maanantai 24. elokuuta 2015

Tuoksuttomat liljat ja arkeenpaluutunnelmiaHuomenta!

Se ois sitten maanantai 24.8. mikä tarkoittaa, että loma on ohi ja kalenterissa lukee "yö". Kolme viikkoa hurahti kamalaa vauhtia. Tajusinko edes olleeni lomalla? Loman ensimmäiset päivät olin kotona, tapasin ystäviä ja nautin koti-Suomen kesäpäivistä. Sitten lensin kahdeksi viikoksi Turkin Bodrumiin, missä vietin kirjaimellisesti löhölomaa vailla huolen häivää. Reissusta palailin kotiin perjantaiaamuna hieman ruskettuneena ja lihoneena. Kulunut viikonloppu meni arkisissa askareissa reissupyykkiä pesten ja muita arkiaskareita puuhastellen. Sinne se meni, kauan odotettu ja niin tarpeeseen tullut kesäloma. 

Mutta olenko sitten levännyt ja rentoutunut, valmis aloittamaan syksyn työt? No, rehellisesti sanottuna EN. Työhön palaaminen ei innosta yhtään, oikeastaan ahdistaa. Ehkä eniten kuitenkin ahdistaa se vapaa-ajan puute ja työstä aiheutuva väsymys. Työ sinänsä on kivaa, mutta kaikki mitä sen ohessa tulee on kovin vastenmielistä ja stressaavaa. Tiedän, että tämä on osittain sitä perinteistä lomaltapaluuahdistusta, mutta osittain varmasti ihan aitoa ahdistusta. Kaipaisin ehkä jotain vaihtelua arkielämäni. Mitä se voisi sitten olla? Viime yönä näin unta, että pääsin opiskelemaan matkailualaa. Olisiko opiskelu oikea ratkaisu? Vai työpaikan vaihto? Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan, nyt fakta on kuitenkin se, että töihin pitää mennä tänä iltana. Onneksi tässä on vielä kokonainen päivä aikaa asennoitua arjen paluuseen ja vielä ehtii nauttia aurinkoisesta päivästä ulkona.

Työhönpaluuahdistuksesta kauniisiin liljoihin, jotka osti Hakaniemen torilta lauantaiaamuna. Ihana iso kimppu valkoisia liljoja, jotka ovat tuoksuttomia! En tiennyt, että näitä saa tuoksuttominakin. Se normaali liljojen tuoku on nimittäin niin kammottava enkä siedä sitä ollenkaan. Torimyyjä sanoi, että tämä tuoksuton on se aito ja alkuperinen, tuoksulliset on jalostettuja. Tämä upea kimppu maksoi vain 5 euroa, siis ihan ilmaisia! Kukat olivat ostaessani yhtä lukuunottamatta nupullaan, mutta kauniisti ovat auenneet tässä parin päivän aikana. Nyt auenneita on jo kuusi (kuvat eiliseltä) ja nuppuja reilusti toinen mokoma. Eikä tuoksua ole ollenkaan! Näistä saa kivaa piristystä arkeen ja ovathan ne todella näyttävän näköisiäkin. 

Aurinkoista maanantaita sinulle ja kiitos että olet lukijani! Kiitokset vielä kaikille tsemppikommenteista edelliseen postaukseen!

*Anu10 kommenttia:

 1. Niin tuttu tunne muutaman vuoden takaa. Toivotaan, että pääset arjen makuun.
  Enpä tiennyt minäkään että Liljoja on tuoksuttomia, niitäpä lähden metsästämään.
  Aurinkoa uuteen viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arki imaisee mukaansa kyllä yllättävän nopeasti. Tänään ei ahdista enää yhtään niin paljon kuin eilen. :)

   Poista
 2. Toivottavasti työhön paluu sujuu ongelmitta :) kovasti tsemppiä ja voimia siihen <3

  Aivan ihania kukkia <3 olen kerran kanssa onnistunut löytämään tuoksuttomat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin se paluu sujui, sain pehmeän laskun kun oli melko rauhallinen yö. :)

   Poista
 3. Tsemppiä hurjasti arkeen paluuseen!! Ja edelliseen postiin viitaten, täällä ollaan tietty!! Tauot tekee vain hyvää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se arki lähtee tästä rullaamaan. Tänään jo paremmalla fiiliksellä! :)

   Poista
 4. Tsemppiä arkeen! Kyllä se yllättävän nopeasti lähtee taas rullaamaan ;).

  Ja sitten jos ahdistus jatkuu niin on tehtävä muutoksia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin totta, vauhdilla tuohon arjen oravanpyörääntaas pääsee mukaan!

   Poista
 5. Minäkään en tiennyt, että liljoja on tuoksuttomiakin! Ihanan kaunis kukka, mutta se tuoksu on tosiaan ihan kaamea...

  Tsemppiä kovasti arkeen ja työhön, tiedän täsmälleen tuon tunteen! Itselläni on fiilikset kokolailla samanlaiset, viimeksi kuluneen vuoden aikana tunne on vaan koko ajan kasvanut. Tällä hetkellä eniten houkuttaisi eniten ajatus pitemmästä irtiotosta ja reissuunlähdöstä, jossain palmun alla olisi ihan kiva miettiä mitä tulevaisuudessa haluaisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Mä olen myös pyöritelyt mielessäni eri vaihtoehtoja. Ottaisko virkavapaata 3-4 kk ja lähtisi maailmalle vai yrittäisikö anoa vajaata työaikaa, että työtaakka vähän helpottuisi?! Ehkä kokeilen kysyä ensin tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa. :)

   Poista