maanantai 31. maaliskuuta 2014

Libanonin raikkaat maut
Tänään tein jotain erilaista. Osallistuin Helsingin työväenopiston ruokakurssille, jonka teema oli "Libanonin raikkaat maut". Neljä tuntia hurahti ihan huomaamatta mukavassa 12 hengen porukassa ruokaa laittaen. Aluksi saimme lyhyesti pohjatietoa libanonilaisesta ruuasta ja sen jälkeen jakauduimme pareiksi ja saimme omat tehtävät. Minun ja parini tehtävänä oli valmistaa Tabbouleh-salaatti ja pitaleivät. Tehtävämme oli todella helppo ja väliin jäikin (taikinan kohotessa) ylimääräistä aikaa ja kävimme kurkkimassa muiden puuhia. Pääosin reseptit olivat helppoja, suurin osa kasvisruokaa. Työläimmät tehtävät taisivat olla falafelit, viininlehtikäärylet ja baklava. Pari tuntia meni kokkaillessa ja lopuksi saimme istua rauhassa pöytään herkuttelemaan. Viimeiset ruokien rippeet saimme ottaa kotiin mukaan, eihän noita herkkuja hukkaan heitetä!

Yllätyin todella positiivisesti tästä kurssista. Eilen vielä mietin, jos olisin perunut koko kurssin. Onneksi menin. Mukavaa sosiaalista puuhastelua samanhenkisten ihmisten kanssa. Ryhmäkoko oli mielestäni oikein sopiva, kaksitoista kokkia keittiössä on ihan riittävä määrä. Ikäjakauma oli suunnilleen 25-50v. Yksi mieskin oli "eksynyt" naisten joukkoon. Minun puolesta siellä olisi voinut olla enemmänkin (sinkku) miehiä silmäniloksi. Ehkäpä ensi syksynä valitsen jonkun vähän miehekkäämmän kurssin, vaikka riista/kalakurssin... eihän sitä koskaan tiedä mitä tuollaisista paikoista voi löytää hyvien reseptien lisäksi. ;)

Nyt köllähdän täyden masun viereen uinumaan. Hyvä päivä takana, toivottavasti toinen yhtä hyvä edessä! :)

Kauniita unia!

*AnuElina

Ps. Valitettavasti ruokien esillepanoon ei voinut vaikuttaa, kuvat räpsitty pokkarilla just siitä, mihin kipot oli tökätty ja lisäksi kirkkaassa loisteputkivalaistuksessa. Maku oli taatusti parempi kuin kuvien laatu. :)


3 kommenttia:

 1. Hyviä kuviahan nuo on, riitti kyllä herättämään nälän!
  Hyvä kun lähdit kurssille! Mulle iskee usein viime hetkellä motivaatiopuute ja tekis mieli vaan jäädä kotiin, mutta ikinä ei ole kaduttanut että lähti. Sen sijaan kotiin jääminen on kaduttanut.

  VastaaPoista
 2. Onpa niin tutunnakoisia ruokia,silla taalla Israelissa syodaan ihan samoja ruokia.Onhan Libanon naapurimaa...Olen kylla oppinut tykkaamaan takalaisista mausteisista ruoista ja varsinkin erilaisia salaatteja tehdaan tosi paljon.

  VastaaPoista
 3. Löysin ihan sattumalta IHANAN blogisi, voisitko lisätä sivupaneeliin mahdollisuuden tilata uudet postaukset sähköpostiin? Nyt alan tutkailemaan noita ihania ruokiasi, toivottavasti löytyisi myös reseptiikkaakin :)

  VastaaPoista