perjantai 13. helmikuuta 2015

Vähän väriä


Sen verran harmaa päivä tämä perjantai 13., joten nyt kaivataan vähän väri-ilottelua. Tällä kertaa väriroiskaus tulee Thaimaasta, missä rakastetaan värejä. Meillä suomalaisilla harmaavarpusilla olisi vähän opittavaa. ;) Jos värit (tai kuvatulva) saavat sinut voimaan pahoin, niin tämä postaus kannattaa skipata. Jos värit piristävät, niin hyppää kyytin ja nauti!


Kukat

Thaimaassa rakastetaan kukkia ja niitä löytyykin joka paikasta. Torit pursuilevat upeita kukkia ja asetelmia, temppeleiden pihoissa on kauniita istutuksia, hotellit koristelevat tilojaan kukkasilla. Jopa katujen varsilta voi bongata ruukkuja, joissa kasvaa upeita lootuksia ja orkideoja. Kävin Pohjois-Thaimaassa orkideapuutarhalla, siellä niitä lempikukkiani vasta olikin!
Perhoset

Orkideapuutarhan yhteydessä oli kaunis pieni perhospuutarha, missä pääsi ihailemaan ja valokuvaamaan kauniita ja värikkäitä perhosia ihan lähietäisyydeltä. Ruoka

Ruokakin on Thaimaassa todella värikästä (vertaa suomalaiseen makaronilaatikkoon tai nakkikastikkeeseen...). Katukeittiöistä saa herkullista ja värikästä syötävää, torit ovat täynnä houkuttelevan näköisiä hedelmä- ja vihannesröykkiöitä. Vihanneksia käytetään ruuanlaitossa paljon.
Hassuttelua

Suuria ja hassuja eläinfiguureja voi bongata vähän sieltä ja täältä. Nämä alla olevat oliot nököttivät ostoskeskuksen tuloaulassa ja suuret norsut erään designputiikin (norsuaiheisia käsitöitä) ulkopuolella. 

Saippuakukkia

Monet thaimaalaiset ovat todella taitavia käsistään. Nämä alla olevat värikkäät kukkaset on kaiverrettu saippuasta. Samanlaista kaiverrustaitoa käytetään mm. hedelmiin ja vihanneksiin. Ei siis ole ollenkaan yllättävää jos ruokalautasellasi on porkkanasta kaiverrettu kukkakoriste!


Päivänvarjot

Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa kävin päivänvarjotehtaassa. Siellä miehet ja naiset valmistivat käsityönä näitä upeita ja värikkäitä päivänvarjoja. Tehtaan myymälästä niitä sai ostaa pilkkahintaan. 


Ollaanko siellä vielä hengissä ja hyvissä voimissa vai tuliko oksu?! Toivottavasti sinunkin harmaa päivä (vai paistaako jossain?) sai vähän väriterapiaa! 

Mukavaa ja rentouttava viikonloppua!


*AnuElina6 kommenttia:

 1. Värienergia pop tälläisinä päivinä <3 kiitos että jaoit piristystä tähän päivään :) ihanan värikästä tosiaan monessa asiassa :) ja oli mukava päästä taas nojatuoli matkalle :)

  Iloa ja väriä sinunkin päivään <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa väriterapiaa! ♥ Kyllä piristi, ja kukat sai kaipaamaan kesää!

  VastaaPoista
 3. Ah mikä ihana väripläjäys tähän harmaaseen päivään! Kiitos tästä <3

  VastaaPoista
 4. Upeita värejä ja kuvat perhosista oli mahtavia. Piti välillä ihan vilkaista tietokoneen ruudun ohi ulos harmauteen ja sitten taas kääntää katse ruudulla oleviin mahtaviin väreihin ja ihemetellä miten täällä voikaan olla näin väritöntä.. :)

  VastaaPoista
 5. ihania värejä! Thaimaa on varmaan ihana maa matkustaa, ehkä joskus itsekin pääsen ihastelemaan näitä värejä livenä :). Minulta löytyy tuollainen tuliaisena saatu saippua ja mietinkin kuumeisesti ennen mikä se on.. tuoksuu saippualle, mutta on liian hieno käytettäväksi..

  VastaaPoista
 6. Oho!! Todellakin kaukana meidän musta-valko-harmaasta moodista. Taidokkaita saippuakukkia!

  VastaaPoista