sunnuntai 30. elokuuta 2015

Juokse tyttö juokse!

Eilen illalla juostiin Helsinki Midnight Run. Instagramin seuraajat tietävätkin, että minäkin olin siellä! Viime vuonnakin olin ilmoittautunut, mutta hellekesänä harjoittelu jäi nollille ja elokuun muuttokiireet sotkivat kuviot, joten juoksu jäi silloin väliin. Tämän kesän juoksukisan ilmoittauduin jo keväällä ja koko kesä tätä tapahtumaa odotettiinkin. Kesän aikana olen juossut 2-3 lenkkiä viikossa, joten pohjakuntoa on jonkin verran. Kymppejä tosin olen juossut tänä kesänä vain kaksi. Nyt elokuussa treenit jäivä hyvin vähäisiksi loman takia. Mutta puutteellisesta treenaamisesta huolimatta kisaamaan oli päästävä ja parhaani päätin tehdä.

Ilmoittauduin lähtöryhmään 4A, jossa tavoiteaika oli 55.00-59.59 minuuttia. Tunnin alitus 10 kilometrillä oli minulle kova tavoite mutta päätin, että elämässä pitää olla haasteita. Reitin alussa oli pitkä loiva ylämäki, joka pisti kintut hapoille heti. Kahden kilometrin kohdalla alkoi kulkea hyvin ja jaksoin vetää hyvää vauhtia aina 8,5 kilometrin kohdalle. Sitten jalat alkoivat tuntua raskailta ja hengittäminen tuntui vaikealta. Sykemittari sanoi sopimuksen irti puolimatkassa, joten en voinut seurata sykettä vauhdin säätämiseksi. Vedin lopun niin kovaa kuin ylämäkeen pystyin. Se ei kuitenkaan ihan riittänyt tavoitteen saavuttamiseksi. Loppuaikani oli 1:02:34. Tyytyväinen pitää kyllä olla, vaikka tavoite jäi saavuttamatta. Tasamaalla (missä aina treenaan) tavoite olisi ollut saavutettavissa, mutta noista ylämäistä tuli minun kompastuskiveni. Olen kuitenkin ylpeä siitä, että olin keskivertoa parempi niin ikäryhmässäni (naiset 35-39v), naisten ryhmässä kuin koko juoksijajoukossakin. Midnight Runiin osallistui tänä vuonna 10 959 juoksijaa, joista naisia 5925 ja mun ikäryhmää 1038. Alla vielä virallinen tulos Midnight Runin verkkosivulta. Anu (FIN)
club/city/country
age groupK35
number3612
cityVantaa
my favouriteAdd runner to 'my favourites'

totals

place2291
place (ag)409
place (total)4623
time total (netto)01:02:34


Näistä "itsensävoittamiskisoista" saa hurjasti motivaatiota ja intoa jatkaa harjoittelua. Ensi vuonna aion ehdottomasti osallistua tähän kisaan ja varmasti myös muutamaan muuhun. Ja uskokaa tai älkää, tavoitteenani on juosta ensi syksyyn mennessä elämäni ensimmäinen puolimaraton. Aika iso pala mulle, mutta ajattelin haukata sen ennenkuin täytän 40v.

Tänä iltana lepuuttelen juoksusta kipeytyneitä jalkojani kotosalla. Katsotaan jos huomenna pääsisi taas lenkkipolulle. Rentoa sunnuntai-iltaa sullekin!


*Anu


11 kommenttia:

 1. Onnea tästä ja kaikista tulevista juoksusuorituksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kovempaa on päästävä seuraavassa kisassa!

   Poista
 2. ONNEA hienosta suorituksesta! <3 Wautsi :-)

  Tavoitteellisuutesi tsemppaa kyllä ehdottomasti tänne ruudun toiselle puolelle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavoitteita pitää aina olla! Juoksu on helppo laji (ei siis vaadi kuin lenkkarit ja lenkkipolun) ja siinä kehittyy nopeasti. :)

   Poista
 3. Mahtavuutta! :) Mulla oli eka Midnight Run ja tunnelma oli kyllä ihana. Mun mielestä lähtöryhmät oli aika isoja tai ainakin tuntui ettei lissää kohti saanut juosta vapaasti. Ensimmäistä kertaa näin reittikartan tämän sun kirjoituksen kautta, että aika extempore lähdin mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkäs nopeasti sä pinkaisit kympin?
   Porukkaa oli paljon, mutta mun mielestä massa liikkui hyvin ja aina oli tilaa ohittaa. En kokenut että vauhti olisi hidastunut muiden takia.

   Poista
  2. Lähdin 5a porukassa, se saattoi olla sitten "sumpumpi" :) Aikaa meni kaverin kans sekunnilleen 1:06:45 molemmilla :D Ei lähdetty ennätyksiä veteleen, kevään juoksut enemmän kipinää täynnä. Vuoden päästä kyllä uudestaan :)

   Poista