sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ensimmäinen adventti


Ensimmäinen adventti tuli ihan yllättäen. Se kertonee jotain siitä, että joulu tulee tänä vuonna kotiini (ja mieleeni) jotenkin paljon hitaammin kuin aiempina vuosina. Katsellessani viime vuosien kuvia marraskuulta, kotona on ollut ihan täysi joulutohina päällä. Ensimmäiset tortut syötynä, riisipuurot keitettynä ja koti jouluasussa. Tänä vuonna kaikki tapahtuu kuin hidastetussa filmissä. Johtuuko se siitä, että ei ole edes talven tuntua vielä? Ei lunta eikä pakkasta. Tortuista olen vasta haaveillut, pipareita ei tee edes mieli. Riisipuuron sijaan mieli tekisi mannapuuroa. Jouluvalot (tähtiä lukuunottamatta) on vielä varastossa, samoin kaikki joulukoristeet. Kynttilöitä olen sentään ripotellut sinne tänne ja joka päivä niitä polttelenkin. Glögiäkin on tullut juotua jo useampi purkki.

Tänään innostuin joulusta vähän enemmän, olisiko se sitten tämän adventin aikaansaannosta. Tein pieniä jouluisia asetelmia kynttilöistä ja hyasinteista, ripustin ikunaan pari tähteä lisää. Ja lämmitin taas sitä glögiä. Pikkukuusi tuo joulun tuntua, ehkä sen oksille voisi jonkun pienen korsteenkin ripustaa. Huomenna taidan hakea jouluvalot varastosta ja virittelen vähän lisää jouluista tunnelmaa. Sohva kaipaisi vaaleampia tyynyjä tummien tilalle. Ja kohta kolme kuukautta eteisen nurkassa odottanut valkoinen sohvanpäällinenkin pitäisi viritellä. Se vaan ei ole ihan niin helppo projekti, koska se vaatii sohvan purkamisen osiin (Hei Ikea, mikä älynväläys tämä on ollut?!). Ehkäpä ensi viikonloppuna tulee paistettua ja syötyä ne ensimmäiset joulutortukin. Kyllä se joulufiilis sieltä tulee vaikka vähän jälkijunassa ollankin. 

Vaikuttaa siltä että monella muullakin on joulufiilis vähän hukassa. Miten paljon sinua jouluttaa näin ensimmäisenä adventtina? 

Rentoa ja tunnelmallista adventtia!


*Anu


Ps. Täällä Vantaalla nähtiin pieni väläys aurinkoa aamupäivällä... ja kamera pääsi sen ansiosta vihdoin töihin!


18 kommenttia:

 1. I h a n i a kuvia Anu <3 tosi ihania ja mukavastihan sitä joulutunnelmaa alkaa olemaan :) ei se välttämättä suurta tarvitsekaan :) itselläkin on jokin muutos vaihe menossa, ja joulu koti vähän erilainen :)

  Hissukseen jouluttaa, vähän hitaasti mutta... :)

  Ihanaa 1. Adventtia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täällä alkaa näyttää jo vähän jouluiselta, tuskin paljon enempä tuleekaan. Vähempi parempi tällä kertaa.

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Ja kaunis on asetelmakin :) Mukavaa 1. adventtia!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kuvia <3 Ihanaa adventtia sinnekin! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, ja kyllä niissä vähän jouluakin on aistittavissa ;)
  Kyllä ne vaan nämä sadekelit väkisinkin latistaa vähän joulumieltä, mutta minkäs teet :( Sitä kun on sitä sukupolvea joka on vielä saanut lapsena tottua siihen, että jouluna on lunta ja pakkasta. Nyt on yritettävä totutella siihen, että ilmasto on muuttunut ja talvi tulee aikaisintaan tammikuussa (jos silloinkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällä alkaa näyttää joululta, vihdoinkin! Täällä etelässä saa todellakin odotella kunnon talvea varmasti tammikuulle asti...

   Poista
 5. Aivan upeita kuvia ja ihanan tunnelmallista :). Mä kans ajattelin tänään vähän poltella kynttilöitä :).

  VastaaPoista
 6. Joulufiilis tulee kunnolla vasta puhtaan lumen + pakkasen myötä <3 Kynttilät ja jouluvalot toki auttavat kunhan pitää sälekaihtimet kiinni :D :D Suurin piirtein noin se menee ainakin tässä osoitteessa :D Mukavaa adventin jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, toivottavasti saadaan edes vähän lunta jouluksi!

   Poista
 7. Vähän on saanut täälläkin tunnelmaa hakea, mutta tänään innostuin minäkin. Joululaulut on soinu koko päivän, joten kyllä se tästä lähtee. Oikein mukavaa 1.adventtia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä joulumusiikkia kuunnellut, pitäisi ehkä kokeilla tulisiko jouluinen tunnelma musiikin kautta...

   Poista
 8. Tosi kaunista ja nätit tunnelmat kuvissasi! <3 Kyllähän tuo joulumieli on ollut alavireinen täälläkin, vaikka lapset ovat innoissaan.
  Hyvää ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Lapset varmasti jaksaa intoilla meitä aikuisia enemmän. :)

   Poista
 9. Niin kauniit kuvat! <3 Joo, keli ja huono lumitilanne vaikuttaa ehdottomasti joulumieleen. :/ Kökkö ilmastonmuutos!!! Mutta hei, uutisissa sanottiin, että pian kylmenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä näistä lämpimistä päivistä valita (ihnoan kylmää!), mutta lämpö on yhtäkuin EI LUNTA. Siksi voisi jo pikku pakkanen tulla ja tuoda lumen tullessaan.

   Poista