, satoi tai paistoi!


*AnuElina


Ps. Viimeinen kuva oli pakko laittaa, vaikka näkyyhän tuosta, että skumppaa on nautittu. Mutta tuo kesäfiilis mikä kuvasta näkyy, oi että!


23 kommenttia:

  1. Miten ihania kuvia ja tunnelmia <3 jäin ihastelemaan lähikuvaa lemmikeistä, niin suloinen. Hienoa, että mökkireissu oli onnistunut ja täynnä hyviä hetkiä, niitä voi sitten talvella muistella kaiholla. Jaksuja työputkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä hetkiä todellakin muistellaan sitten talvella, ihania muistoja!

      Poista
  2. Upeat maisemat ja tunnelma kohdillaan. Mahtavat kuvat jälleen, upeita.
    Kivaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tunnelmaan ei paljoa vaadita, kaunis järvimaisema riittää!

      Poista
  3. Eikä edes näy! Itse vain mietin, että sinä se olet aina yhtä hymyä! Aivan ihana fiilis, kolmannen kohdalla viimeistään lähdin "juoksemaan" siihen suuntaan ;)! Vaikka ei ole koti-ikävä juuri vaivannut, niin oispa vaan ihana hypätä hetkeksi viettämään tyttöjen mökki-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, en minä ihan aina hymyile. Perusilme taitaa olla sellainen apean puoleinen...
      Näitä mökki-iltoja pitäisi olla enemmänkin, ihanan rentouttavaa. :)

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia! Niin kesäisen pirteitä <3 nautiii!!

    VastaaPoista
  5. Voi hitsi, upeuden upeus näitä kuvia mökiltä :) <3 kuinka osui ja upposi tunnelmat kun parhaillaan mökkiloma menossa :) kuvia kyllä ihasteli ja ihasteli :)

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökkeily on ihanaa, voi kun pääsisi useammin! :)

      Poista
  6. Ihania kuvia ja just ihana perinne! Oispa kiva lähteä mökkeilemään kavereitten kans.. niin kesäfiilis tuli näistä kuvista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset perinteet on tosi mukavia. Heti alkaa odottaa seuraavan kesän mökkireissua. ;)

      Poista
  7. Aivan ihana, kesänmakuinen postaus! <3 Mukavat fiiliskuvat ja etenkin tuo viimeinen otos on loistava! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesäfiilikseen ei kyllä paljoa tarvitse, nyt sen muodosti mökkimaisema, hyvä seura ja hyvä ruoka juomineen. Ai, ja saunomista unohtamatta!

      Poista
  8. Ah, kesähetkiä parhaimpia!! Sun kälyskekkerit ovat aina ihania :)
    Tsemppiä töihin ja kivaa Tampere-juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ehdottomasti tämän kesän parhaimmistoa!
      Ja kiitos, toivottavasti sääennuste viikonlopuksi muuttuu ettei tarvitse sateessa ja ukosessa värjötellä,,,

      Poista
  9. Onpa kauniita ja kesäisiä kuvia ja viimeinen kuva varsinkin on erityisen kaunis!
    XX

    VastaaPoista
  10. Onpa kauniita ja kesäisiä kuvia ja viimeinen kuva varsinkin on erityisen kaunis!
    XX

    VastaaPoista
  11. Ai että, just ihanan rentoja kesäfiilliksiä upeissa kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sana RENTO todellakin kuvaa tuota mökkireissua!

      Poista