torstai 5. helmikuuta 2015

Ideavarkaissa: ViherhyllyPari päivää sitten kerroin vierailleeni upean vehreässä Woo Cafessa Thaimaan Chiang Maissa (kurkista tänne). Nyt täytyy myöntää, että kävin siellä varkaissa. Nimittäin ideavarkaissa! Ihastuin ikihyviksi kahvilan viherhyllyihin, joten sellainen oli IHAN PAKKO SAADA HETI omaan kotiin. Se vaati yhden reissun Ikeaan, toisen Bauhausiin ja vielä kolmannen Plantageniin. Ja siinä se on, minun oma viherhyllyni!

Olen aina ollut koukussa viherkasveihin ja niitä onkin aina löytynyt kodistani enemmän tai vähemmän. Viime aikoina ehkä vähän vähemmän, mutta nyt Thaimaan reissulla ihastuin vihreyteen ja vehreyteen uudestaan oikein todella. Aikamoinen muotijuttukin tämä vihreys taitaa olla tänä vuonna, luultavasti näitä viherhyllyjä löytyy / alkaa löytyä monesta muustakin kodista. 

Hyllynä toimii sama Ikean Hyllis-hylly, joka minulla on myös keittiön nurkassa. Halpa, rouhea ja kevyt perushylly, joka taipuu moneksi. Kokosin hyllyyn pienehköjä viherkasveja: mehikasveja ja kaktuksia, pari murattia, traakkipuun ja aloen. Lisäksi laitoin hyllylle kevyitä / siroja tuikkukippoja ja lyhtyjä sekä muita tyyliin sopivia esineitä. Hyllyn ilme on kevyt ja raikas, valo pääsee mukavasti läpi. Hylly on sijoitettu sohvan viereen parvekkeen oven luo. Näin talvella hylly saa olla siinä, koska parvekkeelle ei tarvitse päästä kovin usein. Kesän tullen hyllylle pitää keksiä uusi paikka, sillä parveke tulee varmasti olemaan kovassa käytössä ja ovi täytyy saada kunnolla auki. Mutta siihen asti kasvit saavat nauttia valosta juuri tuossa. 

Viherkasveja ja kukkia löytyy kotoani muualtakin, keittiössä piristää yrtit ja pari orkideaakin olen taas hankkinut. Komeileepa tuossa yhdessä maljakossa muutama "risukin", ne ansaitsevat ihan oman postausken jossain vaiheessa. Nyt pitäisi vielä löytää tänne viidakkoon jotain tyyliin sopivia kevättekstiilejäkin. Tämä sisustaminen on varsinainen ikuisuusprojekti...

Tykkääkö sinä viherkasveista? Onko vihreysbuumi iskenyt sinunkin kotiisi?


*AnuElina

12 kommenttia:

 1. Ihan mieletön <3 tosi raikas ja kaunis kokonaisuus ylhäältä alas :) aivan ihanan viherhyllyn olet tehnyt :) kyllä on raikas :)

  Ostin kokeeksi itse pitkään haave listalla olleen aloeveran :) taisi tuossaki vilahtaa :) saa nähdä vaan kuinka hengissä pysyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan näissä aina vähän jännitystä onnistuuko pitämään hengissä...

   Poista
 2. Ihana! Ja niiiiin keväinen! <3 Minusta ei olisi kuitenkaan vastaavaan, tapan kaikki vihreät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kevät on tullut kotiin! Saa nähdä miten minä saan pidettyä nämä hengissä... Mutta sit voi ostaa uusia jos joku kuolee! ;)

   Poista
 3. Kasvatushyllyksi taas pääsee tänäkin vuonna, paistaa niin sopivasti tuohon kohtaan.

  http://retromoderni.blogspot.fi/2014/03/kasvatushylly.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii varmsti hyvin sellaisessakin tarkoituksessa. :)

   Poista
 4. Tosi kiva idea tuo viherhylly, kyllä kannatti käydä varkaissa ;) Sopii niin loisvasti tähän orastavaan kevään aikaan. Tykkään tuosta hyllystä myös, meillä ollut myös sisällä noita, mutta nyt taas autotallikäytössä vaihteeksi. Kivan rouheaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuo hylly vähän "rujo" mutta sopii hyvin mun kotiin. Ja jos alkaa kyllästyttää niin sille tosiaan on käyttöä muuallakin. :)

   Poista
 5. Kaunis! Vihreä piristää kyllä kovasti, hyvä idea kokonainen hylly kasveille!

  VastaaPoista
 6. Mä kyllä tykkään katsella kaikkia kasveja ja kukkia, mutta sä kyllä tiedät millainen mä olen niiden rehujen kanssa. ;)
  Mutta olen päättänyt että Anopinkielen mä ostan tässä keväällä. Se ei kuole ihan heti...

  VastaaPoista